A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Újra havazik az Alpokban

Vágólapra másolva!
Egész télen át az Alpok nagy részén hóhiánnyal küszködnek a sípályák. Éppen ezért idén már az is hírértékkel bír, ha nagy területen havazik. A keddi hóesést követően csütörtökön még több csapadék várható a térségben, de a havazás határa akkor várhatóan magasabbra helyeződik át.
Vágólapra másolva!

Miközben hazánktól északra, a szlovák hegyekben az elmúlt hét folyamán tetemes mennyiségű hó hullott, az Alpok nyugati részén két héten át egy centi hó sem esett, és a keleti területeken is legfeljebb mutatóba láttak havat a sízők. Most gyökeresen változott az időjárás.

Egy frontzóna erősödött meg kedden az Alpok felett, ennek köszönhetően először az északi lejtőkön, majd később délebbre is sokfelé havazás kezdődött. A havazás határa Németországban 5-600 méter körüli, az Alpok központi vidékén 8-900 méter, Olaszországban és Szlovéniában 1000-1200 méter.

A friss hó mennyisége általában 10 cm körüli, csak néhány helyen éri el a 20-25 cm-t. Csütörtökön egy mediterrán légörvény felhőzónája halad át a hegységen, melyből sokfelé akár fél méteres friss hó is hullhat. A hóhatár várhatóan néhány száz méterrel feljebb lesz a keddinél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!