Kétszáz iraki katonát bombáztak le

Vágólapra másolva!
Szombatra virradó hajnalban amerikai vadászgépek lebombáztak egy épületet Bászrában. A házban a támadás alatt a Fidáíjín Szaddám milícia 200 katonája tanácskozott. Az amerikai közlemény szerint a bombázás után a házból "senki sem jött ki".
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)Térkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki háborúról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Bászrában amerikai F-15-ös vadászgépek lézerirányítású bombákkal szétlőttek egy kétszintes épületet. A házban a támadás alatt mintegy 200 iraki katona tartózkodott, akik a Fidáíjín Szaddám nevű alakulat tagjai voltak. Az ostromlott városban az iraki milícisták tanácskozást tartottak, amikor a bombák becsapódtak az épületbe. Az amerikai parancsnokság értékelése szerint mindenki meghalt a házban lévők közül. "Senki sem jött ki a támadás után" olvasható a hivatalos amerikai közleményben.

Az amerikaiak időzített gyújtószerkezetű bombákat használtak. Így a bombák csak akkor robbantak fel, amikor már becsapódtak az épületbe. Az amerikaiak szerint ez azért volt fontos, hogy a környező, civilek lakta épületekben ne keletkezzen komoly károk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről