A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egyre több iraki katona adja meg magát

Vágólapra másolva!
Iraki csapatok tették le a fegyvert az előre nyomuló szövetségesek előtt Irak déli részén - közölte a BBC. A híradások szerint a magukat megadó csapatok fehér zászlókat lengettek. Csütörtök este is megadta már magát huszonöt iraki katona az Irak területére behatoló amerikai alakulatoknak. Szerdán pedig tizennyolc iraki határőrről érkezett jelentés, akik  az amerikai csapatok előtt letették a fegyvert.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldala/irak/index.htmlHírek a háborúról

Egyre több iraki katona adja meg magát a szövetségesek szárazföldi támadásának kezdete után. Csütörtök este huszonöt iraki katona tette le a fegyvert, pénteken pedig újabb iraki csapatokról érkeztek jelentések, amelyek megadták magukat az előrenyomuló szövetségeseknek. A BBC jelentette, hogy Dél-Irakban több iraki csapat fehér zászlókat lengetve tette le a fegyvert az amerikai csapatok előtt.

Forrás: EPA
Forrás: EPA

Egy, az angol hírtévének nyilatkozó iraki katona azt mondta: miért kellene harcolnunk? Csak azt akarjuk, hogy ez az egész véget érjen.

Csütörtökön huszonöt iraki incidens nélkül tette le a fegyvert - közölte pénteken egy amerikai tengerészgyalogos tiszt. Az Irak ellenes támadás kezdete óta ez volt az első eset, hogy az amerikai hadsereg egyik illetékese hadifoglyok ejtéséről számolt be.

Szerdán néhány órával a hadművelet kezdete előtt egy kuvaiti katonai forrás azt jelezte, hogy tizennyolc iraki határőr adta meg magát az amerikai csapatoknak. Őket a kuvaiti rendőrség felügyelete alá helyezték.

Amerikai katonai vezetők a háború előtt többször is jelezték: kívánatosnak tartják, hogy minél több iraki katona tegye le önszántából a fegyvert. Amerikai repülőgépek iraki harcosoknak címzett röplapokat szórtak le. Az írások útmutatót adnak a katonáknak, hogy mi tegyenek abban az esetben, ha le akarják tenni a fegyvert, és miként jelezzék azt: nem kívánnak harcolni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!