A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hazánkban is síelhetünk a két ünnep között

Vágólapra másolva!
A karácsonykor beköszöntő fagyos időszaknak köszönhetően hazánk hóágyúkkal felszerelt síterepein újévig kedvező feltételek fogadják a téli sport kedvelőit. Máshol sajnos rosszabb a helyzet, a legfrissebb számítások szerint nem sok esély van jelentősebb havazásra a következő napokban.
Vágólapra másolva!

A kedden kezdődő időjárás-változásnak köszönhetően a két ünnep között még napközben sem melegszik fagypont fölé a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint a hideg levegőt hózáporok, esetleg kisebb havazás kíséri, de jelentős friss hóréteg nem alakul ki. Természetes hó leginkább az Északi-középhegységben van, de a hétfői enyheség miatt csak 700 méter felett találkozhatunk hótakaróval. Vastagsága 5-15 cm között alakul, ez legfeljebb néhány centit hízik a következő napokban, síelésre így nem igazán alkalmas.

A síelőknek mégsem kell lemondaniuk a hazai sportolásról. Eplényben, Visegrádon, a Kékesen valamint Mátraszentistvánon is hóágyúkkal rendelkező pályákat találunk. A tartós hideg miatt a két ünnep között ezeken a pályákon teljes üzemre lehet számítani, mindegyiken van esti síelési lehetőség is.

A két ünnep között tavainkon vastagodó jégréteg keletkezik, szilveszterkor már akár korcsolyázásra is alkalmassá válhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!