A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:30VívásHungary-Italy
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Vak Barbie baba kerül a játékboltok polcaira

Jön az első vak Barbie, vakBarbie, Mattel
A baba jellemzőinek célja, hogy pontosan tükrözzék a vak emberek életét, és érzékenyítsék a társadalmat.
Fotó: Northfoto/ZUMA Press/Mattel
Vágólapra másolva!
A Mattel a napokban dobta piacra első vak Barbie babáját, amelyet különleges elemekkel és bottal terveztek meg alkotói, és legfontosabb célja az érzékenyítés. A világhírű Barbie mesék, Barbie filmek és Barbie játékok egyik legkülönlegesebb figurája, a vak Mattel Barbie baba minden bizonnyal beváltja majd a hozzá fűzött reményeket, hiszen az aprólékos tervezésnek hála az új Barbie baba szinte tökéletes lett.
Vágólapra másolva!

Különleges Barbie baba az új modell: az érzékenyítés a cél

A Barbie babák hosszú évtizedek óta formálják a közizlést és a közvéleményt világszerte, éppen ezért üdvözölendő, hogy a Mattel egy olyan fontos ügy mellé áll, mint a vakok és gyengénlátók helyzete.

Az Egyesült Királyság Vakok Királyi Nemzeti Intézetével és az Amerikai Vakok Alapítványával együttműködve tervezett Mattel első vak Barbie-ja fehér-piros bottal és ezüst színű napszemüveggel érkezik a boltokba.

A Mattel szerint baba azon túl, hogy a játékgyűjteményekben – és a társadalom egészében – a látássérült gyerekeket méltón képviseli, közelebb hozza a társadalom egészéhez a vak, vagy gyengénlátó embereket.

Jön az első vak Barbie, vakBarbie, Mattel, First Ever Blind Barbie Doll Released
Érkezik a boltokba az első vak Barbie!
Fotó: Northfoto/ZUMA Press/Mattel

A babák texturált ruházata növeli a tapinthatóságot, a felsőjük hátulján lévő rögzítőelemek a rugalmas derékpánttal pedig megkönnyítik a Barbie öltöztetését. 

A vak Barbie baba csomagolása könnyebben hozzáférhető lesz a boltok polcain, mint a szokásos kínálat, ráadásul a doboz elején Braille -írással a Barbie szó található, hogy a célközönség is egyszerűen megtalálja.

Krista Berger, a Barbie vezető alelnöke és az amerikai játékgyártó babákért felelős globális vezetője nyilatkozatában a következőket mondta: 

Tisztában vagyunk vele, hogy Barbie sokkal több, mint egy baba; az önkifejezést képviseli, és képes megteremteni az összetartozás érzését.

„Csodálatos arra gondolni, hogy a látássérült gyerekek már játszhatnak egy hozzájuk hasonló Barbie-val is.” – emelte ki Debbie Miller, az RNIB-től, aki dicsérte a baba tervezési részleteit is.

Ez annak elismerése, hogy nem mindenki lát jól, ami sokat jelent a vakok és gyengénlátó közösségek számára... segíteni a látásvesztésben szenvedő gyermekeket és felnőtteket, hogy úgy érezzék, egymáshoz tartoznak, és elismerik őket.

 – fogalmazott. Az első vak Barbie mellett a Mattel az Egyesült Államok Nemzeti Down-szindrómás Társaságával is együttműködött, hogy piacra dobja a különleges Barbie babák egyik legkülönlegesebbikét, az első Down-szindrómás színes bőrű babáját. Ez egy Down-szindrómás fehér baba tavalyi megjelenését követi, és a szélesebb „Barbie Fashionistas” termékcsalád részét képezi, amely sorozat a különböző fogyatékkal élő, különleges testalkatú, frizurjú és bőrtónusú babáknak ad otthont.

Jön az első vak Barbie, vakBarbie, Mattel
A Barbie babák hosszú évtizedek óta formálják a közizlést és a közvéleményt világszerte, éppen ezért üdvözölendő, hogy a Mattel egy olyan fontos ügy mellé áll, mint a vakok és gyengénlátók helyzete.
Fotó: Northfoto/ZUMA Press/Mattel

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!