A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Eláztatja az eső a Nyugat-Dunántúlt

Vágólapra másolva!
Melegszik az idő, hosszabb-rövidebb időre már kisüt a nap, de ismét sok eső hull Vasban és Zalában. A több hullámban érkező  nedves levegő melegfronti tüneteket okoz: fáradékonyságot, levertséget tapasztalhatnak az időjárás-érzékenyek.
Vágólapra másolva!

Északon, északkeleten változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadék nem lesz. Másutt ugyanakkor többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, és többfelé valószínű eső, zápor.

További 10-15 milliméter eső hullhat a Dunántúl délnyugati részén, tehát Vas és Zala megyében a hétfő estétől lehullott csapadék mennyisége területi átlagban bőven meg fogja haladni a 20 millimétert. A sok eső miatt első szintű (sárga) figyelmeztető előrejelzést adott ki erre a két megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Részletes csapadéktérképünket itt találja.

Helyenként megélénkül, néhol meg is erősödik az északkeleti, északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16, nyugaton, délnyugaton 5 és 9 Celsius-fok között várható. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Szerda hajnalban 1, 6 fokra kell számítani.

Továbbra is mediterrán ciklon alakítja az időjárását, több hullámban érkezik a nedves levegő. Továbbra is a melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek a magasban zajló melegedés miatt. Az erre érzékenyeknél a fáradékonyság, levertség, fejfájás, migrén hátterében légköri okok is meghúzódhatnak. Alvási zavarok is előfordulhatnak. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!