Vágólapra másolva!
A központi panelfelújítási programhoz kapcsolódóan a XI. kerületben a téglaépítésű társasházaknak is lehetőséget biztosítanak az elavult közművek és a külső burkolat rekonstrukciójára.
Vágólapra másolva!

Újbudán lakásfelújításra pályázhattak a nem panelépítésű társasházak is. A társasházak felújítására idén 120 millió forintot különített el Újbuda önkormányzata - közölte érdeklődésünkre Domokos Csaba kerületi sajtószóvivő.

A négylakásosnál nagyobb társasházak idén egyebek mellett kéményfelújításra, a gázhálózat és a felvonók korszerűsítésére, az épületek homlokzatának felújítására, akadálymentesítésre és graffitik eltávolítására pályázhattak.

Összesen 175 társasház kapott támogatást. A nyertes házakkal a napokban kötnek szerződést, egyszersmind tájékoztatják a képviselőiket a program végrehajtásának további ütemezéséről.

A kormány által 2004 elején elindított panelfelújítási program nevéhez híven nem terjed ki a téglaépítésű házakra, ám a XI. kerületben rengeteg, a hatvanas-hetvenes években felhúzott téglaház található, amelyek nagy része koránál fogva ugyancsak felújításra szorul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről