A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
12:10CselgáncsNikoloz Sherazadishvili-Zsombor Veg
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Gyors lefolyású árhullám zúdult le a Kárpátok északkeleti folyóin a többnapos zivataros időjárás miatt. Az árvíz eddig 21 halálos áldozatot követelt, és több ezer embernek kellett elhagynia otthonát Romániában.
Vágólapra másolva!

Újabb heves zivatarok törtek ki a Keleti-Kárpátokban szerda 12 óra után, és ezzel Románia keleti vidékein, Moldvában tovább súlyosbodott a természeti katasztrófa.

Az utóbbi hét árvizei összesen 21 halálos áldozatot követeltek. Az áldozatok többségét a gyorsan áradó hegyi patakok és különösen a medréből kilépő Szeret (Siret) folyó sodorta el, két személy pedig villámcsapás következtében vesztette életét. További több ezer embernek kellett elhagynia otthonát az árvíz veszélyeztette területekről. A közút és vasúthálózat sokfelé jelentősen megrongálódott, a folyók növekvő szintje elől helyenként a fákon kerestek menedéket az emberek.

Forrás: AFP

Az arcát mossa egy ember Sendreni-ben - a falut a Szeret folyó öntötte el

Vasárnap óta rendkívül labilis a légkör Románia keleti része, különösen Suceava megye felett. A párás, fülledt időben délutánonként zivatarfelhők növekednek, és felhőszakadásszerű csapadék alakul ki. A talaj már teljesen telítetté vált a megelőző időszak esőzései következtében, így minden esőcsepp lefolyik. A felhőszakadás következtében a hegyi folyók nagyon gyorsan, percek alatt kiöntöttek, a felkészülésre sokfelé nem marad semmi idő.

A szerdai heves zivatarokat követően csütörtökön és pénteken kevesebb helyen, de továbbra is kialakulhat csapadék, főként a délutáni órákban - derül ki az időjárási előrejelzésekből. Szombattól ismét hevesebbé válhatnak a zivatarok a térségben, így a folyók apadása lassú lesz, sőt helyenként újabb árvízveszély sem kizárt Kelet-Romániában, mivel a vízzel telített talaj nem fogja vissza az esőt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!