A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
16:10VívásHungary-USA
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Egy rendőrt meggyilkoltak, kettőt pedig megsebesítettek Floridában

Vágólapra másolva!
Egy floridai seriff helyettes meghalt, másik két rendőr pedig megsebesült, amikor lesből támadtak a rendőrökre egy házban.
Vágólapra másolva!

A három rendőrt egy háznál lőtték le a floridai Eustis városában péntek este – közölte Peyton Grinnell Lake County seriffje a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Grinnell szerint két gyanúsított meghalt, egy harmadik pedig megsebesült, amikor a rendőrök behatoltak a házba, és megpróbálták visszahozni egy helyettesüket, akit meglőttek és bent rekedt.

A rendőrség este 8 óra körül kapott bejelentést rendbontásról. Két rendőr nem sokkal később talált egy ajtót, ami úgy tűnt, hogy berúgtak - írja az abc.

„Amikor a  bementek az otthonba, sok lövés dördült el” – mondta Grinnell.

comic-con, képregényfesztivál, San Diego,  rendőrautó,
Képünk illusztráció. Fotó: AFP / TNS

Az egyik tisztet meglőtték, és csapdába esett, a másik pedig visszavonult. Ezt követően egy csapatnyi rendőr érkezett, hogy bemenjenek a házba, és visszahozzák a tiszthelyettest, de egy rajtaütésszerű „golyózápor” fogadta őket, amelyben egy másik tisztet is eltaláltak.

 – mondta Grinnell.

A seriffhelyettest érte az első lövés, ő volt az aki csapdába esett, de sajnos a történteket már nem élte túl – mondta.

A második helyettes vállsérülést szenvedett, állapota stabil. A harmadik helyettest többször hason és ágyékon lőtték , emiatt műtétre is szorult - mondta Grinnell.

Grinnell szerint két gyanúsítottat holtan találtak, amikor a SWAT (különleges egység) belépett a házba, a harmadikat pedig kórházba szállították.

A házban nem történt korábban erőszakos bűncselekmény, és semmi sem utalt arra, hogy a helyzet veszélyes lenne – mondta.

„Lesből támadtak” – tette hozzá Grinnell.

Korábban megírtuk, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint tavaly január 12-én késő este bejelentést kaptak, hogy egy XI.kerületi Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni.

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök intézkedtek a férfi ellen, de eközben az rájuk támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. Az egyik rendőr olyan súlyos sérüléseket szerezett, hogy belehalt a támadásba.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!