Hegyeinkben megmarad a hó

Vágólapra másolva!
Bár síkvidéken a hideg, változékony idő általában nem kedvez a szabadtéri programoknak, az Északi-középhegység csúcsait már vastag hótakaró borítja. Szlovákiában és Ausztriában a téli időjárás miatt egyre több síközpont nyitja meg idő előtt kapuit.
Vágólapra másolva!

A kevéssel nulla fok feletti hőmérséklet az őszi szabadtéri programokhoz már túlságosan hideg. A maradék kerti munkákat a vízzel telített, sáros talaj miatt már nehéz elvégezni. A kültéri betonozásoknál már figyelembe kell venni a hajnali fagyokat, amely a hét közepétől helyenként -5 fok alá is süllyedhet.

Hegyeinkben a téli tájak és sportok kedvelői számára csak most kezdődik az igazi szezon. Az Északi-középhegység magasabb csúcsain már bátran szánkózhatunk a 20-30 centis havon.

Ausztriában sokfelé fél méternél nagyobb friss hó hullott a napokban. Számos sípályát a tervezett idő előtt megnyitottak, így már síelni is érdemes elindulni nyugati szomszédunkhoz. Hóláncon vigyünk magunkkal, a hegyi utakon nagy a csúszásveszély. Szlovákiában is sorra nyílnak a sípályák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!