A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Havazik Ausztriában és a Tátrában - itthon megdőlt a hidegrekord

Vágólapra másolva!
Ausztriában, az Alpok magasabb csúcsain, a hétvégén lehullott az idei első hó. A havazás határa helyenként 1000 méterre csökkent. Az Északi-Kárpátokba is megérkezett a tél. A Tátra csúcsain komolyabb havazás is kialakult. A hó a hét második feléig meg is marad. Budapesten hétfőn hidegrekord dőlt.
Vágólapra másolva!

A Földközi-tenger térségében örvénylő mediterrán ciklon alakítja az időjárást Ausztriában, a Kárpát-medencében és a Balkán-félsziget térségében. Az északkelet felől fújó élénk szél hideg levegőt szállít a térségébe, így az elmúlt napokhoz képest jelentősen lehűlt a levegő. A ciklon területén mindenhol nagy mennyiségű csapadék hullik.

Ami nálunk esőként esik, Ausztriában, az Alpok magasabb csúcsain már hó formájában hullik. A magasabb, 1900 méter feletti hegyekben, Vorarlberg és Tirol tartományokban már vasárnap is havazott, de hétfőn és kedden újabb hóesésre lehet számítani a térségben.

Ma reggel Kelet-Ausztriában néhol az 1000 méteres hegyeket is vékony hólepel borította, a magasabb csúcsokon, 1800 méter körül, pedig helyenként már 5 centiméteres hóréteg is kialakult. A 2000 méter feletti csúcsokon a legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan alig emelkedik majd fagypont fölé, így ezeken a területeken néhány napig megmaradhat a most frissen hullott hó.

A hazánkhoz legközelebbi havas hely a Schneeberg csúcsa, a 2076 méteres Klosterwappen, amely tiszta időben Sopronból is látható. Itt 1200 méteren volt hétfő délelőtt a hóhatár.

Az Alacsony- és Magas-Tátra 1800 méter feletti csúcsain szintén havazás kezdődött, kedd estig 2000 méteren néhol akár 30 centiméteres friss hóréteg kialakulása sem kizárt.

Mindeközben hétfőn Budapesten csupán 11 fokra melegedett a levegő, ami a mérések kezdete óta a legalacsonyabb nappali maximumot jelenti szeptember 15-én.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!