Vágólapra másolva!
Bárhol előfordulhat zápor, sőt az erősebb zivatarok könnyen hevessé fokozódnak. A forróság marad. Továbbra is nagyon erős az UV-sugárzás, helyenként az extrém erős szintet is elérheti.
Vágólapra másolva!

Pénteken a déli órákra 33-38 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet. A sok napsütés mellett délután erőteljes gomolyfelhő-képződés indul meg. Főként délután és este az ország területén bárhol előfordulhat zápor, zivatar jégeső és viharos széllökés kíséretében.

Lokálisan felhőszakadás is lehet, vagyis rövid idő alatt több mint 30 liter csapadék eshet egy négyzetméternyi felületre. Egy-egy helyen 50 liter csapadék is lezúdulhat. A széllökések sebessége elérheti 60-80 kilométer/órát a zivatarok környezetében.

Kedvez a légkör állapota annak, hogy egy-két két intenzívebb zivatar hevessé váljon. Ez utóbbiakat 90 kilométer/órát meghaladó széllökés és erős jégeső kísérheti, nagyobb méretű, 2-4 centiméter átmérőjű jégszemekkel. Emiatt Vas és Zala megyére adott ki első fokozatú figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárási front nem lesz az ország felett, ugyanakkor a kánikula, a hőség sokakat megviselhet. Érdemes sok folyadékot, lehetőleg vizet fogyasztani az izzadás ellensúlyozására. Továbbra is nagyon erős az UV-sugárzás, helyenként az extrém erős szintet is elérheti. Részletes hétvégi előrejelzésünket itt találja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről