Nagy esőzések okoznak áradásokat Afrikában

Vágólapra másolva!
Az óriási esőzések következtében megáradt folyók Afrika-szerte komoly áradásokat okoznak. A medrükből kilépett folyók egész városokat öntöttek el, és több hidat, farmot és iskolát is elmostak. Az áradások legalább 12 afrikai országot érintenek.
Vágólapra másolva!

A gyakran aszály sújtotta kelet- és nyugat-afrikai országokban most a heves esőzések következtében kialakult áradások okoznak fennakadásokat.

Óvatos becslések szerint eddig körülbelül 200 ember vesztette életét, és százezreket kellett kitelepíteni az özönvízszerű esőzések következtében. Sok ember elvesztette otthonát, és Ugandában közel 400 ezer farmer vesztette el megélhetését, miután a víz elöntötte a földjeiket.

Nehéz lenne pontos adatokat közölni arról, hogy mennyi eső esett az elmúlt hónapokban, ugyanis a legtöbb afrikai országnak még meteorológiai szolgálata sincs. Ahol pedig létezik szolgálat, ott főként előrejelzések készítésével foglalkoznak, szakképzett dolgozók és infrastruktúra hiányában.

A meteorológusok előrejelzései szerint szeptember 18. és 24. között további heves esőzések várhatók, amelyek tovább ronthatják a kialakult helyzetet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről