Tajvan után Kínában pusztít Sinlaku

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hétvégén a Tajvanban ítéletidőt okozó Sinlaku tájfun kissé legyengülve hétfőn elérte a Kínai partokat, ahol idén már sokadszor alakul ki heves esőzés és áradások. A következő napokban a trópusi ciklon erősödik, és csütörtökre Japán déli szélét éri el.
Vágólapra másolva!

Szombaton érte el Tajvant a Sinlaku tájfun, amely a hétvégén árvizeiket, földcsuszamlásokat okozott a szigetországban. Erdőrészeket, hidakat sodortak el a medrükből kilépett folyók, sokfelé szünetelt az áramellátás. A trópusi ciklon szokás szerint a szárazföld felett kissé legyengült, de még mindit a Saffir-Simpson skála szerinti I. kategóriának megfelelő intenzitással haladt tovább.

Hétfőn Sinlaku elérte Kína Fujian tartományát, ahol már megtörténtek a szükséges kitelepítések, a halászhajók számára pedig betiltották a kihajózást. Kína délkeleti vidékén idén ez már a sokadik árvizes időjárási helyzet, hol a monszun, hol pedig az idetévedt tájfunok okoztak renkdkívűl sok esőt.

A Sinlaku tájfun kedden már elhagyja a kínai partokat is, és a Kelet-kínai-tenger felett újra megerősödik, hogy aztán a számítások szerint csütörtökön Japán déli főszigetét elérje.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről