Esős, de meleg napok jönnek

Vágólapra másolva!
Alig lesz napsütés hétfőn. Estétől a Dunántúlon, kedd délelőtt az Alföldön fog esni. A megszokottnál hosszabb lesz a reakcióidő a gyenge melegfronti hatás miatt.
Vágólapra másolva!

Hétfőn napközben megszűnik a köd. Délnyugat felől lassanként felszakadozik a felhőzet, de csupán kevés napsütésre lehet számítani. Estefelé nyugaton ismét növekszik a felhőzet. Késő este nyugaton elszórtan előfordul eső, zápor. A Dunántúlon néhol zivatarra is kell számítani, de heves zivatar, vagyis több mint 90 kilométer/órás széllökések és 2 centiméteresnél nagyobb jégszemek nem lesznek.

Ugyanakkor egész nap borult időre kell számítani az Északi-Középhegységben és Budapest környékén, néhol gyenge szitálással. Az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik a déli, délkeleti szél. Kora délutánra 16, 22 Celsius-fokig melegszik a levegő, a borult területeken 13, 16 fok valószínű. Késő este 11, 16 fok lesz.

A gyenge melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek az időjárás-változásra fokozottan érzékenyeknél a magasban az ország fölé érkező enyhébb levegő miatt. A fejfájás, migrén, levertség, fáradékonyság, alvási zavarok hátterében időjárási okok is meghúzódhatnak. A megszokottnál hosszabb lesz a reakcióidő.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az Alföldön szórványosan, másutt többfelé várható eső, zápor. Keleten egy-egy zivatar is kialakulhat. Élénk lökések kísérik keleten a délkeleti, a Dunántúlon az északi, északnyugati szelet. Hajnalra 9, 14 fokig hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 10, 15, keleten 16, 22 fok között alakul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!