A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rogán Antal bejelentette a határzárt az Országgyűlésnek

Események

Vágólapra másolva!
Több felszólalás is foglalkozott a menekültáradat visszaszorítását célzó kerítésépítéssel az Országgyűlés mai plenáris ülésén. Rogán Antal napirend előtt népvándorlással indokolta a magyar-szerb határon felállítandó határzárat; a Jobbik a kommunikáción túl azonnali lépéseket követelt. Az ellenzéki képviselők többsége a leszakadásról, a kivándorlásról, a korrupcióról kérdezett. Az azonnali kérdések sorában a miniszterelnököt faggatták.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül35 bejegyzés
15:15
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Jobbik: Pánik a határon

A Jobbik a hétvégén bejárta Ásotthalom térségét - jelentette be Z. Kárpát Dániel, és a határ mentén pánikhangulatot talált mind a magyar lakosság, mind a menekültek részéről. Ha a kormány már kommunikációs szinten behozta a kerítés megépítésének a kérdését, akkor irányítsa a rendőrséget és a határőrséget a helyszínre - kérte a képviselő. A törpepártoktól érkező javaslatok nem megoldások, az egyetlen út a magyar reprodukció helyreállítása - fogalmazott Z. Kárpát Dániel. A 23 millió románnal fenyegetőző MSZP nehéz helyzetben van. Mindenki felelőtlen a Jobbikon kívül. Plakátháború helyett egy ötpárti szakpolitikai egyeztető fórumra van szükség.

15:20
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

A kormány nem vitatkozik, hanem cselekszik

A kormány nem vitatkozik, hanem cselekszik, a kormányülésen megszületett a döntés a kerítésről - reagált Kontrát Károly. A belügyminiszter ezen a héten tesz jelentést a konkrét intézkedésekről. Az elmúlt 72 órában 1943 fő érkezett Magyarországra, az államtitkár elsorolta a határsértők állampolgárságát. A törvényes határátkelőhelyeken egyetlen fő sem jelentkezett: mindenki a zöldhatáron, törvénysértő módon lépett be Magyarországra. Kontrát Károly megköszönte Kósa Lajos és Rogán Antal törvénymódosítását a biztonságos harmadik ország meghatározásáról. Nincs szükség ötpárti egyeztetésekre, szigorú törvényekre van szükség! - közölte.

15:26
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Ferenc pápa mindenkihez szólt

A pápa legutóbbi enciklikája világosan és érthetően fogalmaz. Az egyházfő szavát mindenkinek érdemes meghallgatnia, aki hisz az európai értékekben. Ferenc pápa valóságként ismerte el a globális felmelegedést és kinyilvánította: Nincs külön ökológiai, gazdasági és társadalmi válság. Három amerikai egyetemi tanár szerint egy újabb globális kihalási hullám indult, ami a dinoszauruszok eltűnéséhez fogható. A kihalás hátterében azonban ezúttal az emberi tevékenység, a kapzsiság áll - mondta Ikotity István az LMP-ből. A magyar kormány is szűklátókörűen jár el, amikor leépíti a zöldhatóságokat, támogatja az USA-EU szabadkereskedelmi egyezményt, lezülleszti az oktatást, elszegényíti a társadalmat. A kormány neoliberális politikája nyomort hoz a magyarokra, az országra - véli az LMP.

15:30
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

A kormány elkötelezett

Nagy István megköszönte a pápának az enciklikát, de nem értett egyet a magyar kormány teljesítményének értékelésével. A kormány elkötelezettségét számos stratégia, a génmódosított termékekkel szembeni politikája igazolja. Az uniós forrásokból 1118 milliárd forint környezetvédelmi és fenntarthatósági célokra összpontosul - jelentette be. A világban etikai értékválság van, meg kell változtatni a fogyasztásra irányuló szemléletet, de hogy hogyan, azt nem fejtette ki.

15:35
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

"A nagy fideszes gázlopás"

A rezsicsökkentés leple alatt a Fidesz 150 milliárdos gázlopást valósított meg - állítja a szocialista Tóth Bertalan. A nagy fideszes gázlopás olyan, mint a pornó: nehéz érteni, de könnyű felismerni, amikor az ember látja - idézte Orbán Viktor szavait.

Adva van egy leány, az MVM, aki odadja érdekeltségét egy offshore hátterű csoportnak, akinek tagjai jó kapcsolatot ápolnak a miniszterelnökkkel. A kerítéssel előszeretettel foglalkozó kormány, mint egy kerítő, mindent megtett azért, hogy a pénz ne az államhoz, hanem a barátaihoz jusson. Az MSZP büntetőfeljelentést tesz, és tiltott állami támogatás miatt az unióhoz fordul - jelentette be Tóth Bertalan. 

15:44
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Az MVM törvényesen járt el

A magyar gázpiac szabad piac, ahol a szereplők saját döntéseik alapján járnak el - mondta el válaszában Fónagy János. A biztonsági gázkészlet szintjének csökkentése indokolt volt. A gázkészlet visszapótlására vonatkozó rendelet két céget hatalmazott fel. Az MVM Partner Zrt. a gázkészletet a rendeletben meghatározott célokra, transzparens módon használta fel. A pályáztatás után több magyar cég is lehetőséget kapott a felszabadított készletekből való vásárlásra. Az MVM a lekötött, de ki nem használt kapacitásokat 2011–2014 között értékesítette a MET-nek. Visszapótlásra eddig nem volt szükség. A kormány nem tud tiltott állami támogatásról - szögezte le Fónagy János.

15:48
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

M4: Le kell zárni a kálváriát

A kormány nem kapott uniós forrást az M4 megépítésére, de le kell zárni a kálváriát - válaszolt Földi László kérdésére Tasó László. Sok embernek fals információja van a kérdésről, ezért arra kérte a kereszténydemokrata képviselőt, hogy pontosan tájékoztassa a részletekről az ott élőket.

15:54
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Rogán: Ez már népvándorlás

Szerencsére nem Lendvai Ildikó a gázárfelelős, mert akkor nem olcsóbb, hanem 25 százalékkal drágább lenne a gáz - reagált Tóth Bertalan felszólalására Rogán Antal. Az MSZP igyekszik elterelni a figyelmet Európa legnagyobb problémájáról, a menekültügyről. Ez már nem bevándorlás, hanem népvándorlás. Az Európa Unióban mindenki saját megoldást keres, mivel nincs összeurópai megoldás. Franciaország és Ausztria a hétvégén lezárta schengeni határait. A kvótarendszer nem eltántorítja, csak fokozza a bevándorlást; határzár nélkül nem fogjuk tudni megoldani ezt a kérdést - mondta Rogán Antal, és arra kérte a baloldalt, hogy a bevándorláspárti politikát hagyja abba, a Jobbiktól pedig támogatást kért.

15:57
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Kontrát: A kormány kerítést épít

Kontrát Károly elismételte: a kormány nem vitatkozik, hanem cselekszik. A számokat is elismételte. Magyarország hamarosan célország lesz, miután Franciaország és Németország megváltoztatta bevándorláspolitikáját. A dublini egyezmény értelmében eddig 15 000 főt kellene visszafogadnunk. Nyilvánvaló, hogy erre nem vagyunk képesek – fogalmazott. 

16:05
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Újabb fideszes piacfelosztás?

898 település 15 percen belül továbbra sem számíthat segítségre. Mégis, egy új rendeletmódosítás szerint az összes 10 000 főnél nagyobb rendezvényt a jövőben az Országos Mentőszolgálatnak kell biztosítania, a 200 tartalék autó terhére. Hihető-e, hogy az alapellátás romlása nélkül az OMSZ képes ellátni ezt a feladatot a nyári fesztiválszezonban? Vagy újabb piacfelosztás várható? A rendelet szerint az OMSZ külső vállalkozót vonhat be - tájékoztatott a szocialista Harangozó Tamás.

Megkezdődtek az interpellációk.

16:10
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Az MSZP a piaci szereplők oldalán áll

Számos esetben a piaci cégek nem látták el megfelelően a rendezvények biztosítását. Felvették a pénzt, de végül az Országos Mentőszolgálatnak kellett ellátni a feladatot. A kiszámlázott pénzt a piaci cégek rendszeresen nem fizették ki. Az MSZP a privát szolgáltatóknak egyre nagyobb teret igyekezett biztosítani. A szocialisták 2010-re nullára vitték le a beszerzett mentőautók számát. A Fidesz ezzel szemben 2014-ben 114 mentőautót szerzett be. 

A hőséghullám alatt nem volt esetkocsi, mert privát szereplőket szolgált ki a Mentőszolgálat - idézett egy cikkből viszonválaszában Harangozó Tamás. Ne nekünk mondja, hanem az ellátatlan embereknek! Az Országgyűlés102 igen szavazattal 38 ellenében elfogadta a választ.

16:14
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Jobbik: Az elvándorlók gazdasági menekültek

Nem átmenetileg, nem kalandvágyból, hanem a reménytelen magyarországi helyzet elől vándorolnak ki a magyar fiatalok. A fiatalok 37 százaléka külföldi letelepedésben gondolkozik  - idézett egy felmérésből Farkas Gergely.

Komolyan gondolják, hogy a fiatalok visszahozatalára mindössze 100 millió forintot szánnak? Miért csak 50 fiatal hazahozatalát tervezik? - kérdezi a Jobbik. 

16:20
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Czomba: Nem magyar problémáról van szó

Czomba Sándor szerint nem magyar problémáról van szó. Magyarországról mindössze a lakosság két százaléka ment el, Romániában ez a szám kilenc százalék. Sokan valóban nem lehetőségként, hanem kényszerként élték meg a külföldre költözést. A 100 millió forint pont 100 millió forinttal több annál, mint amennyit erre a célra bármelyik más kormány szánt. A cél a magas végzettségűek hazahozatala, az erre szánt összeg bővíthető.

A Jobbik szerint milliárdos összeg is kevés lenne a célra. Jövőre mindössze 130 fiatal hazahozatala szerepel a költségvetésben. Farkas Gergely elutasította a választ. 

16:26
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

LMP: Nő a bérszakadék

A magyar bérek azért nem versenyképesek, mert ez a kormány tudatos gazdaságpolitikája - véli az LMP-ből Schmuck Erzsébet. Magyarországon a lakosság kétharmada a létminimum környékén keres, pedig az OECD tanulmányában kimondta: a bérszakadék a gazdasági növekedés akadálya. "Ha a kormányon múlik, nem lesz bérfelzárkózás? " - kérdezte-állította Schmuck Erzsébet.

16:29
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Lázár: Nem nő a bérszakadék

A magyar gazdaság nem tud versenyezni a nyugati bérekkel - közölte Lázár János miniszter. Ma az uniós átlagbérekhez képest a visegrádi bérek 30 százalékot, vásárlóerőben 50 százalékot érnek. Ez mindössze öt százalékkal magasabb, mint az uniós csatlakozásunkkor. Magyarországon ugyanakkor az egyik legkisebb a bérszakadék az Európai Unió országai közül, vagyis a magyar társadalom egyenlőbb, mint az unió legtöbb országának társadalma - szögezte le Lázár János.

Ha így folytatódik, 50 év múlva sem érjük utol az uniós béreket - reagált Schmuck Erzsébet. Nem fogadta el a választ. 

16:36
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Ukrajna nem biztonságos, a többi ország igen

Ukrajnán kívül a határ menti országok biztonságosak. A baloldal szembemegy a lakosság véleményével menekültügyben. A 800 000 visszaküldött konzultációs kérdőívből egyértelműen kiderül, hogy az emberek szigorítást akarnak - tájékoztatott a Fideszből Németh Szilárd. "Mit kíván tenni a Belügyminisztérium a határozottabb fellépés érdekében?" - kérdezte. 

A kormány nem vitatkozik, hanem cselekszik: kerítést épít és megvédi a magyarokat - válaszolt ismét Kontrát Károly. A határzár nem sért uniós jogot - szögezte le. Németh Szilárd megköszönte a választ.

16:40
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Csökkent a munkavállalók jogbiztonsága

A munkavállalók 62 százalékát szabálytalanul foglalkoztatják; a romlás 11 százalékos. Minden második munkáltató, a munkáltatók 58 százaléka szabályt sért: bejelentés nélküli foglalkoztatás, hibás munkaidő nyilvántartás, garantált bérminimum helyett minimálbér, vagy még kevesebb. Miért nem védik meg a munkavállalókat? Miért nem előzik meg az ilyen eseteket és erősítik meg az ellenőrzést - kérdezi a szocialista Gúr Nándor. 

16:46
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Czomba: Hatékony az ellenőrzés

Czomba Sándor elismerte, a legutóbbi beszámoló szerint 11 százalékkal nőtt a szabálysértések száma, de ebből nem lehet messzemenő következtetést levonni. A munkaügyi hatóság a legnagyobb jogsértéssel érintett területeken ellenőriz, az elmúlt években 900 000 esetben, ami az ellenőrzés hatékonyságára mutat rá. 

Gúr Nándor (MSZP) szerint a kormány növelte a munkavállalók kiszolgáltatottságát, és nem tesz eleget a szabálysértések megelőzéséért. Nem fogadta el a választ.

17:01
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Az Országos Mentőszolgálatról

Vejkey Imre (KDNP) a költségvetésből azt olvassa ki, hogy a kormány 2016-ban többet költ az országos lefedettség javítására annak érdekében, hogy 15 percen belül mindenhová kiérkezzenek a mentők. Ez nemcsak esetkocsik beszerzését, hanem felszerelését is jelenti. 

Mindnyájan tudjuk, hogy a mentősök rendkívül nagy áldozatot vállalnak - mondta Rétvári Bence. 2016-ban 36 milliárd forintból gazdálkodhat az Országos Mentőszolgálat. Az összeg 2010-hez képest 50 százalékos emelést jelent. Az összegből 40 000 forintos béremelés és 11 milliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés valósulhat meg. 22 új mentőállomás épült, 60 pedig 2015. októberéig megújul. 178 teljesen felszerelt esetkocsit vásárolt a kormány, ami minden állomásra két új kocsit jelent. 2010 óta 310 esetkocsit vásároltunk - tájékoztatott Rétvári Bence.

17:04
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

MSZP: A keresetekről

Matolcsy György 2,5 milliót, a monetáris tanács elnöke összesen havi 4,8 millió forintot, Polt Péter legfőbb ügyész felesége közel ötmillió forintot keres. A jegybanknál 2010-ben még 400 milliós bértömeg mára átlépte a havi egymilliárd forintot - sorolta a szocialista Burány Sándor. 

17:08
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Tállai András nyolcévezik

A szocialisták nem hitelesek, amikor fizetésekről beszélnek. Simor András 8 millió forintot, az alelnökök 6 millió forintot kerestek, ami többszöröse a mai jegybanki elnök és alelnökei fizetéseinek. 

Ön olyan, mint egy leharcolt zenegép egy rossz vidéki kocsmában. Történhet bármi, mindig ugyanazt a lejárt slágert fújja - reagált Burány Sándor. Tudom, hogy nem szokása, de tegyen egy kivételt: csípi a szemét a legfőbb ügyész feleségének a fizetése, vagy nem? 

Önnek 997 ezer forint a fizetése, ami kilencszerese a minimálbérnek, és az átlagbér négyszerese. Mondja, van ennek értelme? Mert véleményünk szerint nincs - válaszolt Tállai András. 

17:12
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán Viktort kérdezik

Vona Gábor (Jobbik) "Lezárult-e a brókerbotrány?" címmel (A/5294 szám) kérdez. A Jobbik politikusa szerint a Fidesz és az MSZP korrupciós ügyéről van szó. Arra kérte a miniszterelnököt, nyilatkozzanak a Fidesz-frakció tagjai, hogy vettek-e ki pénzt a Quaestorból. 

Forduljon a nemzeti bankhoz, minden adatot megad önnek - válaszolt Orbán Viktor. 

Mi nem szeretjük a sunyi embereket, de a sunyi pártokat sem. Ha gyanúja van kérdezzen egyenesen, de a sunyiságot tegye félre - reagált Vona Gábor megismételt kérésére a kormányfő.

17:14
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

LMP: Ki kit számoltat el?

Ki kit számoltat el? Kóka János a kormányzatot kísérő delegációban Gyurcsány Ferenc cégét, az Altust képviselte. Korábban önt is elkísérte Kóka, aki Gyurcsány Ferenc kijáróembere. Ez nem jelent bújtatott pártfinanszírozást? Kit néznek hülyének ebben az országban? - kérdezi Schiffer András. 

17:16
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán: Ne keverjük a szezont a fazonnal

Nemzetbiztonsági szűrést igen, de politikai szűrést nem kell végezni a delegációkban való részvételhez. Ezt a döntést hoztuk - tájékoztatott Orbán Viktor. Szezont a fazonnal, szénát a szalmával nem érdemes  összekeverni. Hogy ennek mi köze a tiltott pártfinanszírozáshoz, egyelőre még nem látom át - fogalmazott. 

Önök Gyurcsány cégével alkudnak a magyar emberek bérére. Ön minden bizonyíték nélkül vádolta meg az uniót tiltott pártfinanszírozással - folytatta Schiffer. 

Orbán Viktor közölte: nehezére esik megfutni azt az ívet, amit Schiffer András kérdezőként befut. Valóban volt vita a politikai szűrésről, de az előbb említett elvi alapállást hoztuk - ismételte el Orbán Viktor.

17:27
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Sallai Róbert Benedek "zsákmányszerzései"

A képviselő a Parlamentben 59 negatív jelzővel illette a földprogramot, holott Ő is haszonélvezője a pályázatoknak - mondta Pócs János (Fidesz), aki " Lehet-e Más a Földpolitika, ha valaki zöldbárói kutyabőrt szerezne magának? " címmel (A/5302 szám) kérdez.

Fazekas Sándor szerint nagyon hasznos a kérdés: nem tudja, hol lehet a képviselő. Sallai R. Benedek 20 birotktestre pályázott, a felesége 37-re, összesen 2000 hektárra, de csak 200 hektárt nyert, ez is azt mutatja, hogy a kormány a családi vállalkozásokat támogatja. Ráadásul a Norvég Civil Alapból is vett fel pénzt, Sallai nem elszenvedője, hanem haszonélvezője a földpályázatoknak.

Az eset tanulsága, hogy az LMP-t már most a zsákmányszerzés vezérli. Mi lenne, ha kormányra kerülnének - kérdezett vissza Pócs János. Vajon mit gondol most Schiffer András? Fazekas Sándor is tanulságosnak nevezte az esetet.

17:33
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Meddig hallatszik el a gazdák hangja?

" A miniszteri dolgozószobába nem hallatszik el a gazdák hangja? " - állítja Legény Zsolt a meggyfelvásárlások kapcsán. 

Fazekas Sándor szerdán tájékoztatja a kormányt a kialakult helyzetről. Az egyeztetés június eleje óta folyamatos az ágazat szereplőivel. A bőséges termés nem lenne baj, de még a tavalyi termés egy része is tárolás alatt van. A német piac az egyetlen felvevő - mondta el a miniszter. 

A tavalyi támogatás nem érkezett el a termelőkhöz. A feldolgozók is segítségre szorulnak, de a termelők is - szögezte le a szocialista Legény Zsolt. A gazdák számára elfogadhatatlan a rekord alacsony ár.

Fazekas Sándor nagyra értékelte a szocialista képviselő aggódalmát. A legjobb, ha a termelők közvetlenül adják el a termést. A kormány 200 gazdapiacot hozott létre, de tény, hogy szokatlan módon egymás után a második évben bő a termés, ami túlkínálatot okoz - ismerte el.

17:41
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

" Így ne! " Külhoni magyar közösségek

Szávay István (Jobbik) egy hírportálra hivatkozva a még ki sem írt vajdasági pályázatok nyerteseiből szemezget: többségük magyar oligarcha, egy részük offshore hátterű. Pásztor István elismerte a lista létét, de nem merte elismerni, hogy azt Önnek adta át. Átadta-e Önnek a 11,5 milliárd forint nyerteseit felsoroló listát - kérdezi Orbán Viktortól. 

Orbán Viktor nem tud a listáról, de utánanéz - ígérte meg. A Vajdasági Magyar Szövetséget viszont a kormány szivesen támogatja, mert rajta keresztül magyarokat támogat. 

Szávay szerint a cégeknél már bejárás is történt, meglepné, ha a kormány nem tudna erről. Kiderült az is, hogy valójában nem 11, hanem 30 milliárdról van szó, az összeg egy része vissza nem térítendő támogatás. 

Személy szerint nem látta, de ez nem jelenti azt, hogy a minisztériumok ne tudnának a listáról. A kisebb összegek el sem jutnak a kormányig, azokról a minisztériumok saját hatáskörben döntenek. A VMSZ nem tagja a kormánynak - szögezte le Orbán Viktor.

17:45
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Diákmunka idén is

A kereszténydemokrata Simicskó István a diákmunkáról kérdez. Tavaly már 25 000 fiatal csatlakozott a programhoz, ami beváltotta a hozzá fűzött reményeket - tudtuk meg Varga Mihálytól. A kormány két hónapra nyújt, hat órás munka után akár 100 százalékos támogatást, szakképzett munka esetén 90 000 forint, nem szakképzett munka esetén 70 000 forint összegben.

17:48
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Schiffer András ismét kérdez

A bővítés előtt Európa sikeres volt, de a bővítés óta döcög. Önnek volt egyedül felhatalmazása, hogy egy alternatív Európa vízióját megteremtse, mégis szimpla hatalmi érdekekre használta az Európában példátlan, kétharmados többséget. A Fidesz nem tett semmit az egységes európai munkajogért, az adóparadicsonmok felszámolásáért, a génmentes termékekért, a tőke szabad áramlásának megakadályozásáért. " Hol van a nemzeti érdek? " Mikor helyezik az embert a profit elé? - kérdezi az LMP politikusa.

17:51
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán: Fontos kérdéseket említ

Földügyben épp most indítottak kötelezettségszegési eljárást ellenünk. A GMO-mentességet az Alkotmány rögzíti. Az Ön kérdései fontos kérdések - ismerte el Orbán Viktor. Senki sem lenne lelkesebb mint én, ha azt mondhatnám Önnek, hogy egy miniszterelnök megváltoztathatja az uniót. De ha ránézek a térképre, akkor mást látok. Magyarországnál lényegesebben nagyobb területeket és erősebb szavazati jogokat. 

17:55
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Schiffer: merjünk nagyobbak lenni

A takarmány esetén az Ön miniszterelnöksége idején feloldották a GMO-mentességet - sorolta többek között Schiffer András.

Igaza van GMO-ügyben - a kormány törekszik a GMO-mentes takarmányra. De az unióban a szerződésmódosítás akkor lehetséges, ha vannak kormányok, akik szintén ezt akarják. Most úgy tűnik Nagy-Britannia kezdeményezésére erre lesz lehetőség, így Magyarország is módosíthatja az alapszerződést, amennyiben erre egy ekkora ország alkalmas - válaszolt Orbán Viktor.

18:00
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Kell-e magyarázkodnunk határzár-ügyben?

" Kell-e magyarázkodnunk, amiért megvédjük a határainkat? " - kérdezi Gyopáros Alpár a Fideszből. Szoktak-e magyarázkodni a spanyolok, a franciák? - pontosította kérdését.

Akár a bizánci, akár a tatár, akár a szovjet civilizációs nyomásra gondolunk Magyarország határait többször fenyegette hasonló nyomás. Most ismét mi lettünk a határvédők - fogalmazott Magyar Levente, aki szerint egy kényszerszülte megoldást készül bevezetni a kormány. Csak ezen a hétvégén a déli határ minden 30 méterére jutott egy illegális bevándorló - érzékeltette a migrációs nyomást.

18:05
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

" A dolgozó ember jutalma "

Európa 20 legszegényebb régiójából hét Magyarországon található; a legszegényebb régiókban él minden második magyar. A terheken a kormány mégsem enyhít: az egykulcsos adó a szegényeket nem segíti érdemben. 

A kormány 2010 óta 270 milliárd forintot hagyott a magyar embereknél. A Jobbik adórendszere nem megoldja a problémákat, hanem tönkreteszi az elért eredményeket. Kormányváltáskor 12 százalékos volt a munkanélküliség; ez ma 7-7,5 százalék. 1,8 milló ember helyett ma 4 millió felett dolgoznak és fizetnek adót. A kormány a béreket nem befolyásolja, csak az adórendszeren keresztül - válaszolt Orbán Viktor. 

18:07
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán: most ennyit tudtunk tenni

Önök nem a családoknál hagyták ezt a pénzt. A Századvég kimutattta, hogy mintegy 500 milliárd forintot a leggazdagabb 10 százaléknak juttattak. E közben mérhetetlen nyomor keletkezett. 

Olyan gazdaságpolitika nincs, ami a szegényeknek segít a gazdagoknak nem, és közben sikeres. Szakítani kell azzal, hogy a szegényeket szembeállítsuk a gazdagokkal: érdekegyeztető politikát kell folytatni. Az szja csökkentése és a kétgyermekes családok adókedvezménye jövőre havi 10 000 forintot hagy a családoknál. Most ennyit tudtunk tenni - szögezte le Orbán Viktor.

18:15
június 22, 2015
Vágólapra másolva!

Schiffer András: ügyrend

Schiffer András (LMP) szerint házszabályellenes volt Pócs János kérdése Sallai R. Benedekről. Azt kérte, hogy a hasonló, nettó politikai támadásnak minősülő azonnali kérdéseket a jövőben ne lehessen feltenni, mert arra a megtámadott pártnak nincs lehetősége válaszolnia. Én is tudnék kérdezni a dinnyekartellről Pócs Jánostól, mégsem teszem. 

Lezsák Sándor nem tekintette ügyrendinek a felszólalást. Azt javasolta az LMP-nek, hogy forduljon kérésével a házbizottsághoz. Ezzel vége az azonnali kérdéseknek. Köszönjük a figyelmet!  

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!