USA: Szaddám pénzért vásárolja az irakiak hűségét

Vágólapra másolva!
Amerikai katonák nemrég Hindíja közelében fogságba ejtették az iraki Köztársasági Gárda olyan tagjait, akiknél nagy összegű pénzt találtak, amelyet az irakiak hűségének a megvásárlására szánt Szaddám Huszein diktátor. A szövetségesek többek között ezzel magyarázzák az iraki nép nem várt ellenállását. 
Vágólapra másolva!
Hírek és háttér az iraki eseményekről/irak/index.html

Az El Mundo tudósítójának nyilatkozó amerikai katonatisztek elmondták, hogy Szaddám Köztársasági Gárdájának tagjai Bagdad északi részén jelentős összeget - fejenként 1,5 millió dinárt - fizetnek katonáknak, milicistáknak és bármilyen fegyveres civilnek, aki kötelezi magát szövetséges katonák megölésére. A bagdadi rádió 2,5 millió dinárt ígér minden halott katonáért. A szövetségesek többek közt ezzel magyarázzák az iraki hadsereg és a lakosság ellenállását.

Az El Mundónak nyilatkozó amerikai tisztek szerint a városokban Szaddám propagandája érvényesül. - Ugyanazt a hazugságot hallják 13 éve. A katonák azt hiszik, hogy kivégezzük őket. Nincsenek meggyőződve az erő fölényünkről sem, és nem is fognak meggyőződni Bagdad elestéig. Aztán dominóhatás fog bekövetkezni - jelentette ki a lapnak egy amerikai katona.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről