A hideg, téli időben feldob a napsütés - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Enyhül a hidegfront hatása, de még szerdán sem múlik el teljesen. Csökken a szél és főként csütörtöktől egyre többfelé süt majd ki a nap. Pénteken újra front érkezik, ezúttal kettősfront formájában, ezért mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek panaszai erősödnek. Romlik az általános közérzet is, amit a napsütés jótékony hatása tehet elviselhetőbbé.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán gyenge hidegfronti hatásra lehet számítani, azonban fokozatosan csökken a szél erőssége. Marad a többnyire fagyos, igazi téli idő. Szórváynosan várható havazás, ami helyenként megnehezítheti a közlekedést, ezért akik autóba ülnek, vezessenek óvatosan, csökkentsék a követési távolságot. Az ízületi, valamint a görcsös fájdalmaktól szenvedők még számíthatnak enyhe panaszokra.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napokban alig fog változni.

Csütörtökön nem várható fronthatás, a szél tovább mérséklődik. Érdemes kimenni a szabadba szánkózni, vagy legalább egy kis sétát tenni. A frontérzékenyek tünetei csökkennek. A változóan felhős időben több napsütésre lehet számítani, ami jó hatással van a kedélyállapotra.

Pénteken kettősfronti hatás várható, ami mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeket megviselheti. Erősödhet a fejfájás, nő a reakcióidő, azonban ismét ízületi és görcsös panaszok jelentkezhetnek az erre érzékenyeknél. Többen feszültebbek lehetnek az átlagosnál, ezért sokakat a fokozott türelem problémáktól óvhat meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről