A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Terroristalista, szenvedő nők, unatkozó képviselők - a parlament percről percre

Események

Vágólapra másolva!
Kedden a cigányok helyzetéről, szerdán a polgári törvénykönyvről tart vitanapot a parlament, de hétfőre is jutott megbeszélnivaló. A Jobbik a szenvedő, depressziós magyar vidékkel, az LMP a lenyúlt földekkel és az oligarchákkal, az MSZP pedig a hajléktalanok problémáival próbálta szembesíteni a kormányt, de a válaszadásra kijelölt államtitkárok rutinosan bújtak ki a válaszadás alól. A választási eljárásról szóló törvényről megint nem fognak szavazni, és arra is várni kell, hogy újra elfogadják azt a törvényt, amit Áder János visszaküldött. A hétfői ülés percről percre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül53 bejegyzés
13:04
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Ádernek még várnia kell

Bár a pénteken kiadott napirend szerint hétfőn az parlament újra elfogadta volna azt a két törvényt, amit legutóbb dobott vissza a köztársasági elnök megfontolásra a parlamentnek, a kormány kérésére a hulladéktörvényről mégsem szavaznak. Áder János azt kifogásolta a törvényben, hogy nem biztosít megfelelő jogorvoslati lehetőséget az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség döntéseivel szemben, ráadásul a törvény egy időközben hatályon kívül helyezett európai bizottsági határozatra is hivatkozik.

13:22
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Megadóztatják a pornót

A kormány vasárnap zárószavazás előtti módosító javaslatokat nyújtott be az Egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz. Ezek alapján egyebek mellett 31 százalékos adó terhelné az energiaellátókat, a tervezetthez képest változna az energiaitalok adója, és adókötelessé válna a pornográf műsorok közvetítése.

13:29
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Orbán és Matolcsy a legkeresettebb

Nagyon sok kérdésük lenne az ellenzéki képviselőknek Orbán Viktorhoz, de a miniszterelnöknek a héten nincs válaszadási kötelezettsége, ezért várhatóan nem is lesz bent a parlamentben. Orbán Viktor után Matolcsy György a második legkeresettebb kormánytag, a gazdaságpolitika hitelességéről, a kilakoltatásokról, a várandós kismamákról, az állam vagyonkezeléséről és a jövő évi bérek alakulásáról is kérdeznék a képviselők, de a válaszadást általában ő is meghagyja valamelyik államtitkárának.

14:06
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

A Jobbikkal beszélget Schiffer András

A parlamentben egyelőre kevés képviselő ül, Schiffer András, az LMP egyik képviselője a jobbikos Staudt Gáborral beszélget. A bársonyszékekben egyelőre Cséfalvay Zoltán államtitkár, Kontrát Károly államtitkár és a vidékfejlesztési miniszter ül

14:09
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Jávor már nem frakcióvezető

Kövér László megnyitotta az ülést, és bejelentette, hogy Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője, és Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes lemondott a tisztségéről. Helyettük Mile Lajos vezeti az LMP-s képviselőket.

14:10
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Depresszió, nyomor, elkeseredés

Napirend előtt először az MSZP-s Nyakó István kapott szót. A képviselő az egész országban nyomort, depressziót, elkeseredést lát, és azon kesereg, hogy a kormány sem azon dolgozik, hogy ezt felszámolja. Parlamenti garázsra, stadionokra bezzeg jut pénz - mondja.

14:13
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Közmunka lesz dögivel

A kormány nevében Kontrát Károly, a belügyminisztérium államtitkára válaszol, aki egyrészt számon kéri a szocialisták hazugságait Nyakón, majd a kormány közmunkaprogramját kezdi dicsérni. Szerinte a 47 ezer forintos bér is több, mint a korábbi segélyek, közmunka pedig jövőre is lesz bőven.

