A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Jövőre kész lesz a velencei élményfürdő

Vágólapra másolva!
Hatmilliárd forintos turisztikai beruházás közeledik a befejezéshez Velencén. Élményfürdő, szálloda, konferenciaközpont és apartmanház.
Vágólapra másolva!

Várhatóan jövő áprilisra készül el a Velencén épülő élményfürdő és négycsillagos szálloda, 2008 végére pedig a mintegy hatmilliárd forintos beruházás második ütemeként két apartmanház is elkészül - közölte az MTI-vel a Velence Termál Kft. turisztikai tanácsadója.

Szabó Gábor elmondta: jelenleg a fürdő belső medencéit építik, valamint annak és az étteremnek a belső gépészeti szereléseit végzik. Várhatóan a hónap második felében megkezdik a szálloda építését is. Az épület alapja már készen van. A beruházást teljes egészében magántőkéből valósítja meg a Velence Termál Kft.

A Velencén feltört termálvízre alapozott élményfürdőhöz wellness- és fitneszközpont, gyógyászati részleg, valamint egy étterem tartozik majd. Az utóbbi kiszolgálja a négycsillagos szálloda, valamint önkiszolgáló részlegében a fürdő vendégeit.

A szállodában 56 szoba és négy lakosztály lesz, valamint helyet kap egy 250-300 fő befogadására alkalmas konferenciaközpont. Az eredeti tervek szerint a létesítmények az idén őszre készültek volna el, de időközben új szakmai koncepciók alapján szükségessé vált az elképzelések módosítása.

A változások a konferenciaközpontot és az egyik apartmanházat érintették. Mivel előbbi nagyságához képest kevés lett volna az eredetileg tervezett szállodai férőhely, az egyik apartmanházat úgy tervezték át, hogy az alkalmas legyen a hotel "erősítésére", a kétszobás lakások mindegyik szobájához fürdőszobát építve. A konferenciaközpontot pedig úgy alakítják ki, hogy az kisebb és nagyobb rendezvények megtartására is alkalmas legyen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!