Irak: halálos áldozatok az arab-kurd összecsapásokban

Vágólapra másolva!
Legalább hárman életüket vesztették az arabok és kurdok között kitört konfliktusban, a Bagdadtól északra fekvő Halisz városában. A konfliktus már három napja tart a korábban a Huszein-rezsim által innen elüldözött és most visszatérő kurdok, valamint az arabok között.
Vágólapra másolva!

Legalább három ember vesztette életét kurdok és arabok között kitört összecsapásokban Bagdad közelében. Az iraki fővárostól 40 kilométernyire északra fekvő Haliszban már három napja tart a két népcsoport közötti bosszú vezérelte összetűzés - közölték a település kórházának orvosai. Először az arabok nyitottak tüzet a Bagdadból Kirkukba vonuló kurdokra. Feltehetően még "sokkal több" a halottak száma - tette hozzá Ahmed Mohammed orvos.

Amerikai katonák kedden átmenetileg bevonultak a helységbe, hogy helyreállítsák a rendet és a biztonságot. Az ottani rendőrök szétszéledtek, miután jó ideje nem kaptak fizetést. Irak északi részéből a visszatérő kurdok már hetek óta elüldözik a megbuktatott Huszein-rezsim alatt ide telepített arab családokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!