14:16
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Oligarchák bárkában

Háttérmunkában klasszisok a kormánypárti politikusok, legalábbis amikor a gazdasági érdekcsoportoknak kell kijárni valamit - mondja napirend előtt az LMP-s Szabó Rebeka, aki szerint a kormány a saját oligarcháit bárkán menti ki a készülő törvények hatálya alól. A vizes hasonlat ellenére a földbérletekről van szó. Kövér Lászlónak máris csengetnie kell, mert amikor Szabó Rebeka azt mondja a vidékfejlesztési miniszternek, hogy szégyellnie kellene magát, a kormánypárti képviselők felzúdulnak.

14:23
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Itt az új kuláküldözés

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a jelek szerint egyáltalán nem szégyelli magát, mert rögtön izzadságszagú erőlködésnek nevezi Szabó Rebeka hozzászólását. Szerinte nem oligarchák, hanem kis- és közepes vállalkozók nyerik a földeket. Szerinte az LMP új kuláküldözést hirdetett meg azzal, hogy meghurcol tisztességes családokat. Szabó Rebeka értetlenül tárja szét a kezét Fazekas Sándort hallgatva. A miniszter ennek ellenére meg van róla győződve, hogy a földkoncepciója helyes.

Forrás: MTI/Beliczay László

14:27
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Pálffyt megtámadták

A KDNP-s Pálffy István szerint mindenfelől támadják a legalapvetőbb értékeinket, például ahol szocialisták vezetik a várost, mint Ajkát, ott nem használhatja a Mária Rádió a város nevét. De nem kell félni, mert a kormány meg fogja védeni a keresztény értékeket. Rétvári Bence államtitkár azért lát még keresztényüldözést a hétköznapokban is, szerinte előfordul, hogy a munkaadó vagy iskolaigazgató leveteti valakivel a kis aranykeresztjét.

14:36
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

A kormány két nagy bűne

A jobbikos Farkas Gergely a kormány múlt héten bemutatott, Minden ideköt című videójáról értekezik: a videó torz képet mutat a fiatalokról, és szerinte sokat mond az is, hogy a kormány a YouTube-on a videó alatt letöltötte a kommenteket. Szerinte az a baj, hogy a kormány nem a széles rétegeket segítő programokat indít: fontos a fiatal gazdákat támogatni, de csak pár száz embert érint, miközben több százezer fiatalt hátrányosan érintenek a kormány intézkedései (például a felsőoktatásban). A kormánynak szerinte két nagy bűne van: nem foglalkoznak a fiatalokkal, és bizonytalanságot sugallnak a fiatalok felé, ez pedig külföldre üldözi őket.

14:40
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Hoffmann Rózsa örömtánca

Farkas felhozza a diákhitel nagy botrányt kavaró videóját is, amiben a lány arra buzdítja a fiút, hogy ne menjen dolgozni, mert már van diákhitele. A képviselő szerint a kormány már nyíltan arra buzdítja a fiatalokat, hogy vegyék fel a hitelt, még Hoffmann Rózsa is örömtáncot járt a parlamentben a múlt héten, amikor arról beszélt, hogy már hányan éltek vele.

14:45
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Gondolkodjanak a fiatalok

Rétvári Bence államtitkár szerint a Jobbik félreérti az ő videójukat, ők csak azt akarták üzenni ezzel, hogy mindenki gondolkodjon el, mit hagy itt, ha külföldre megy. Az államtitkár szerint a kormány nagyon sok területen - munkahelyteremtés, lakhatás - sokat segített a fiataloknak.

14:47
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Rogán nem szereti Bajnait

Rogán Antal szerint a hétvégén eldőlt, hogy az ellenzéki politikusok szerint a múlt nem lehet alternatíva. Ő sem szívesen térne vissza a Bajnai-kormányhoz, amin a reakciókból ítélve nem nagyon lepődött meg senki a parlamentben.

14:52
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Derül az MSZP

A kormány nem akart reagálni Rogán Antal felszólalására. Az MSZP ezen jót derült, amit Kövér László kicsit zokon vett, és helyrerakta az MSZP-seket, hogy ez így szokás.

14:56
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Még holnap megszavazhatják a közműadót

A kormány azt kérte, hogy különösen sürgős eljárásban tárgyalják meg az új közműadókról szóló javaslatot: még ma lemenne a vita, és holnap már szavaznának róla. A képviselők kétharmada meg is szavazta a javaslatot.

15:01
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

A költségvetés kerül előre

A képviselők kézfelemeléssel szavazták meg, hogy a költségvetés módosítását a többi javaslat elé veszik, ezt fogják először tárgyalni. A csődeljárásról viszont még nem fognak szavazni.

15:04
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Mennyit kell vitázni a cigányokról?

Kövér azt javasolja, hogy a holnapi vitanapon 4 óra 20 percben beszéljék majd meg a cigányok felzárkóztatásának problémáit. A Jobbiknak nem tetszik a javaslat, szerintük ez kevés ahhoz, hogy érdemi javaslatokat tegyenek. Amit nem tudtak 22 év alatt megoldani, azt ennyi idő alatt nem lehet előmozdítani - mondja Mirkóczki Ádám. A többség viszont úgy döntött, hogy elég lesz ennyi idő.

15:07
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Kövér László már le is lépett

Kövér László alig egy órát volt az ülésteremben, máris átadta a pulpitust az egyik helyettesének.

15:10
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Kicsinálják a tűzoltókat

Az MSZP-s Harangozó Tamás arra kíváncsi, mit keres fegyver egy tűzoltó kezében. Szerinte a katasztrófavédelem átalakítása óta a kormány érthetetlen módon üldözi a tűzoltókat, még a tűzoltózenekart is katasztrófavédelmi zenekarnak hívják már. Ráadásul a tűzoltóknak fegyverhasználatot is fognak oktatni. A képviselő attól tart, hogy a rendőrség állományába akarják majd átvezényelni őket.

15:14
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Csak megtanulnak lőni

A belügyminiszter államtitkára, Kontrát Károly azzal próbálta megnyugtatni az MSZP-s képviselőt, hogy a kiképzés után letehetik a fegyvert a tűzoltók. A megnyugtatás nem sikerült, az MSZP nem fogadta el a választ, a parlamentnek kellett megszavaznia.

15:16
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Bemelegítenek a cigányvitára

Nemrég szavazta meg a parlament, hogy holnap vitanap lesz a cigányság problémáiról, de a Jobbik már most melegít. Sneider Tamás azt nehezményezi, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere külföldön azt mondta, hogy nálunk a többség a szőnyeg alá akarja söpörni a cigánysággal kapcsolatos problémákat. A képviselő szerint inkább a parlament többségére igaz ez, mert az emberek szeretnék megoldani a problémákat.

15:19
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Egymásra mutogatnak

Halász János már sorolja is, hogy miket csinált eddig a kormány a cigányság problémáinak megoldásáért. Szerinte pont a Jobbik nem akarja normálisan kezelni a helyzetet. Halász emberséges vitákat, szembenézéseket akar, és reméli, hogy holnap az ő válaszának szellemében fognak vitázni a cigányság helyzetéről.

15:27
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Két LMP-s cipeli a devizahitelesek bajait

Jönnek a devizahitelesek problémái, amelyek olyan súlyosak, hogy rögtön két LMP-s képviselő kell egy interpelláció előadásához. Először Ertsey Katalin kezdi, aki szerint a kormány adóval akarja súlytani az amúgy is szenvedő hiteleseket. Bezzeg a szomszéd országokban tényleg a spekulánsokat büntetik.

15:29
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Az LMP még rosszabb lenne

Cséfalvay Zoltán szerint az elemi logikának is ellentmond, amit az LMP állít, attól, hogy megadóztatják, ők még nem tekintik spekulánsnak a devizahiteleseket. Az LMP-nek még rosszabb ötletei vannak az adózásra - mondja.

15:34
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Ki az a Lakatosné?

Egy teljesen ismeretlen Fideszes képviselőnő, Lakatosné Sira Magdolna szürke kiskosztümben kérdezi a saját kormányától, miért jó a gyerekeknek, ha a rendszeres gyerekvédelmi kedvezményt Erzsébet-utalványban kapják meg a szüleik.

Lakatosné Sira Magdolna a parlament honlapja szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jött, és a kormányváltás óta már 34-szer felszólalt, még a költségvetésről is volt mondandója.

 

 

15:38
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

A megborult LMP-sek - kép

Forrás: MTI/Beliczay László

15:41
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Mi a megszorítás, ha nem ez

Gyaníthatóan Matolcsy György lenne a legboldogabb ember, ha válaszolni tudna az MSZP-s Józsa István kérdéseire, aki arra szeretne választ kapni, mit akar csinálni a kormány, hogy növekedés legyen, ne kelljen több megszorítást csinálni. Matolcsy rá is bízta a választ Cséfalvay Zoltán államtitkárra, aki mesterien kerüli a választ: arra hivatkozik, hogy a szocialistáknak semmi joguk nincs ilyesmit kérdezni, ráadásul nincs is programjuk nekik sem.

15:51
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Mekkora gáz van

A jobbikos Apáti István szerint az egyik gázszolgáltató kreatív módon próbálja megkárosítani a fogyasztókat: a gázórákat megbontják az ellenőrzéskor, majd pont ezért akarják megbüntetni a fogyasztókat. A képviselő azt szeretné, ha a kormány segítene nekik, a szolgáltatót pedig megbüntetné.

15:52
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Az államtitkárt is becsapták

Magam is végigjártam ezt a kanosszát - kezdi a válaszát Fónagy János, bár nem teljesen világos, hogy pontosan mire gondol, mindenesetre papírból nagyon jól fel tudja sorolni, hogy ilyen panaszok esetén milyen hivatalokhoz kell fordulni panasszal. A hatóság jelenleg is vizsgálja a Tigáz gyakorlatát - mondja, a korábbi panaszok több mint fele megalapozott volt. Apáti István azért nem fogadja el a választ, mert kevesli ezt az 53 százalékot.

15:59
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Rideg szabályok, fázós hajléktalanok

Lendvai Ildikó szerint probléma, hogy egy hajléktalant csak egy intézetben lehet ellátni egy nap. Tudom, hogy nem rossz szándék vezette ezt a gyakorlatot - mondja nagyon megértően Lendvai, aki szerint ennek ellenére segíteni kellene nekik, mert jönnek a nagy hidegek.

16:06
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Okos ember, közepes válasz

Halász János próbálta megmagyarázni a kormány eddigi tetteit, de nem győzte meg Lendvai Ildikót, aki azzal vigasztalja Halászt, hogy tehetségesebb ő annál, mint hogy egy közepes képességű munkatársa válaszát felolvassa. Az Országgyűlést ez a válasz is meggyőzte.

16:08
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Terroristalistát látott Zagyva György Gyula

A jobbikos Zagyva György Gyula - akit ma zaklatás vétsége miatt bűnösnek talált a bíróság, és egy év próbára bocsátották - azt mondja, a kormány miatt állították félre őt és társait Lengyelországban, amikor egy ottani szélsőséges gyűlésre utaztak. Szerinte a kormány kiadta a lengyeleknek a neveiket azzal, hogy ők terroristagyanúsak. Kontrát Károly röviden annyit válaszol: ilyen nem volt.

Zagyva látta a papírokat, szerinte azon magyarul voltak az adatok, és magyar volt a fejléc is, úgyhogy nem hisz az államtitkárnak.

Forrás: MTI/Beliczay László

16:11
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Csak Orbánnak jár a jó tanács

Jönnek az azonnali kérdések, elsőként az MSZP-s Lukács Zoltán akart jó tanácsot adni a miniszterelnöknek, de Orbán nincs bent az ülésteremben, ezért várnia kell.

16:15
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Lenézik a szekszárdiakat

Az MSZP-s Harangozó Tamás szerint a kormány lenézi a szekszárdiakat, mert a városban van ingatlanadó, erre ott is kitették az IMF-kampány "Ingatlanadó - Nem!" feliratú plakátokat. Navracsics Tibor ezt azzal magyarázza, hogy a kormány nem akar ingatlanadót bevezetni, az önkormányzatoknak pedig nem parancsolnak.

16:24
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Rettegő kismamákat lát a Jobbik

Több mint százezer ember remeg a végrehajtótól, miközben a kormány nem tud mit tenni, a Nemzeti Eszközkezelő sem tud mit tenni. A képviselő szerint még egy rendes, dolgos kismama feje fölül is elárverezték a lakást a napokban. Cséfalvay Zoltán szerint nem olyan egyszerű árverezni sem, és ez is a kormánynak köszönhető.

16:29
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Vágó Gábor átalakult

Az LMP-s Vágó Gábornak a szokásosnál is kackiásabb a bajsza a mai ülésen, és a haja is rendezettebb, mint szokott, ráadásul türelmes is, nem mondja el az államtitkárnak a kérdését, amit Orbán Viktornak szánt, megvárja inkább a miniszterelnököt.

16:35
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Nagyon elaludt egy fideszes

A fideszes Gruber Attila most fedezte fel, hogy Mesterházy Attila interjút adott egy olasz lapnak a közelmúltban, és ezt a parlamentben akarja megvitatni a saját kormányával. Az interjú egyébként már a múlt héten is előkerült, akkor is egy kormánypárti képviselő hozta elő, és hosszasan beszéltek róla. Navracsics Tibor most is szívesen beszél arról, hogy Mesterházy Attila hazudott. Az MSZP-sek nagyon hangoskodnak, de az ülést vezető Lasztovicza Jenő leinti őket.

16:43
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Rogán mélyen Lázár szemébe néz - kép

Forrás: MTI/Beliczay László

16:47
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Lesz itt pénz mindenre

A KDNP-s Stágel Bence arról kérdez, hogy marad-e a civil szervezetek szociális szolgáltatásainak támogatása 2013-ban. Az ilyen kérdéseket általában azért teszik fel a kormánypárti képviselők, hogy a kormány tagja elmondhassa, milyen jócselekedetekre készülnek, úgyhogy minden bizonnyal most is az lesz a válasz, hogy megmaradnak vagy még nőnek is majd ezek a támogatások.

17:01
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Mennyit keresünk majd jövőre?

Az LMP-s Szél Bernadett azt kérdezi Matolcsy Györgytől, miért gondolja, hogy jövőre nem lesz reálbér-csökkenés. Szerinte Matolcsy György rosszul számolt, minden intézkedése ez ellen hat. Matolcsy helyett Cséfalvay válaszol, aki szerint a szuperbruttó kivezetése miatt többet fognak kapni nettóban azok, akik az átlagbér körül vagy felette keresnek.

17:11
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

A képviselők is unják

Az MSZP-s Neményi András ma is előhozza a nyugdíjpénzek államosítását - vagy ahogy ő mondja: a nyugdíjvagyon lenyúlását -, Cséfalvay Zoltán pedig sokadszorra mondja el ugyanazt. Az ülésterem közben szinte teljesen üres, csak néhány képviselő ül bent, ők is jól láthatóan unatkoznak, vagy valami érdekesebbel foglalják el magukat: interneteznek, telefonálnak, beszélgetnek, vagy csak a hajukat csavargatják.

17:16
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc legyen fegyenc

Gaudi-Nagy Tamás se nagyon töri magát, hogy hétről hétre meglepetést okozzon: megint kedvenc témájáról, a 2006-os őszi eseményekről, vagyis a "rendőrterrorról" beszél. Most éppen a legfőbb ügyésztől kéri, hogy emeljenek vádat terrorcselekmény miatt Gyurcsány Ferenc és társai ellen.

17:18
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

De legalább tanú legyen

Polt Péter szerint jelenleg azt értékelik, hogy milyen bűncselekmények tekintetében lehet vádat emelni. Erre van még idejük, a kérdésre majd csak a munka elvégzése után tud választ adni. Gaudi-Nagy szerint a bizonyítékok teljesen világosak, ezért azt szeretné, ha végre legalább tanúként meghallgatnák Gyurcsány Ferencet és Szilvásy Györgyöt.

17:20
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Az MSZP észrevette a bicikliseket

Jönnek a kérdések, az MSZP-s Pál Tibor rögtön egy nagyon friss témával áll elő: feltűnt neki, hogy Budapesten egyre több a kerékpáros, ezért azt szeretné, ha minél több bicikliút lenne, és azokat jól át is gondolnák.

17:26
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Semjén Zsoltot nem törte le a plágiumvád - kép

Forrás: MTI/Beliczay László

17:31
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Pécs fél az urántól

Pécs aggódik, mert attól félnek, hogy újraindítják az uránbányát a város alatt - mondja Szél Bernadett, aki egyrészt ott született, másrészt kihelyezett frakcióülésen is volt már a városban. Szerinte a pécsiek nem kapnak semmi érdemi információt a fejleményekről, nemhogy kikérnék a véleményüket, ahogy korábban ígérték. Szél a megvalósíthatósági tanulmányt szeretné látni.

17:32
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

A pécsiek nélkül nem lesz döntés

A tanulmány nélkül Fónagy János sem tud mit mondani felelősen, úgyhogy csak azt sorolja fel, hogy kik dolgoznak ezen. Azt azért megígéri, hogy a tanulmány nélkül és a pécsiek nélkül semmiféle döntés nem fog születni.

17:35
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Pár kilométer aszfalt

Kormánypárti kérdés következik, a fideszes Kozma Pétert a 4-es főút korszerűsítése érdekli, különösen az Ajak és Kisvárda közötti szakasz fontos neki.

17:38
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Sötét vállalkozói jövő

A kis- és középvállalkozások nagyon sötéten látják a jövőt egy felmérés szerint, mondja az MSZP-s Tóth Csaba, aki arra kíváncsi, mivel tudja őket felvidítani a kormány. Cséfalvay Zoltán államtitkár szerint annyira nem is rossz itt a helyzet, mint Európában, és majd a kedvezményes adók még javítják a helyzetet.

17:43
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Ellopnak egy darab Balatont

A jobbikos Kepli Lajos szerint a vasúti töltés feltöltése miatt megint elvész egy darabka Balaton. Illés Zoltán szerint kettős a dolog: nagyszerű dolog, hogy ott megy a vasút, ugyanakkor ha már ott van, nem lehet mást tenni. De az emberekkel is baj van: a települések nem akarják befogadni a kikotort iszapot.

17:50
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Van, akinek mi hitelezünk

Nemcsak a magyar államnak vannak adósságai, hanem a magyar államnak is tartozik egy csomó ország - állítja a jobbikos Endrésik Zsolt, aki pontosan tudni szeretné, hogy kik és mennyivel tartoznak nekünk, és hogyan lehetne ezeket az adósságokat behajtani. Cséfalvay Zoltán szerint ezek benne vannak az éves zárszámadásban, de most már a legrosszabb fizetési morálú országok tartoznak nekünk: Kuba, Nigéria, Szudán és a Koreai NDK. Még Albánia is kifizette már az adósságát.

17:51
november 19, 2012
Vágólapra másolva!

Új jegyzőt választanak

A kérdéseknek vége, az Országgyűlés most titkos szavazással új jegyzőt választ. Erre azért van szükség, mert Lenhardt Balázs, aki a jegyző volt, kilépett a Jobbik frakciójából, így a párt új embert jelölhet a helyére. Vona Gábor Z. Kárpát Dánielt jelölte, most hosszas titkos szavazási procedúra kezdődik: a képviselők a folyosókon felállított szavazófülkékben adhatják le szavazataikat a következő húsz percben.

A szavazás és az eredményhirdetés után határozathozatal kezdődik. Percről percre tudósításunkat ezzel lezárjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!