A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meglódult az ipari ingatlanok piaca

Vágólapra másolva!
A fejlesztői aktivitás 2006 első félévében tapasztalt alacsony szintje ellenére - akkor mindössze 25 ezer négyzetméternyi új terület készült el -, azóta a fellendülés jeleit mutatta a magyarországi ipari ingatlan-szektor.
Vágólapra másolva!

Ez év harmadik negyedévében mintegy 38 ezer négyzetméterrel bővült a budapesti modern ipari ingatlan-állomány, amelyből 32 ezer négyzetméter spekulatív és 6 ezer négyzetméter igény szerinti fejlesztés volt - olvasható a CB Richard Ellis (CBRE) legfrissebb piaci elemzésében.

"A spekulatív fejlesztések magas aránya 2006 harmadik negyedévében a fejlesztők bizalmát jelzi a budapesti ipari ingatlanok piacán" - kommentálta a tendenciát Konthur Adrienne, a CBRE magyarországi ügyvezetője.

A 2006 harmadik negyedévében végzett vizsgálat szerint az összes idei új fejlesztés 16 százaléka igény szerinti fejlesztés volt, majdnem elérve a 2005 egészére jellemző 17 százalékos értéket. 2006 egészét tekintve így magasabb, 24 százalék körüli arány várható.

A harmadik negyedéves bruttó bérbeadás elérte az 55 340 négyzetmétert, jelentősen megelőzve 2006 első félévét, amikor a bérbeadások együttes szintje éppen csak felülmúlta a 37 ezer négyzetmétert. A nettó bérbeadás - figyelmen kívül hagyva a bérletiszerződések hosszabbítását és a bérlők költözését - összesen 35 900 négyzetmétert tett ki.

Az év első kilenc hónapját együttesen vizsgálva elmondható, hogy a bérbeadott terület jelentősen, több mint 75 ezer négyzetméterrel növekedett, ugyanakkor nem érte el a 2005 hasonló időszakában mért 115 ezer négyzetmétert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!