Csak a Dunántúlon lesz némi eső

Vágólapra másolva!
Marad az átlagosnál hűvösebb őszi idő, kevés esővel, de reggelente kevesebb helyen fog fagyni. A hűvös és a melegebb levegőt az ország fölött húzódó front választja el.
Vágólapra másolva!

Szerdán a Dunántúl nagy részén többnyire erősen felhős idő lesz, a nap folyamán szórványosan esni is fog. Másutt inkább csak késő délutántól növekszik meg erősen a felhőzet, és estétől átmenetileg máshol is eleredhet az eső. Csapadékra egyedül az ország északi, északkeleti harmadán nem kell számítani.

Kora délelőtt még előfordulhatnak ködfoltok az Északi-középhegység völgyeiben és néhol az Alföldön. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb. Többnyire mérsékelt marad az északnyugati szél. Késő estére 6, 11 fok közé hűl a levegő.

Magyarország fölé északról kissé hűvös, de száraz levegő áramlik az alsó légrétegekben, dél felől a magasban viszont enyhe, napközben egyre nedvesebb levegő érkezik. Ezt a két légtömeget az ország fölött húzódó front választja el egymástól.

Bár erős időjárási frontra nem kell számítani, a fokozottan érzékenyeknél a hidegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek. Időjárási okai is lehetnek tehát a fejfájásnak, szédülésnek, vérnyomás-ingadozásnak. A gyenge hidegfront miatt ingerlékenység léphet fel, erősödhetnek a reumatikus fájdalmak.

Csütörtök hajnalra 0, +8 fok közé csökken a hőmérséklet. Talajmenti fagyra szerdához képest kisebb területen, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kell számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint.

Sok lesz a napsütés, az időnként erősen megnövekvő felhőzet ellenére csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Délutánra 12, 17 fok közé melegszik a levegő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!