A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Egy iraki ellenőrző pontnál amerikai katonák hétfőn rálőttek egy autóra, mely nőkkel és gyerekekkel volt tele. Heten életüket vesztették a járműben utazók közül. Az amerikaiak azért tüzeltek, mert az autó nem állt meg egy ellenőrzőpontnál. Kedd reggel szintén lelőttek egy fegyvertelen iraki civilt a tengerészgyalogosok.
Vágólapra másolva!
Irak-oldalhttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)Térkép a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Amerikai katonák szétlőttek egy iraki autót, mert nem állt meg egy ellenőrzőpontnál. A jármű szétlövése után kiderült, hogy kizárólag nők és gyerekek utaztak benne. Hét gyermek és nő meghalt, ketten megsebesültek. Összesen tizenhárman utaztak az autóban, négyen sértetlenek maradtak.

Az amerikaiak azért lőttek, mert néhány nappal ezelőtt öt amerikai katona vesztette életét, amikor egy taxisofőr felrobbantotta magát egy közeli hasonló ellenőrzőpontnál. Az utakon azóta megszigorították az ellenőrzéseket, és minden gyanús esetben fegyvert használnak a katonák. Az amerikai katonai központ jelentése szerint a katonák először figyelmezetető lövésekkel próbálták megállítani az ellenőrzőponton átrohanó autót. Miután erre sem álltak meg, célzott lövések következtek. A tragikus eset Nedzsef város környékén történt.

A Washington Post helyszínen tartózkodó tudósítója szerint azonban a kocsiban 15-en ültek, és 10-en haltak meg. William Branigin állítja, az amerikai katonák túl későn adták le a figyelmeztető lövést, hogy az hatásos lett volna.

Kedd reggel szintén lelőttek egy fegyvertelen iraki civilt a tengerészgyalogosok, aki nagy sebességgel haladt egy ellenőrző pont felé autójával - jelentette a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!