A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Budai ingatlanok hegyen, völgyön

Vágólapra másolva!
Budapesten változatlanul a budai oldalon lévő, panorámás hegyvidéki ingatlanok a legnépszerűbbek. A versenyben kissé lemaradva szerepelnek a völgyek, különösen azok, amelyek zajos főutak mentén fekszenek.
Vágólapra másolva!

"Panorámájuknak köszönhetően a fővárosban egyértelműen a budai hegyek a legnépszerűbbek" - mondta az [origo] érdeklődésére Gálya Anikó, az At Home Budapest Network Kft. vezetője. "A magasra épített házak forgalma mindig jelentősebb volt és marad a jövőben is, de a hegyek és a völgyek ingatlanpiacán egyaránt a különlegesség, a presztízs, a jó közlekedési adottság emeli a vételárakat, illetve befolyásolja a bérleti díjakat."

A budai hegyekbe költöző bérlők általában a havi 40 és 100 ezer forint közti költségű ingatlanokat részesítik előnyben. Az alacsonyabb összegekért a külső hegyvidéken szerény lakást lehet bérelni, míg a magasabb díjak egy középkategóriás igényes, illetve bútorozott házat takarnak.

A külföldiek bérletigényeit az ingatlanhoz tartozó panoráma mellett presztízsszempontok is alakítják, cserébe havonta félmillió forintot is megadnak. Az extrának tűnő díj azonban nem feltétlenül párosul különleges felszereltséggel.

A még borsosabb árú bérleményekhez már úszómedence, kerthelyiség tartozik - teszi hozzá a szakértő. A külföldi cégek elvárják vezetőiktől, hogy a cég imázsához méltó lakóhelyet béreljenek itt-tartózkodásuk idejére. Ezért reprezentációs megfontolásokból a külföldiek mélyebben nyúlnak a zsebükbe.

A multicégek különösen a hozzánk érkezett ügyvezetőiket jutalmazzák presztízsbérleményekkel. Igényeiket főként a II. és a XII. kerület ingatlanjai elégítik ki. Fekvéstől és felszereltségtől függően nem egyedi a havonként 1 millió forintos bérleti díj egy 120 négyzetméter körüli ingatlan esetében, és ismertek ennél drágábbak is.

A budai oldal hegyvidéki ingatlanjainak toplistáját a Gellért-hegy vezeti. A népszerűségi, illetve a presztízsérték szerinti rangsorban kiemelt helyen szerepel a Svábhegy, az Istenhegy, a Hármashatár-hegy, a János-hegy és a Széchenyi-hegy is.

Gálya Anikó szerint az utóbbi időszakban jelentősen megnőtt az érdeklődés a III. kerületi Csillaghegy és környéke iránt, és a várakozásokhoz képest kevésbé fejlődött Sasad és vidékének kereslete.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!