A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gigaberuházás indulhat a Velencei-tónál

Vágólapra másolva!
Egy befektető 1,5 milliárd eurós beruházással idegenforgalmi komplexumot hozna létre a Velencei-tó partján - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Várhatóan március végén ismerteti a magyar, német, izraeli és amerikai üzletemberek alkotta befektetőcsoport a Velencei-tó partjára King City (Királyok városa) terveit. Az idegenforgalmi beruházás összköltsége elérheti a 1,5 milliárd eurót (400 milliárd forint).

A befektető képviselője egyelőre nem bocsátkozott részletekbe, csak akkor nyilatkozik, ha elkészültek a konkrét tervek - írja a Népszabadság. A Királyok város elnevezés arra utal, hogy az idegenforgalmi komplexum különböző részei a magyar történelem állítanának emléket, egyebek mellett lesz majd nomád étterem is.

Bár a Velencei-tó partján lévő Sukoró település mellett lévő 70 hektáros területre tervezett komplexumról még igen keveset lehet tudni, vannak bírálói a beruházásnak. Egyesek aggályosnak tartják a tópart esetleges nagyarányú beépítését. Varga Gábor, a székesfehérvári székhelyű GAja Környezetvédelmi Egyesület elnöke pedig jelezte, ellenőrzésük alatt akarják tartani a beruházást. A szervezet a Duna-Ipoly Nemzeti Park együtt szeretné elérni, hogy az ingatlanfejlesztés megkezdése előtt készüljön egy részletes környezeti hatástanulmány.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!