Erősödő ízületi fájdalmak - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Marad a változékony idő. A front érzékenyekre nehéz napok várnak. Az egyre hűvösebb levegő főleg az ízületi panaszokkal küzdők fájdalmai erősítheti, a fejfájósok csütörtökön és pénteken számíthatnak intenzívebb panaszokra.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás várható, az elmúlt napokhoz képest pár fokkal hűvösebb lesz. Az élénk szélben több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Már csak északon, északkeleten lesz csapadék. A fronthatás miatt görcsös ízületi panaszok erősödhetnek, illetve vérnyomáscsökkenésre, aluszékonyságra számíthatunk. Táplálkozásunkban figyeljünk a magnézium, kálium, és a C-vitamin bevitelére. Az éjszakai hőmérsékletek egyre alacsonyabbak lesznek, a hét végére visszatér a talajmenti fagy is.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja a Tiszántúlon alacsony, máshol közepes mértékű, és a következő napokban tovább csökken.

Pénteken országszerte szükség lesz az esernyőkre. A kettősfronti hatás mellett az erős délnyugati széllel meleg, nedvességben gazdag légtömegek áramlanak hazánk felé, ami tovább fokozza a panaszokat. Szédülés, fejfájás, ízületi panaszok, görcsös fájdalmak megjelenésére lehet számítani. Ajánlott a meleg italok fogyasztása mellett odafigyelni a vitamin és ásványi anyagok bevitelére is. A hét végére változékony lesz az idő, szombaton még eső is várható, vasárnap javul az idő, szabadtéri programokat is érdemes tervezni.

Szombaton a délelőtti órákban többfelé lehet eső, de délutántól felszakadozik a felhőzet, és több órás napsütésre lehet számítani. Melegfronti hatás okozhat fejfájást, koncentrációs zavarokat. Ma még inkább fedett helyre érdemes programot szervezni, de vasárnapra akár kiadós sétára, kirándulásra is alkalmas lesz az idő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről