Szaddám fia: Jól vagyunk

Vágólapra másolva!
Szaddám Huszein Udaj nevű fia csütörtök hajnali öt órakor a következőket nyilatkozta a bagdadi rádiónak: "Isten megmentett a külföldi agressziótól". Hajnalban azért kezdődött meg a támadás, mert a CIA jelezte, tudják hol van Szaddám Huszein, és nem akarták elszalasztani meggyilkolásának lehetőségét.
Vágólapra másolva!
Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.htmlAz [origo] Irak-oldala/irak/index.html

Szaddám Huszein egyik fia, Udaj, csütörtökön hajnali ötkor a bagdadi rádiónak azt nyilatkozta, hogy az egész család jól van, és senki sem sérült meg az amerikai támadás eddigi hullámaiban. "Isten megvédett bennünket a külföldi agressziótól" - mondta a CNN közlése szerint. A csütörtök hajnali támadás fő célja Szaddám Huszein megölése volt. Egy washingtoni politikus a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy a támadás előtt néhány órával George Tenet, a CIA (az amerikai titkosszolgálat) vezetője közölte Bush elnökkel, hogy tudják, hol van Szaddám Huszein. A ritka lehetőséget nem akarták elszalasztani, ezért a háború állítólag korábban kezdődött, mint eredetileg tervezték.

Amerikai katonai vezetők arról tájékoztatták a CNN-t, hogy a támadás épp azért kezdődött, mert az amerikai hadsereg tudni vélte, hol van Szaddám Huszein. A különböző bunkerekben rejtőzködő iraki elnök meggyilkolása vagy elüldözése a mostani háború egyik legfontosabb célja. A Pentagon szerint még nem lehet tudni, hogy sikerült-e elérni a célt. Azt azonban hozzátették, hogy nagyon nehéz eltalálni egy föld alatt rejtőzködő embert több száz kilométerről kilőtt rakétákkal.

Egyelőre csak válogatott célpontokat lőttek Bagdadban, állítják az amerikai katonák, a cél a kormányépületek és a Huszein család rejtekhelyeinek felszámolása volt. Ha hihető Udaj Huszein nyilatkozata, akkor utóbbi cél egyelőre biztosan nem sikerült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről