Magyar ingatlanokat ad el az AAA Auto

Vágólapra másolva!
Több kisebb telephelyet tervez bérelni a gépjármű-forgalmazással foglalkozó AAA Auto a jövőben Magyarországon, a jelenleg a tulajdonában lévő ingatlanok helyett. A pénzügyi válság miatt lassuló piac készteti a céget erre a lépésre.
Vágólapra másolva!

Az AAA Auto Csoport úgy döntött, hogy eladja jelenlegi autótelepeinek otthont adó, meglévő magyarországi ingatlanjai egy részét, azzal a céllal, hogy ugyanazon vagy más telephelyek bérlésével nagyobb hatékonyságot érjen el - közölte a cég az [origo]-val.

A közlemény szerint a lépés összhangban áll a holland anyavállalat igazgatóságának júniusi döntésével, amely a felesleges ingatlanok eladásával kíván tőkét felszabadítani a csoport számára.

Az eladandó ingatlanok között vannak a budapesti, debreceni, szegedi, pécsi és székesfehérvári telephelyek épületei és egyéb ingatlanjai. A csoport legnagyobb (27 500 négyzetméteres) debreceni telephelyére máris jelentkezett vevő - tudatta az AAA Auto.

"Magyarországon is hozzáigazítjuk fióktelepeink méretét a globális pénzügyi válság miatt 2007 novembere óta lassuló piachoz" - idézi a közlemény Anthony James Dennyt, az AAA Auto vezérigazgatóját és többségi tulajdonosát. "A kiterjedt budapesti agglomerációban például a város két különböző pontján két kisebb telepet bérlünk majd valószínűleg a jelenlegi egyetlen, fóti fióktelep helyett" - fűzte hozzá Denny.

Bár tavaly az egész csoporton belül a magyar piac növekedett a leggyorsabban, a fontos makro- és mikrogazdasági mutatók egyidejű romlása az utóbbi időben jelentősen visszavetette a használt autók hazai értékesítését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről