Fülledt meleg lesz a héten

Vágólapra másolva!
Főleg a Dél-Alföldön lesznek zivatarok hétfőn, de minden nap lesznek záporok vasárnapig. Éjszakától ismét igen meleg levegő áramlik Magyarország fölé dél felől. Most a melegfronti hatás okoz fejfájást, migrént, levertséget.
Vágólapra másolva!

Hétfőn zivatar elsősorban a Dél-Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén fordulhat elő néhol. A zivatart kis eséllyel felhőszakadás és jégeső kísérheti, vagyis rövid idő alatt több mint 25 liter csapadék hullhat egy négyzetméterre. A jégszemek átmérője 1-2 centiméter között várható. A zivatar viharos, 60-70 kilométer/órás széllökésekkel érkezhet. Éjszaka már nem kell zivatarveszélytől tartani.

Egyébként változóan felhős lesz az ég, de az északi területeken többórás napsütés lesz a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 31 Celsius-fok között valószínű. Késő este 18, 24 fok várható.

Délen felhős idő lesz, emiatt ott elszórtan zápor is várható. Az északi, északkeleti szél időnként megerősödik. Északkeleten napközben viharossá fokozódhat az északi, északkeleti szél; a legerősebb lökések 60-65 kilométer/óra sebességűek lesznek.

Minden nap esni fog

Éjszakától ismét igen meleg levegő áramlik Magyarország fölé dél felől. Ezért hétfőn már fejfájás, migrén, levertség jelentkezhet az erősödő melegfronti hatás miatt. Csökken a koncentrálóképesség, nő a reakcióidő.

A hét elején még csak nyugaton és délen, később másutt is sokfelé várható ismétlődő zápor, zivatar a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből. Jövő hétfőig minden nap esni fog: legalább napi 5 mm csapadék az ország területének 95 százalékán várható. Egyre melegebb lesz hajnalban és délben is, 30, 33 fokig melegszik a levegő. Vagyis meleg, fülledt idő lesz a héten.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről