Kommandósok keresik a célpontokat Dél-Irakban

Vágólapra másolva!
A Pentagon elismerte, hogy az Egyesült Államok különleges egységeket vetett be Dél-Irakban. A katonák feladata a felderítés. A különleges egységek egyik helikoptere - még az amerikai támadás csütörtök hajnali megindítása előtt - lezuhant, a rajta utazókat kimentették.
Vágólapra másolva!
AZ [origo] irak oldala/irak/index.html

Pentagon-beli tisztviselők elismerték, hogy amerikai különleges egységek tevékenykednek Dél-Irakban - jelentette a CNN. A speciális egységek felderítő és "hadszíntér-előkészítő" feladatokat látnak el. Tevékenységüket már szerda éjjel, az első amerikai légicsapások előtt megkezdték. Ekkor le is zuhant egy helikopterük, de a jelentések szerint a gép utasait és a személyzetet kimentették.

A különleges felderítőegységek fő feladata a célpontok meghatározása és azok kijelölése a lézer vagy műholdas irányítású bombák, robotrepülőgépek számára.

Korábban napvilágra került az is, hogy az Egyesült Államok hadseregének különleges egysége - a Delta Force kommandó - arra készül, hogy az Irak elleni háború első napjaiban elfogja vagy akár megölje Szaddám Huszein elnököt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!