A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Kezet csókolt új miniszterének Orbán

Események

Orbán Viktor, parlament, Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter
Vágólapra másolva!
Az ellenzéki képviselők pénteki előállítáásáról, a délvidéki magyarok megtámadásáról és a Klubrádió "elhallgattatásáról" is kérdezte az ellenzék a kormányt a parlament szerdai ülésén, míg a Fidesz az új önkormányzati törvény előnyeiről beszélt. Esküt tett a parlamentben az új fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné, akinek a miniszterelnök kézcsókkal gratulált.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül52 bejegyzés
10:46
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Némethné is leteszi az esküt

A napirend előtti felszólalásokkal és a miniszteri eskütétellel kezdődik az ülés. A képviselők előtt tesz esküt az új fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné, akit a múlt héten javasolt Fellegi Tamás utódjának a miniszterelnök. Az államfő már múlt pénteki hatállyal kinevezte nemzeti fejlesztési miniszternek. Németh Lászlóné bizottsági bemutatkozásáról, és arról, hogy diploma nélkül kerül a 600 milliárd forintról döntő minisztérium élére,  itt olvashat.

10:52
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Újra vitáznak az egyházakról

A képviselők az interpellációk, kérdések és azonnali kérdések után az egyházügyi törvény részletes vitáját tartják 4 óra 20 perces időkeretben. Az új egyházügyi törvényt a múlt csütörtökön nyújtotta be Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, miután az alkotmánybíróság megsemmisítette a nyáron elfogadott jogszabályt. Lázár javaslatához 21 fideszes és két KDNP-s képviseől csatlakozott. Rögtön csütörtökön meg is tartották a tervezet általános vitáját, amelyben az ellenzéki képviselők kifogásolták, hogy nem volt idejük elolvasni a javaslatot. Az általános vitában az MSZP-s Nyakó István például azt mondta, hogy a Fidesz "úgy barmolta szét a javaslatot", ahogy ő gyermekkorában a tejbegrízt.

10:55
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Pénteken lesz csak szavazás

Szerdán nem döntenek a képviselők egyetlen jogszabályról sem, a szavazásokat pénteken, december 30-án tartják. Az év utolsó előtti napján szavaz a parlament az új jegybanktörvényről, amelynek visszavonását José Manuel Barroso is kérte, és pénteken döntenek a képviselők a dohánytermékek árusításának korlátozásáról, a rendvédelmi törvény módosításáról, amely egy új szervezetet, a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központot hozza létre. Emellett pénteken lesz a zárószavazás Magyarország alaptörvényének átmeneti rendelkezéseiről is, amely például kimondja, hogy az MSZP az MSZMP utódpártjaként maga is felelős az előző rendszer bűneiért.

11:01
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Lezsák elkezdte

Megérkezett Lezsák Sándor, a parlament alelnöke, és megnyitotta az ülést.

11:03
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Néma felállással emlékeznek

Megemlékezéssel kezdődik az ülés. Életének 71. esztendejében vasárnap elhunyt Schmidt Ferenc, a Fidesz volt Fejér megyei országgyűlési képviselője, a Fejér Megyei Közgyűlés és Mór képviselő-testületének egykori tagja. A képviselők egyperces néma csenddel emékeznek.

11:08
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

"Polt Pétertől Szájernéig"

2011 összegzésével kezdi napirendi felszólalását az MSZP-s Lukács Zoltán. Szerinte a Fidesz idén felszámolta a demokráciát, pártkatonákkal töltötte fel a független intézményeket. A Fidesz szerinte pártirányítás alá vonta az igazságszolgáltatást "Polt Pétertől Szájernéig", és a kormány több milliárdot lopott el a nyugdíjpénztárakból. "Összevesznek mindenkivel, elszigetelik az országot, az új házszabállyal elhallgattatják az ellenzéket" - fogalmazott Lukács, aki azt is kifogásolta, hogy "a kormány elhallgattatta a Klubrádiót".

11:12
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

"Az lenne gyanús, ha tetszene"

"Nehéz dolog veszteni, nehéz a vereséget tudomásul venni, különösen, hogy olyan arányú, hogy a rendszer, amelyből eddig éltek, szétesik" - mondta válaszában Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. "Hogy önnek nem tetszik, amit csinálunk, bizonyítja, hogy jól csináljuk, az lenne gyanús, ha tetszene" - mondta Fónagy.

11:15
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Nem kér az MSZP-s provokációból Fónagy

A Klubrádióról az államtitkár azt mondta: az elmúlt évben baloldali lobbisták próbáltak nyomást gyakorolni a Médiatanácsra, amely "független szervezet". Szerinte az MSZP provokációt folytat, amikor a Klubrádió elhallgattatásáról beszél, és ezzel sérti az ország jó hírét is.

11:17
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Kevesen ülnek a padsorokban

Egyelőre sok az üres szék a padsorokban, lassan érkeznek a képviselők.

11:19
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

LMP: Láncold Magad a Parlamenthez

Az a kifejezés, hogy LMP, nem azt jelenti, hogy "láncold magad a parlamenthez" - mondta Karácsony Gergely LMP-s képviselő, aki felszólalásának az Új ellenállás címet adta. A képviselő szerint a pártja konstruktív ellenzéki politikára készült a parlamentben, de ezzel a politikával az LMP-nek fel kellett hagynia, mert a kormány és a Fidesz nem vette figyelembe a javaslataikat. "Önök túllépték a parlamentarizmus határait, mi túlléptük a Parlament határait" - mondta, és tiltakozásukat polgári engedetlenségnek nevezte. Karácsony bejelentette, amiről Schiffer András frakcióvezető már beszélt a pénteki tüntetésen: a párt népszavazást kezdeményez a munkavállalói jogokról, korkedvezményes nyugdíjakról.

11:23
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

"Wittner az igazi ellenálló"

Ez nem új ellenállás, ez egy vágóképnyi ellenállás volt - mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára. "Önök tudták, hogy csak a híradók lesznek tele a performansszal, és semmi bántódásuk nem eshet" - mondta Rétvári, aki szerint a parlamentben Wittner Mária vagy Horváth János az igazi ellenállók.

11:26
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

"MSZP-s katasztrófaturisták"

A képviselő szerint a pénteki eseményeknél "szánalmas volt, hogy megjelentek a szocialista katasztrófaturisták, akik lestoppolták a rendőrautókat, hogy felkéredzkedjenek, és eljussanak a Gyorskocsi utcába". Rétvári szerint a pénteki akció összeláncolta az LMP-t Gyurcsány Ferenccel. Rétvári hozzátette: több kérdésben, például a génmódosított növényeknél, a szemétimportnál és például a plázastop területén is figyelembe vették és "megvalósították az LMP-s álláspontot".

11:30
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Papot idéz Simicskó

A KDNP-s Simicskó István a "Ki kivel van?" címet adta felszólalásának. Szerinte azoknak a nemzeteknek van esélye a fennmaradásra, amelyek képesek összefogni. Egy katolikus pap, Kolping gondolatait idézte, aki azt kérte, hogy felismerhesse saját korának gondjait, bajait. A képviselő szerint Magyarország másfél éve felismerte a bajokat, ezért bízta meg a "Fidesz-KDNP-t", hogy kormányt alakítson. Simicskó arról is beszélt, hogy szerinte az LMP december 23-án a nemzetközi pénzvilág mellé állt. A kormány részéről senki nem reagált.

11:35
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Az új törvényt dicséri Láng

Az új önkormányzati törvényről beszél Láng Zsolt fideszes képviselő, aki szerint egy hatékony, a mindennapi életet segítő rendszer jön létre a változtatások után. Az új jogszabály szerinte biztosítja, hogy nem mennek csődbe az önkormányzatok. Ezután a képviselő ismertette a néhány napja elfogadott törvény részleteit.

11:42
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Dicséri a törvényt Tállai is

Tállai András önkormányzati államtitkár szerint eddig csak beszéltek az önkormányzati rendszer átalakításáról, most viszont a kormány változtatott. Láng Zsolthoz hasonlóan Tállai is felsorolja az új jogszabály lényegesebb pontjait. "A kormány nem hagyja cserben az önkormányzatokat" - jelentette ki az államtitkár.

11:46
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

A vidékstratégia hiányát botrányosnak tartja a Jobbik

"Mezőgazdasági évértékelőnek" tekinti beszédét Varga Géza jobbikos képviselő, aki sajnálja, hogy nem tud sikerekről beszámolni a  mezőgazdaság területén. A képviselő botrányosnak tartja például, hogy a vidékstratégiai kerettörvény nem szerepel a kormány tavaszi menetrendjében.

11:53
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

"A magyar vidék alkotmánya lehet"

Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szerint mivel nem volt az országnak az elmúlt években vidékstratégiája, nemzeti konzultációt kellett indítani. Több száz hozzászólás és megjegyzés érkezett idén a stratégiához Ángyán szerint, és ezt decemberben feldolgozták. "A stratégia a magyar vidék alkotmánya lehet" - fogalmazott az államtitkár. A tervek szerint a minisztérium a dokumentumot januárban kormány elé viszi, februárban parlament elé terjesztik. "Négyötödös többség is létrehozható stratégiáról" - mondta Ángyán.

11:55
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Esküt tesz Némethné

Esküt tesz Németh Lászlóné, az új nemzeti fejlesztési miniszter. A képviselők felállva hallgatják az esküt. A miniszter az esküjét az "Isten engem úgy segéljen" fordulattal zárta.

11:57
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Orbán kezet csókolt miniszterének

Az eskütétel után Orbán Viktor miniszterelnök lépett új miniszteréhez, és kezet csókolt neki. A pártok frakcióvezetői gratuláltak, és kezet fogtak Németh Lászlónéval. Semjén Zsolt kormányfőhelyettes szintén kezet csókolt.

12:00
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Egyházak 4 óra 20 percben

A parlament elfogadta a napirendet, a képviselők 243 igen és 54 nem szavazattal úgy döntöttek, hogy az egyházügyi törvény részletes vitáját 4 óra 20 percben tárgyalják.

12:04
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

"Védje meg a te nyugdíjadat Selmeczi Gabriella"

A nyugdíj-megtakarítások elvételéről kérdezi a nemzeti erőforrás minisztert Tukacs István (MSZP). Szerinte a Fidesz az ígéretei ellenére elvette az emberek nyugdíját. "Védje meg a te nyugdíjadat Selmeczi Gabriella" - jelentette ki Tukacs. Szerinte a kormány nyugdíjasoktól elvett pénzekből "tömködi a költségvetési lyukakat", és a képviselő sérelmezi, hogy Orbán a nyugdíjkasszából küld levelet a nyugdíjasoknak. Mire jó a nyugdíjrendszer szétverése? - tette fel a kérdést Tukacs.

12:07
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Hazugságpropagandát emleget Halász

"Önök a kommunista időket idéző hazugságpropagandával próbálják becsapni az embereket" - mondta Tukacs Istvánnak Halász János államtitkár. Szerinte a kormány féken tartja a rezsiköltségeket, és még emelt is a nyugdíjon. "A cél, hogy a nyugdíj járulékfizetéssel megalapozott, arányos pénzügyi szolgáltatás legyen" - mondta Halász. Tukacs István nem fogadta el az államtitkári választ, de a parlament igen.

12:15
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

A magánbiztosítóktól tart a Jobbik

Gyenes Géza (Jobbik) a miniszterelnököt akarta interpellálni, de Halász János válaszol neki is, mert Orbán már nincs a teremben. Gyenes a magán-egészségbiztosításról kérdez, ami szerinte kockázatos. Szijjártó Péter ugyanis benyújtott egy módosító indítványt, amely szerinte kinyitja a kaput a magánbiztosítók előtt. A változtatás lényege, hogy adó- és járulékmentessé tennék a munkáltatóknak a dolgozók utáni egészségpénztári befizetéseket (erről bővebben itt olvashat). "Hogyan lehet, hogy kormányának tagjai mit sem tudtak erről a kezdeményezésről?" - kérdezte.

12:21
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Halász megnyugtatja Gyenest

Halász János államtitkár megpróbálta megnyugtatni Gyenest, hogy "ez a kormány nem fogja magánosítani az egészségügyi rendszert". Halász utalt arra, hogy az előző szocialista kormányok akartak magánegészségügyet, és szerinte a mostani módosítás nem erről szól. Gyenes nem fogadta el a választ, a parlamenti többség igen.

12:24
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

A 67-es útról érdeklődik Mátrai

Mátrai Márta (Fidesz) Somogy megyei képviselő a Kaposvárt az M7-essel összekötő M67-es út megépítéséről kérdez. "Ez jelenthet csak kitörést a megye számára" - mondta a képviselő, aki szerint a szocialisták az elmúlt években hiába ígérték az út megépítését. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint már 2001-ben szerepelt a tervekben ez az útszakasz, és nemsokára megépülhat az út, amelyre Fónagy szerint is szükség van. Mátrai megköszönte "a biztató szavakat", így elfogadta a választ.

12:30
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Katonás rendet hiányol az MSZP a HM-nél

A HM EI Zrt. (HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.) fizetésképtelenségéről kérdez Iváncsik Imre (MSZP). Sajtóhírek szerint ugyanis a cég nem tudja fizetni számláit - mondta az államtitkár, akit az érdekel, mekkora összeggel tartozik a társaság a partnereinek, és valóban februárig kell-e várniuk a beszállítóknak. "Miért nem követel meg a minisztérium katonás rendet a fizetési fegyelemben?" - kérdezi Iváncsik.

12:34
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Hende visszakérdez a lopásról

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint augusztus óta 10 milliárd forint összeget teljesített, öt szerződéses partnerrel pedig megállapodott a fizetés átütemezésében. "Rendet és katonás fegyelmet követelek meg mindenben" - jelentette ki Hende, aki hozzáteszi, hogy ha a szocialisták is ilyen rendet tartottak volna, nem kellett volna 46 feljelentést tennie. "Én is hadd kérdezzek valamit, ha nem loptak volna el ennyi pénzt, akkor is ilyen rossz helyzetben lenne a honvédség?" - mondta Hende Iváncsiknak.

12:37
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

"Ne bújjon a mentelmi joga mögé!"

Az MSZP-s képviselő azt javasolja, ha Hende tud valamit egy bűncselekményről, tegye meg a feljelentést, és ne vádaskodjon, "ne bújjon a mentelmi joga mögé". Iváncsik nem fogadta el a választ, a képviselők többsége viszont igen.

12:43
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Irdatlan emelésről kérdez az MSZP

Szabó Imre (MSZP) a termékdíjról kérdezi a környezetvédelmi államtitkárt. "Az már eldőlt, hogy 12 milliárdos emelésre kerül sor, az viszont nem ismert, hogyan hajtják be az irdatlan emelést" - mondta Szabó. Szerinte bonyolult az új rendszer, és sok az adminisztrációs kötelezettség. A szocialista képviselő szerint gondot jelent az is, hogy nem készült még el a termékdíjtörvényhez a végrehajtási rendelet.

12:47
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

"Nincs többé ingyenzacskó"

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár azt mondta Szabónak: "méltó és illő egy volt miniszterhez, amit most felvetett", ugyanakkor szerinte az MSZP-s képviselő érdekcsoportokat képvisel. Illés szerint a rendelet elkészült, és Orbán Viktor ma írja alá. Illés hangsúlyozta, hogy a termékdíjnak köszönhető, hogy "nincs többé ingyen műanyag zacskó a szupermarketekben". Szabó kikérte magának, hogy érdekcsoportokat képviselne, és a választ nem fogadta el, a parlament viszont igen.

12:56
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Jobbik: "El lehet innen menni?"

Ferenczi Gábor (Jobbik) a kormányfőt kérdezte volna, de be kell érnie Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkárral. "Önök ugyanazt a politikát folytatják, mint szocialista elődjeik" - kezdi felszólalását Ferenczi, aki szerint az egykulcsos adó és az adójóváírás eltörlése a gazdagabb rétegeknek kedvez. Szerinte emiatt a fiatalok külföldi munkalehetőségről "álmodnak", és szerinte sokan, akik elmennek az országból, külföldön is maradnak. Ezt "demográfiai szempontból komoly érvágásnak" tartja Ferenczi. "El lehet innen menni?" - tette fel a kérdést a képviselő.

12:59
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Tamási Áront idéz az államtitkár

Nem az a baj, ha a fiataljaink kimennek, az a baj, ha nem jönnek vissza - mondta Czomba Sándor. Szerinte a kormány az adórendszer átalakításával és a minimálbér emelésével ösztönzi a visszatérésre a külföldön munkát vállaló magyarokat. A válasz végén Tamási Áron Ábel a rengetegben című művéből idézett az államtitkár. A jobbikos képviselő "soványnak" tartja a választ, amelyet ezért nem tud elfogadni. A parlament azonban elfogadta a választ.

13:03
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Sokan távoznak az interpellációk után

Véget értek az interpellációk, következnek a kérdések. Lezsák Sándor levezető elnök két perc technikai szünetet rendelt el, amíg a képviselők többsége elhagyja a termet.

13:04
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Hangos kiabálás akasztja meg Harangozót

Ujhelyi István veszi át az ülés vezetését, és köszönti a "karácsonyi parlament" minden résztvevőjét. Harangozó Tamás, az MSZP képviselője az országgyűlési képviselők pénteki előállításáról kérdezi a belügyi államtitkárt. Egy mondat után akkora lett a hangzavar, hogy egy percen keresztül nem tudta elmondani beszédét. A kormánypárti képviselők folyamatosan kiabáltak.

13:09
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

"Ki adott utasítást, hogy elvigyék a képviselőket?"

Ki adott arra utasítást, hogy a parlamenti képviselőket elvigyék? - kérdezte Harangozó, aki szerint az ellenzéki képviselők nem akadályozták a parlament működését. Kontrát Károly belügyi államtitkár szerint a jogaszbályok betartása alapvető követelmény egy parlamenti képviselőtől.

13:15
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Szánalmasnak tartja a fideszeseket Harangozó

Ez döbbenetes a válasz öntől, aki évekkel ezelőtt még a kordont rángatta a miniszterelnökkel - mondta Harangozó Tamás viszontválaszában. Majd hozzátette: "képtelenek elviselni a másképp gondolkozást, a más véleményt, szánalmasak". Kontrát erre úgy reagált: "sem én, sem a fidesz egyetlen képviselője soha nem akadályozta a parlament működését".

13:23
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Emléknapot is támogatna Navracsics

Milyen kárpótlásban részesülnek a Felvidékről kitelepített állapolgárok? - kérdezte Vantara Gyula fideszes képviselő. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint a minisztériumban folynak az előkészítő munkálatok, vagyis készül a költségvetés, mekkora összeggel és kiket kárpótoljanak. Navrcsics támogatja azt is, hogy emléknapot is szenteljenek a kitelepítettekért.

13:28
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Nem "pofátlan mellébeszélést" vár az MSZP

Garai István Levente (MSZP) azt hiányolja, hogy nem kap választ kérdéseire, "ehelyett itt a parlamentben a pofátlan mellébeszélés és visszamutogatás jellemző, és parlamentáris diktatúra zajlik". Garai például azt szeretné megtudni Szócska Miklós egészségügyi államtitkártól, hogy melyik 16 egészségügyi intézményből lesz szociális intézmény, de nem kapott választ. Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára válaszol a képviselőnek. Szerinte később "konkretizálódnak a funkcióváltások", vagyis nem lehet még megnevezni a 16 intézményt.

13:33
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

A délvidéki támadásról kérdez Zagyva

Hány rasszista támadást kell még elszenvedniük a délvidéki magyaroknak, hogy a magyar Külügyminisztérium komolyan vegye? - kérdezi Zagyva György Gyula jobbikos képviselő. Zagyva ismerteti a Temerinből érkező sajtóhíreket, amelyek szerint szerbek magyarokat támadtak meg.

13:39
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Nem tartja rasszista támadásnak a kormány

A kormány komolyan veszi az ügyet, felvette a kapcsolatot a délvidéki képviselőkkel és a temerini polgármesterrel" - mondta Németh Zsolt államtitkár, akik szerint a "randalírozók" nem rasszista indokból támadtak. Németh szerint ezt az bizonyítja, hogy az egyik támadó magyar volt. "Diplomácia fellépést a magyar külügy nem tart indokoltnak"

Remélem, Szerbiában egyetlen újság sem hozza le ezt a felszólalást, mert az ilyen hozzáállás miatt hiszik azt a szerbek, hogy velünk bármit meg lehet tenni - mondta viszontválaszában Zagyva György Gyula. Németh Zsolt megismétli, hogy az egyik támadó magyar volt, tehát nem lehet rasszista indítékról beszélni.

13:45
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Üdvözli a Klubrádió megszűnését a Jobbik

Üdvözöli a Klubrádió megszűnését a Jobbik, és az Atv-nél is ezt szorgalmazza a párt - mondta Novák Előd. A képviselő sérelmezte, hogy a Médiatanács nem indít eljárást a tévé ellen, ahol a Jobbik az adatok szerint alig jelenik meg. Navracsics Tibor közigazgatási miniszter szerint a médiahatóság és a Médiatanács döntéseiről nem neki kell véleményt mondani.

13:51
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

"Tud a kormány valamit az Ab döntéséről?"

Varga László (MSZP) azt kérdezte, miért változtatott a kormány eddigi szándékán, és változtatta meg a magán-nyugdíjpénztárakra vonatkozó szabályokat. "Tud a kormány valamit az Alkotmánybíróság döntéséről?" - kérdezte a szocialista képviselő. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint a kormány lépéseit az a három millió volt pénztártag igazolja, aki az állami rendszert választotta az év elején.

13:57
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

A családok devizahiteléért aggódik a KDNP

Mit lehet tenni, hogy a gyermekesek körében ne legyen több nemfizető devizahiteles? - kérdezi a KDNP-s Stágel Bence, aki a statisztikai adatokra hivatkozik, amelyek szerint egyre több a késedelmes fizetés a gyermeket nevelő családokban. Czomba Sándor szerint a kormány számos olyan intézkedést hozott, amelyek a devizahitelesek helyzetét javítják: ilyen az árfolyamgát, a Nemzeti Eszközkezelő és a végtörlesztés.

14:01
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

"Folytatódik-e az agymosás?"

Folytatódik-e az új alaptörvény népszerűsítése? - kérdezi Kolber István, korábban MSZP-s, jelenleg független képviselő, aki feleleveníti, hogy a kormány az önkormányzatoktól kérte, állítsák fel az alaptörvény asztalát, és az Operházban is ünnepséget szervez jövő január 2-ra. Kolber azt kérdezi, kiküldi-e a kormány az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvényt is, vagyis - ahogy fogalmazott - "folytatódik-e az agymosás, miközben csődbe viszik az országot".

14:04
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

"Nem tervezzük más törvények kiküldését"

Rétvári Bence államtitkár szerint a kormány azt szeretné, ha minél többen megismernék az alkotmányt, amely szerinte 20-30 évre meghatározza a magyarok életét. Az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvényt külön nem népszerűsíti a kormány, tehát "nem tervezzük más törvények kiküldését" - mondta Rétvári.

14:07
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Orbán megtapsolja Némethnét - kép

Forrás: MTI/Földi Imre

14:11
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Boldog új évet kíván Czomba

Burány Sándor (MSZP) őszintén reméli, hogy Orbán Viktor olvas gazdasági elemzéseket, amelyek gazdasági visszaesést jósolnak. "Elképzelhető, hogy önök nem látják, hogy az adóemelésekkel, díjemelésekkel és a munkavállalók kisemmizésével mekkora terhet raknak a háztartásokra?" - mondta Burány, aki szerint Matolcsy György jobban tenné, ha boldog új évet kívánna, és távozna. Czomba szerint a kormány nem ortodox gazdaságpolitikája éppen a háztartásokról veszi le a terheket. "A miniszter úr marad, én pedig boldog új évet kívánok" - válaszolta Czomba.

14:17
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

A reménykedésről alakult ki vita

"Miben reménykedik a kormány azok után, hogy duplán bóvliba minősítették az országunkat? Azok után, hogy az IMF és az EU a tárgyalások előtt faképnél hagyta a kormányt?" - kérdezi Göndör István (MSZP). "Magyarország képes kilábalni a nehézségekből, azokból is, amelyeket önök hagytak. Fordítsuk meg a kérdést: önök miben reménykedtek korábban" - vágott vissza Czomba Sándor államtitkár.

14:20
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Orbán és Semjén sugdolózik - kép

Forrás: MTI/Földi Imre

14:26
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Kezdődik az egyházügyi vita

Véget értek a kérdések, most az egyházügyi törvény részletes vitája következik. Ezen kívül nem szerepel más az Országgyűlés szerdai napirendjén. Pénteken ülésezik legközelebb a parlament, és ekkor döntenek a képviselők az egyházügyi törvény mellett az új jegybanktörvényről, az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről és a dohánytermékek árusításáról szóló törvényről. Közvetítésünk ezzel véget ért.

14:30
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Orbán Némethné kezét fogja - kép

Forrás: MTI/Földi Imre

14:50
december 28, 2011
Vágólapra másolva!

Felállva hallgatták a képviselők Némethné esküjét - videó

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Ymd5YlXRamOCpkN8
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!