Kettősfronti hatás a hét végéig: gyakoribbak ilyenkor az infarktusok

Vágólapra másolva!
Marad a változékony idő, a hét végéig kettősfronti hatás várható. A lehűlés erősíti a görcsös panaszokat, a fronttevékenység vérnyomás ingadozást is okozhat, de a fokozott időjárás stressz növeli az infarktus kialakulásának kockázatát. A változékonyság a szívbetegeket nagyon megviseli, ők ne terheljék magukat.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Csütörtökön is kettősfronti hatás terheli a szervezetünket. Az északi, és nyugati országrészben lehet számítani frissítő záporok, zivatarok kialakulására. Ebben a térségben az esernyő, esőkabát szükséges. Az ország nagy részén azonban sok napsütés várható, ami jót tesz a hangulatunknak. A frontra érzékenyek türelmetlenséggel, fokozott ingerlékenységgel, akár fejfájással reagálhatnak a légköri változásokra. A cukorbetegek is tapasztalhatnak vércukor ingadozást, amit a diéta szigorúbb betartásával tudnak ellensúlyozni. Ajánlott ilyenkor egy kellemes citromfű tea, ami segít a kellemetlen tünetekben.

A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony értéket mutat. A pollenkoncentráció kicsit csökken, de országszerte még mindig a fűfélék, a lórom, az útifű és a pázsitfűfélék okoznak panaszokat, a Tiszántúlon magasabb a pollenkoncentráció, az erre érzékenyek számíthatnak a tüneteik erősödésére.

Pénteken is változékony időnk lesz, a több órás napsütés mellett kialakulhatnak záporok, zivatarok. Kettősfronti hatás érvényesül, így a frontokra érzékenyek az elmúlt napokhoz hasonlóan számíthatnak a tüneteik megjelenésére, fejfájás, ingerlékenység jelentkezhet, a szívbetegek nehézlégzést, mellkasi panaszokat is érezhetnek. A felélénkülő szél okozhat a szél érzékenyeknek ingerlékenységet, fejfájásos panaszokat. A kisgyerekek fokozott nyugtalansággal reagálnak. Célszerű a könnyű ételek fogyasztása, valamint a kismamák, a szívbetegek kerüljék a nagyobb megterheléseket.

Szombaton egy hidegfront éri el térségünket, a hőmérséklet 20 fok körül alakul. Záporok zivatarok országszerte kialakulhatnak. A lehűlés az érszűkületes panaszokat erősíti, a zivataros térségekben pedig az asztmások legyenek körültekintőek, a vihar alatt és közvetlen utána ne tartózkodjanak a szabadban, lehetőleg ne szellőztessenek.
_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a foto@ozonenetwork.hu-ra! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!