Véletlenül Törökországot érte rakétatámadás

Vágólapra másolva!
Technikai hiba következtében két amerikai rakéta csapódott be vasárnap Törökország területén. A Tomahawk cirkálórakéták lakatlan területre hullottak, senki nem sebesült meg.
Vágólapra másolva!

Technikai hiba miatt amerikai rakéták török területre csapódtak be vasárnap délután. Az egyik Tomahawk cirkálórakéta vasárnap - közép-európai idő szerint délután fél ötkor - csapódott be és robbant fel a törökországi Özveren falutól egy kilométerre, a szíriai-török határtól mintegy száz kilométerre. A becsapódás helyén négy méter széles és egy méter mély gödör keletkezett.

Az [origo] Irak-oldala/irak/index.htmlTérkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

A másik Tomahawk három órával később az Özverentől mintegy 200 kilométerre fekvő Viransehir település közelében ért földet. Szemtanúk elmondták, hogy az 1,3 méter hosszú cirkálórakéta nem robbant fel.

Cassella őrnagy annak nyomán számolt be az esetről, hogy a török hatóságok már korábban jelezték az általuk nem azonosított, amerikai rakétáknak vélt lövedékek becsapódását. Törökország engedélyezte a légtérhasználatot az Irak elleni háborúban részt vevő szövetséges erőknek. A légifolyosó nyilván Urfa tartomány felett húzódik, és a szövetséges légierő az elmúlt 24 órában igénybe is vette azt - jegyezte meg a Reuters.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről