Szuperprodukciók csillagászati költségvetéssel - ezek minden idők legdrágább filmjei

Vágólapra másolva!
A csillagászati összegű költségvetés egyáltalán nem jelent garanciát a sikerre a mozifilmeknél, persze sokszor nagy szerepet játszhat a bevételek későbbi alakulására, hogy mennyit költöttek egy-egy alkotásra. Bemutatjuk azokat a filmeket, amelyek a legmagasabb büdzsével készültek.
Vágólapra másolva!

Az olyan volumenű szuperprodukciók - mint amilyenek például a Star Wars- vagy a Jurassic Park-filmek - megtervezése, megírása, előkészítése és leforgatása sem egyszerű. Nem beszélve a hatalmas költségekről, amiket egy-egy ilyen mozi elkészítése igényel. Hiszen a sztárkultusz jegyében őrült összegeket tapsolnak el a stúdiók a legnevesebb színészek szerződtetésére, nem beszélve ez egyre drágább különféle speciális effektekről. Bemutatjuk, mely filmek készültek eddig a legnagyobb költségvetéssel. Persze az örök igazság ezúttal is beigazolódik, vagyis nem biztos, hogy a legdrágább filmek eredményezik végül a legmagasabb bevételeket. 

5. Bosszúállok: Ultron kora (2015) – 365 millió dollár

Az összes Bosszúállók film közül az Ultron korának költségei szöktek a legmagasabbra, és a film 1,4 milliárd dolláros forgalmat generált a stúdió számára. De a Világgazdaság hozzáteszi, hogy a magas költségvetés nem feltétlenül érte meg a film készítőinek: a sorozat következő két része ugyanis egyaránt alacsonyabb összegből készült, és magasabb bevételt hozott, mint az Ultron kora.

Bosszúállók: Ultron kora
Bosszúállók: Ultron kora
Fotó: Fórum Hungary 

A történet lényege röviden annyi, hogy amikor Tony Stark újra életet akar lehelni a parkolópályára állított békefenntartó programba, nem minden sikerül a tervei szerint. A Föld legnagyobb hőseinek, vagyis Vasembernek, Amerika kapitánynak, Thornak, a Hihetetlen Hulknak, a Fekete Özvegynek és Sólyomszemnek ezúttal a legvégső megmérettetésen kell helytállniuk, mivel a bolygó sorsáról van szó. A rettegett Ultron megjelenésével a Bosszúállókra vár a feladat, hogy megakadályozzák ördögi terve megvalósítását. Az egyedülálló, globális kaland azonban csupán vonakodva megköttetett szövetségek és nem várt események árán teljesedhet ki.

Lapozzon, következik minden idők negyedik legdrágább filmje!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről