A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bush: enyhül a terror szorítása

Vágólapra másolva!
George W. Bush amerikai elnök szerint gyengül Irakban a terror szorítása és az irakiak hamarosan megszabadulnak a Szaddám-rendszertől, amelytől évtizedek óta szenvedtek. Bush Tony Blair brit miniszterelnökkel Camp Davidben tartott sajtótájékoztatóján úgy vélte, hogy a szövetséges csapatok napról napra haladnak céljuk, Irak lefegyverzése felé. Blair kijelentette: az iraki nép felszabadulásának napja közel van.
Vágólapra másolva!

George W. Bush amerikai elnök csütörtökön, Camp Davidben Tony Blair brit miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a szövetséges csapatok addig fognak harcolni, amíg ki nem vívják a győzelmet. A győzelemig harcolunk, akármeddig tartson is - mondta.

Irak-oldalhttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)

Bush és Blair csütörtökön Camp Davidben, az amerikai elnök pihenőhelyén az iraki háborúról és az azt követő rendezésről tartott megbeszélést. Bush az egyeztetés utáni sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia együtt küzd azért, hogy a világ békésebb hellyé váljon. Hadseregünk napról napra közelebb kerül céljához, Irakban pedig lassan, de biztosan enyhül a terror szorítása - fogalmazott.

Bush beszédében kijelentette: "tudjuk már, hogy mi lesz a háború vége. Irakot legyőzzük, a Szaddám-rezsim véget ér és az irakiak hosszú szenvedés után felszabadulnak". Beteljesítjük küldetésünket - tette hozzá az amerikai elnök.

Bush elmondta, hogy a megbeszélésen szóba került a humanitárius segélyek kérdése. Az amerikai és a brit elnök megállapodott arról, hogy a segélyszállítmányokat minél előbb célba kell juttatni. Megegyeztek arról is, hogy minél előbb megoldást kell találni a közel-keleti konfliktusra.

Tony Blair brit miniszterelnök úgy vélte, hogy soha nem volt ilyen szoros együttműködés az Egyesült Államok és Nagy-Britannia között. Szaddámot és gyűlöletes rendszerét el fogjuk tűntetni - mondta Blair. Hozzátette: az irakiak felszabadulásának napja közel van. Blair úgy vélte, hogy az irakiak többsége egy jobb és eddigi életétől eltérő jövőben reménykedik.

Blair elmondta, hogy az amerikai elnökkel megállapodtak arról, hogy felújítják az "olajat élelmiszerért" programot, melyet az Öböl-háború után vezettek be. A kérdésről még csütörtökön megbeszélést folytat a brit miniszterelnök és Kofi Annan ENSZ-főtitkár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!