A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Ősszel megkezdik a Corvin sétány építését

Vágólapra másolva!
Két év előkészület után, szerdától 10 százalék előleg megfizetése mellett lefoglalhatók a Corvin sétány beruházásban épülő, józsefvárosi lakások. A jellemzően 50-55 négyzetméter alapterületűek mellett, akár 30 és 120 négyzetméteres lakások is igényelhetők.
Vágólapra másolva!

Futó Péter, a Futureál csoport tulajdonosa bejelentette, szeptemberben megkezdik a józsefvárosi kerületrész ingatlanfejlesztését. Ezzel új lehetőség nyílik a lepusztult belső városrész egy részének újbóli felvirágoztatására.

A Futureál csoporthoz kötődő, La Siesta lakóparkok után, talán a főváros legnagyobb szakmai és közéleti visszhangot kapott Corvin sétányi beruházás magas minőségű emberi környezet kialakítását célozta meg az Üllői út - Práter utca - Szigony utca által határolt területen.

Futó Gábor, a Corvin sétány ingatlanfejlesztését végző Cordia Zrt. vezetője kijelentette, hogy szeptemberben látnak munkához az építők. Az első 400 lakás átadása, időjárástól függően 2007 decemberében, illetve 2008 elején várható. Összesen 3000 lakás szerepel terveikben, és felújítják a térségben lévő összes régi házat is.

Ezzel egy csendes, a Liszt Ferenc tér hangulatát idéző, zöldövezeti városrészt akarnak létrehozni, ahol megépítik Budapest harmadik legnagyobb sportlétesítményét, továbbá 100-nál több üzletet, bankot, kávázót és igényes szolgáltató irodát nyitnak. Számítanak a befektetési célú lakásvásárlókra és a térségben tanuló egyetemisták, főiskolások bérlakások iránti igényeire.

A Cordia Zrt tervei közt szerepel a XI. és XIV. kerületben egy termál- és sportfunkciókkal ellátott lakóingatlan felépítése is, amelyek a vállalatot a legnagyobb piaci szereplők közé emelik - tette hozzá Futó Gábor.

Jelenleg 80 milliárd forint értékű lakásépítési csomagon dolgoznak, amely kereken 5000 lakást jelent. Ennek 60 százaléka a Corvin sétány, 40 százaléka pedig, többek közt a Paskál fürdő területét érintő befektetésük.

Bálint Tóth János

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!