Öngyilkos iraki támadás

Vágólapra másolva!
Első esetben támadta a szövetséges csapatokat öngyilkos merénylő. Egy iraki taxisofőr önmagával együtt legalább négy amerikai katonát robbantott fel egy ellenőrzőpontnál, Nedzsef közelében.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)Térkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki háborúról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Első alkalommal fordult elő, hogy az iraki háborúban öngyilkos támadás érte a nyugati katonákat. Nedzsef város közelében, egy katonai ellenőrzőpontnál történt a legalább négy katona életét kioltó merénylet.

Nedzsef mellett egy katonai ellenőrzőponthoz hajtott egy iraki taxi. A sofőr segítséget kért az amerikai katonáktól, akik megközelítették az autót. A sofőr ekkor felrobbantotta járművét. A támadó és legalább négy amerikai katona életét vesztette.

Korábban is alkalmaztak cseleket az irakiak a háborúban, de öngyilkos merényletre eddig nem volt példa. Az elmúlt napokban azonban többször előfordult, hogy katonákat üdvözlő civilként, vagy a harcot feladó katonaként csalták közel magukhoz az amerikaiakat iraki fegyveresek, és utána közvetlen közelről tüzet nyitottak rájuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről