A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Verpeléten nyitotta meg kapuit a Szerencsejáték Zrt. új befogadó játszótere

Vágólapra másolva!
Mesebeli kertet formáz a Szerencsejáték Zrt. Verpeléten épített befogadó játszótere, amely akadálymentesített elemekkel, zöld növényzettel, valamint a mozgáskorlátozottak számára kialakított parkolóval várja az ép és fogyatékossággal élő gyermekeket és családjaikat. A társaság A játék összeköt! elnevezésű programja keretében a harmincegyedik játékbirodalmat adta át.
Vágólapra másolva!

A nemzeti lottótársaság A játék összeköt! programjával hetedik éve színesíti meg az ország különböző városaiban az ép és fogyatékkal élő gyerekek mindennapjait. 

A 2017-ben indított kezdeményezés keretében a Szerencsejáték Zrt. mostanáig országszerte harmincegy úgynevezett befogadó játszóteret létesített. 

Ezek kialakításuknak és a bennük elhelyezett akadálymentesített eszközöknek köszönhetően a mozgásukban korlátozottak számára is megfelelő játékteret biztosítanak. Így az ép- és fogyatékkal élő gyermekek közösen tudnak játszani. A nemzeti lottótársaság hitvallása szerint a közös játék örömét megtapasztalva a gyerekek nyitott, elfogadó felnőttekké válhatnak, ami segíti a fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedését is - írja közleményében a Szerencsejáték Zrt

Fotó: Szerencsejáték Zrt. 

A verpeléti ünnepi játszótérátadón Rosner Imre, a Szerencsejáték Zrt. karitatív osztályvezetője kiemelte:

 meggyőződésünk, hogy a játszótér alkalmas helyszín arra, hogy közösen formáljuk a jövő társadalmát – egy olyan társadalomét, amely teljes mértékben kész a másik nehézségeinek feltérképezésére, az empátiára, ezzel együtt a feltétel nélküli segítésre”.

 Rosner Imre hozzátette: „ 2024-ben összesen öt településen nyithatja meg kapuit a verpelétihez hasonló inkluzív játszótér, amelyek megalkotásakor fontos szempont volt a Szerencsejáték Zrt. számára, hogy korszerű, egyben esztétikus környezetben tölthessék el szabadidejüket a gyermekek és a felnőttek”.

Ezt igazolja a Verpeléten átadott, kertmotívumokat megjelenítő befogadó játszótér, amely látványos – gyümölcsöket, zöldségeket, virágokat, méheket és lepkéket formázó – elemeivel gyorsan belopja majd a gyermekek szívébe magát. 

Az építtető kiemelt figyelmet fordított a parkosításra, új zöld növények telepítésére, emellett a legtöbb ilyen játékbirodalomhoz hasonlóan a verpeléti is rendelkezik mozgáskorlátozottak számára létrehozott parkolóval, ahonnan könnyen, akadálymentesen megközelíthető a létesítmény bejárata.

„A városvezetés az elmúlt években igyekezett minden olyan lehetőséget megragadni, amelyeknek köszönhetően a település épített környezete fejleszthető és az itt lakók kikapcsolódási lehetőségei bővíthetők” – mondta Farkas Sándor, Verpelét város polgármestere. Hozzátette: „nagy öröm számunkra, hogy a Szerencsejáték Zrt. programjának köszönhetően beállhatunk azon települések sorába, akik befogadó játszótérrel büszkélkedhetnek, és ezáltal mi is hozzájárulhatunk a fogyatékossággal élők társadalmi integrációjához”.

A játszótérépítési program jószolgálati nagykövete Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó, aki érintett szülőként segíti a fogyatékossággal élők széleskörű integrációját.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!