Vágólapra másolva!
Több halálos áldozata van a napok óta tartó esőzésnek Panamában. Az áldozatok után fémdetektorral kutat a Vöröskereszt. A katasztrófa sújtotta térségben rendkívüli állapotot vezettek be a közép-amerikai államban.
Vágólapra másolva!

Több halálos áldozatot is követelt a napokig tartó özönvízszerű esőzés és az áradás Panamában. A sárlavina a Vöröskereszt két munkatársát elsodorta, Capira megyében pedig egy apa és fia lett a rendkívüli időjárás áldozata, amikor házuk alatt megcsúszott a talaj és elöntötte őket a sár.

Az esőzések több száz ember otthonát semmisítették meg, elsősorban a szegényebb területeken. Az államfő három térségben, La Chorrerában, Capirában és Colónban hirdetett ki rendkívüli állapotot. Colónban 800 ház került víz alá, és legalább három ember vesztette életét.

Colon és Panama között összeomlott egy autópálya. A Vöröskereszt munkatársai fémdetektorral kutatnak az áldozatok után. Colon közelében egy teljes falu semmisült meg az földcsuszamlás következtében. A sár- vagy kőlavina az egyik legveszélyesebb következménye a felhőszakadásszerű esőzésnek, a villámáradásnak. Hirtelen következik be, és a meginduló talaj mindent magával sodor, ami az útjába kerül, majd megszáradva nagyon nehéz eltávolítani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről