Enyhe, tavaszias idő hétfőn

Vágólapra másolva!
Kora tavasziasan meleg idő várható hétfőn: Pécs és Szeged térségében 9-10 Celsius-fok várható. Felszakadozik a felhőzet, de kedden, szerdán ismét borult, erősen felhős időre kell számítani.
Vágólapra másolva!

Melegfront alakítja a Kárpát-medence időjárását. Néhány fokkal enyhébb, többnyire nedves levegő áramlik Magyarország fölé.

Hétfőn az ország nagy részén átmenetileg felszakadozik a felhőzet, eleinte az északkeleti határ mentén lehet még hószállingózás, esetleg ónos szitálás, majd este nyugaton várható eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, ennél kissé hűvösebb északkeleten lehet.

Északkeleten, keleten többfelé párás lesz a levegő. Tartós, azaz hat óránál hosszabb ideig tartó ködre kell számítani Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében. A látótávolság pár száz méterre rövidül - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Napközben többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, a Dunántúlon időnként erős lökések is várhatók.

Az arra érzékenyek melegfronti hatással számoljanak: fejfájás, migrén, levertség, fáradékonyság jelentkezhet, az esetleges álmatlanságnak is lehetnek légköri okai. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál, ingadozhat a vérnyomás.

Kedden kezdetben többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Eső várható,főként hajnalban és délelőtt, elsősorban a Dunántúlon, valamint északkeleten. Élénk, sőt az Észak-Dunántúlon helyenként erős lesz az északnyugati szél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!