A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Műlábával ijesztgette egy férfi a csimpánzokat az állatkertben - videó

Vágólapra másolva!
Az egyik nagy-britanniai állatkertben egy családapa lecsatolta a műlábát a csimpánzok kifutójánál, és azt mutogatta a látványtól megvadult majmoknak.
Vágólapra másolva!

A csimpánzokat a legintelligensebb állatok között tartjuk számon, érzelmi intelligenciájuk, valamint reakciójuk nagyban hasonlít az emberekéhez. Így aztán nem csoda, hogy egy meglepő dolog láttán hozzánk hasonlóan ők is elcsodálkoznak.

Épp ez történt nem is olyan régen az Egyesült Királyságban található Colchester állatkertben, ahová egy család váltott jegyet. 

De történt valami, ami egyáltalán nem volt szokványos: az apuka ugyanis fogta magát és egy váratlan pillanatban lecsatolta a műlábát

A hozzá legközelebbi csimpánz ettől teljesen ledöbbent, majd hirtelen hátrébb is ugrott, ahol megdermedve próbálta feldolgozni a látottakat. 

Néhány másodperccel később aztán egy idősebb társa közelebbről is szemügyre vette a műlábat - számolt be róla a Promotions.hu.

Végül a fiatalabb heves ordítozásba kezdett, amivel odacsődítette a többieket is, akik továbbra is hitetlenkedve nézték a lábát lóbáló férfit. Ezután elkezdték rugdosni a plexit, szalmát hajigáltak, majd egymást kergették.

Csimpánz
A csimpánzok a legintelligensebb állatok közé tartoznak 
Fotó: Biosphoto via AFP/Cyril Ruoso / Biosphoto/Cyril Ruoso 

Az egész világot bejárta Vanilla, a 28 éves csimpánz története is, aki egész életét fogságban töltötte, és először egy floridai csimpánzmenhelyen látta meg az eget.

Korai életének egy részében Vanilla egy New York-i biogyógyászati kutatóintézetben élt, ahol őt és több tucat más csimpánzt kis ketrecekben tartották, "a földről felfüggesztve, mint a madárkalitkákat" - állt a floridai Fort Pierce-ben található Save the Chimps nevű menhely közleményében, amely megmentette őt és 29 társát.

Miután 1995-ben eltávolították a New York-i létesítményből, Vanillát és más fogságban tartott csimpánzokat a Wildlife Waystationbe, egy 2019-ben bezárt kaliforniai állatmentő létesítménybe szállították, ahol Vanilla egy tetővel fedett ketrecbe volt elzárva a külvilágtól.

Kaliforniában Vanilla egy maroknyi csimpánzzal élt egy rácsos ketrecben, ahol nem volt fű és nagyon kevés berendezési tárgy volt

- mondta Andrew Halloran primatológus, a Save the Chimps igazgatója.

Miután a Wildlife Waystation bezárt, Vanilla és csoportjának tagjait a FedEx Cares globális közösségi programjának részeként egy FedEx repülőgéppel szállították a Save the Chimps (Mentsük meg a csimpánzokat) szervezethez, majd egy kamionnal érkeztek a szervezet menedékhelyére.

Az egyesült királyságbeli colchesteri állatkertben készült videó:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!