Hűvösebb lesz a hosszú hétvégén

Vágólapra másolva!
Szombaton szórványosan, vasárnap több helyen fordulhat elő zápor, zivatar, sőt vasárnap a keleti tájakon akár tartós eső is lehet. Mindemellett gyengül a nappali felmelegedés, a pénteki és szombati szinte 25 fokról vasárnapra 16, 22 fok közé esik vissza a csúcshőmérséklet. Ezért a szabadtéri programok szempontjából nem ígérkezik kedvezőnek az időjárás.
Vágólapra másolva!

Szombaton a déli, délkeleti megyékben lesz többfelé erősebben felhős az ég. Kevés napsütés várható, és helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Másutt főleg gomolyfelhő-képződés várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 24 fok között alakul.

Vasárnap jobbára erősen felhős lesz az ég. Csak kevés napsütés valószínű. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 22 fok között alakul.

Pünkösdhétfőn napközben általában erősen felhős idő várható kevés napsütéssel, majd északkelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor. Az északkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 14, a csúcshőmérséklet általában 17, 23 fok között alakul.

Nem kedvez az időjárás a búcsújárásnak

Az időjárás-érzékenyek hidegfronti jellegű hatással számoljanak. Vérnyomás-ingadozás, fejfájás, migrén, szédülés is jelentkezhet. A reakcióidő is hosszabb lehet a megszokottnál. A görcshajlam erősödik, emiatt gyakoribbak lehetnek az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök.

A környező országokban is folytatódik a változékony időjárás. Szombaton általában több órán át süt majd a nap. Ugyanakkor Magyarországtól délre gyakoribb lehet a gomolyfelhő-képződés, elszórtan záporok is megzavarhatják a szabadtéri programokat. Vasárnap már Európa belsejében bárhol előfordulhat záporeső, helyenként zivatar, főleg Erdélyben és Délvidéken csendes eső is várható több helyütt. Egyébként hétfőn inkább Magyarországtól délre hullhat nagyobb mennyiségű csapadék.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!