A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rengeteg pénzt költött egy lakberendező arra, hogy felújítson egy régi mozit

Vágólapra másolva!
Egy tévés műsorban, ahol házakat alakítanak át, egy házaspár úgy döntött, hogy egy mozit fog felújítani. Azonban ez nehezebb feladatnak bizonyult, mint ahogy azt gondolták, ugyanis a tervezett összegnél sokkal többet kellett rákölteni.
Vágólapra másolva!

A Grand Designs egyik epizódjában Gwyn és Kate egy mozit vásárolt, amely az 1920-as években épült a Doncaster állambeli Thorne-ban. A terv az volt, hogy a nézőteret teljesen ledózerolják, a régi homlokzat fölé pedig új homlokzatot emeljenek. 

A két nő elárulta, hogy az épület felújítására 

eredetileg 90 ezer fontot, tehát 41 millió forintot, az átalakításokra pedig 350 ezer fontot (160 millió forint) szántak. 

A felújítás összege azonban váratlanul megugrott amikor kiderült, hogy az épület rosszabb állapotban van, mint azt eleinte gondolták. 

Grand Designs, sztár, elhagyatott épület, mozi, illusztráció, Doncaster, Doncastermozi
Fotó: Shutterstock/Cory Seamer

A műsorvezető meg is jegyezte, hogy az épület nem is nézhetne ki rosszabbul, és elképzelése sincs arról, hogyan fogják lakhatóvá tenni. 

Mintegy 100 ezer fonttal többet kellet az épületre költeni, így a lakberendezők számlája 400 ezer fontra nőtt, azaz 206 millió forintért újították végül fel a százéves épületet. 

A mozit egy elegáns és modern lakóházzá alakították át. Az otthon egy nyitott társalgóval büszkélkedhet, hatalmas ablakokkal és ajtókkal, amelyek a kertre nyílnak. 

Az épület külseje megőrizte egykori filmes varázsát, az új ablakok és ajtók a mozi hangulatát tükrözik vissza. 

image

Szép otthonunk van a Queen Streeten. Észrevettük, hogy a régi elhagyott mozi eladó, ezért megvettük és úgy döntöttünk egy családi házzá alakítjuk. 

- meséli a házaspár egyik tagja a DailyStarnak

Korábban arról írunk, hogy kiderült melyik a világ legszokatlanabb otthona. Az új-zélandi Melrose-ban található a SuitcaseHouse, azaz a Bőrönd Ház – ezt a találó nevet kapta a Melling Architects egy hálószobás épülete, amelyhez egy keskeny úton lehet eljutni, de egy nagyobb telekhez vezet, mintegy húsz méterrel az utcaszint felett. 

A lejtős tető nagyjából a telek dőlésszögét követi, így a lakótér végén magas, nagyrészt üvegezett részt hoz létre – ennek az összhatásától tűnik nagyobbnak a tér, mint amilyen valójában. A hatást még tovább fokozza az üvegezett északi részen kialakított terasz - teszi hozzá a Roadster.

A kétszintes ház mindössze 50 négyzetméter, míg a telek 150. 2018-ban készült el 400 ezer amerikai dollárnak megfelelő összegért, ami akkoriban mintegy 110 millió forintot jelentett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!