Halálra rémült egy nő, amikor kibontotta a Sheinről rendelt csomagot, egy skorpió volt benne - videó

Vágólapra másolva!
Veszélyes fajtájú skorpiót talált a Sheinről rendelt csomagjában egy egyetemi hallgató az angliai Bristol városában. A rémületes kaland szerencsés véget ért, de a vadállatbefogó szakértő szerint van ok az aggodalomra.
Vágólapra másolva!

Rémület fogta el a Bristoli Egyetem egyik fiatal hallgatóját, amikor a kínai Shein online ruházati áruházból rendelt csomagjában az általa kiválasztott egy pár csizmán egy élő skorpiót is talált. A Sofia Alonso-Mosssinger nevű nő a BBC beszámolója szerint szobatársaival együtt bérelt lakásukban tartózkodott, amikor a sokkoló élmény érte: a küldeményt kibontva észrevette, hogy valami más is rejtőzik a csomagban, amiről először azt hitte, valamiféle apró játék vagy figyelmesség a kereskedő részéről.

Amikor azonban látta, hogy az a valami egy élő skorpió, elmondása szerint rémületében felsikoltott.

Ugyan a skorpióval nem érintkezett, de az állat láttán nagyon megijedt. Szobatársai segítségével sikerült a skorpiót egy kádba helyeznie.  A rémült hallgatókban először felmerült az a gondolat, hogy a skorpiót biztonságuk érdekében agyonütik, ám végül úgy döntöttek, hogy egy zoológiát tanuló társuk közreműködésével a kádból egy zárható ételtartó dobozba helyezik át. Majd megpróbáltak vadállatok befogásában jártas, illetve az egzotikusnak számító állatokban tájékozott szakértőt keresni.

Nézze meg a hajmeresztő felfedezésről szóló videót:

Ez utóbbi nem is volt egyszerű. A legnagyobb brit állatjóléti szervezet, az RSPCA elsősorban széles körben ismert és megszokott állatokkal, például kutyákkal és macskákkal foglalkozik. Végül egy másik, kifejezetten egzotikus állatokra szakosodott, szintén civil szervezetként működő intézményt, a National Centre for Reptile Welfare-t (NCRW) keresték meg.

Néhány óra elteltével a szervezet egyik szakembere a helyszínre érkezett, és megállapította, hogy a skorpió a tudományos nevén Olivierus martensii nevű alfajhoz tartozik, amelyre a hétköznapokban egyszerűen csak "kínai skorpióként" hivatkoznak.

Kiderült az is, hogy mekkora veszélyt jelenthetett volna a skorpió csípése az egyetemi hallgatókra. Az NCRW munkatársa szerint egészségügyi értelemben komoly kockázatot jelent, szavai szerint

potenciálisan életveszélyt is okozhat,

ám egy átlagos, jó egészségügyi állapotban lévő felnőtt egy nap alatt ki tudja heverni a skorpió méreganyagának hatásait. Chris Newman azt is elmondta, hogy meglepően gyakran riasztják őket Angliában a távol-keleti küldeményben megtalált skorpióhoz hasonló esetekhez.

A szakember ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem önmagában a most megtalált kínai skorpió jelenti az aggodalmat, hanem az, hogy 

egy hónapon belül ez már a második eset, hogy egy kínai webáruházból érkezett küldeménnyel ilyen apró, de veszélyes állat köt ki a címzettnél.

A kínai Shein az ügyben egyelőre annyit közölt, hogy kivizsgálják, hogyan került skorpió a csizmák mellé.

Cikkünk címlapi képe illusztráció / forrás: Unsplash

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!