A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

Orbán Viktor: A magyarok ismét hisznek a jövőjükben

Események

Orbán Viktor
Budapest, 2018. február 18. Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2018. február 18-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Vasárnap délután tartotta huszonegyedik évértékelőjét Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Várkert Bazárban. Orbán Viktor az általa 1999 óta meghonosított évértékelő beszédében szokta az elmúlt időszak eseményeit összegezni, és ekkor jelenti be az elkövetkezendő év főbb politikai irányait, illetve a kormány közeljövőben várható intézkedéseit is. Orbán Viktor hét pontos családvédelmi akciótervet jelentett be. Percről percre közvetítettük a miniszterelnök beszédét, ezt itt olvashatják, hamarosan pedig részletes összefoglalót közlünk az évértékelőről.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül28 bejegyzés
15:39
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

A 21. évértékelő

Vasárnap délután tartja huszonegyedik évértékelőjét Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Várkert Bazárban. Orbán Viktor az általa 1999 óta meghonosított évértékelő beszédében szokta az elmúlt időszak eseményeit összegezni, de ekkor jelenti be az elkövetkezendő év főbb politikai irányait, illetve a kormány közeljövőben várható intézkedéseit is. Az Origo délután a helyszínről fog tudósítani, kövessék a beszédet élőben az oldalunkon! A miniszterelnök beszéde 15:00-kor kezdődik a Várkert Bazárban.

15:45
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Ezek lehetnek a főbb témák

A beszéd tartalmáról annyit lehet tudni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök biztosan beszélni fog a családvédelmi akciótervről, a kormány várható, további családtámogatási intézkedéseiről, ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a pénteki Kormányinfón.

15:51
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

A Facebookon jelentkezett be Orbán Viktor

15:52
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Szóba kerülhet a növekedésösztönző program is

A Figyelő információi szerint a miniszterelnök be fogja jelenteni a kormány által tervezett gazdasági növekedésösztönző programot is, amelynek lényeges pontjai a következők:

további, állami infrastrukturális beruházások,a falusi CSOK, modern falvak programja is ide értendő,turisztikai fejlesztések,az informatikai szegmens megerősítése, valamint a külföldi működő tőke idevonzásának felpörgetése lehet az új növekedésösztönző program „lelke".

De biztosan szóba kerül az idei évértékelőben az előttünk álló európai parlamenti választás, és annak fő kampánytémája, a migrációs válság is.

15:54
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Megérkezett Orbán Viktor

Megérkezett Orbán Viktor miniszterelnök, lassan kezdődik a 21. évértékelő.

15:56
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Nagyon sokan vannak

Tömve van teljesen a Várkert Bazár előadóterme, az összes kormánytag, neves tudósok és közéleti  emberek is itt vannak. Nagyon sokan eljöttek a miniszterelnöki évértékelőre.

15:58
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Sok fiatal is eljött a kormányfői évértékelőre

Nagyon sok fiatal eljött a miniszterelnöki évértékelőre.

16:01
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Balog: Amerikában az ellenzék is ott volt az évértékelőn

Balog Zoltán tartja ez első beszédet. 1999 óta találkozunk így, soha nem akartak ennyien bejutni  a rendezvényre - mondta a Magyar Polgári Együttműködés vezetője. Szólt arról is, hogy nemrégen részt vett az amerika elnök évértékelőjén. Ott még az ellenzék is részt vett, és többször tapsolt.  

16:04
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán: Soha rosszabb évet, mint 2018-at

Orbán Viktor beszédét azzal kezdte, minidg meglepi, milyen sokan eljönnek az évértékelőre. Soha rosszabb évet, mint a 2018-as - tette hozzá. Harmadszor is kétharmaddal nyertek, a magyar gazdaság is majdnem öt százalékkal nőtt. Valóban van mély összefüggés a politika és a gazdaság között, az eredménynek nem a véletlennek köszönhető.

16:05
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Köszönet és hála az embereknek

Hét éve folyamatosan növekszik a gazdaság, és ezért nagyon keménen megdolgozott az ország - mondta Orbán. Köszönetet és hálát kell mondani azoknak, akik becsülettel dolgoznak - tette hozzá. Köszönet azoknak akik tudták, hogy növekvő fizetés csak akkor van. ha a kormányzás világa is rendezett. Csak akkor lehetünk sikeresek, ha együtt sírunk és és együtt nevetünk.

16:08
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Egy ma született gyermek meg fogja élni a 22. századot

Orbán Viktor azt a kérdést tette fel, az ország mai állapotát értelmezhetjük-e felemelkedéstörténetnek. Vajon felfelé tartanak-e a magyarok? Erre csak akkor lehet választ kapni, ha összevetjük a korábbi időszakkal. 2009-ben azt mondtam, Magyarországnak teljes megújulásra van szüksége. Ma tíz év elteltével azt mondhatom, hogy egy ma született gyermek meg fogja élni a 22. századot. Folyamatosan nőttek a jövedelmek, miközben csökkent az ország adóssága.

16:10
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán: A magyarok ismét hisznek a jövőjükben

Orbán Viktor elmondta, a magyarok ma sokat dolgoznak, tervezgetnek, iparkodnak, hogy valamit átadjanak a gyermekeiknek. Mi ez, ha nem felemelkedéstörténet? - mondta Orbán. A magyarok ismét hisznek a jövőjükben.  Képes-e a magyar nemzet és állam túlélni, és képes-e győztesként kikerülni a küzdelmekből. Nemzetünk mintegy  év alatt talpraállt - tette hozzá. Visszavette a sorsa feletti rendelkezés jogát - mondta Orbán. Újra és újra győzni fogunk.

16:13
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

A magyar nemzet fennmaradása a tét

Számunkra a győzelem azt jelenti, hogy nem a pártunk, hanem az ország nyerni fog - mondta Orbán. Mi vagyunk az a közösség, ami mindig is azt akarta, hogy mindenkinek legyen helye a magyar jövőben. nem azért csináljuk a politikát, hogy divatos eszméknek hódoljunk, hanem, hogy a magyar nemzet fennmaradjon - mondta a kormányfő. Magyarroszág 15 millió szétfutó életből áll, de ezt egyesítei kell. Orbán kijelentette, hogy mindenkinek azt kell kapnia, ami az ő érdekét szolgálja.

16:17
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

A biztonságos élet, és a jövő biztosítása a legfontosabb

Orbán Viktor elmondta, hogy sikeres vállalkozóinkra vár egy történelmi feladat, miszerint az ország területén kívül kell lérehozni olyan befektetéseket, aminek a profitját haza tudják hozni. Erre még legalább kell tíz év. Sokak számára a biztonságos élet, és a jövő biztosítása a legfontosabb - tette hozzá. Sajnos még mindig százezrek vannak szegénységben, de róluk a magyar baloldal lemondott, mivel segélyekkel próbálta őket kordában tartani. Mi mindenkinek adtunk esélyt a felemelkedésre - tette hozzá. Szegénység ellen munkával, és végig ragaszkodtunk ehhez. Még rengeteg a teendő - mondta Orbán Viktor.

16:19
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Cél, a szegénység felszámolása

Bár a szegénységi helyzet javult, de számomra még a mostani helyzet sem elfogadható. Lépésről-lépésre kitartó munkával, és fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon - mondta Orbán Viktor.

16:22
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán: Kommunista náci szövetség rajzolódik ki

Orbán Viktor szólt arról is, hogy kommunista-náci szövetség körvonalazódik. Az ellenzék tévészékházbeli tevékenységét, gyenge színészkísérletnek nevezte.

16:24
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Dimenzióváltás az iparban

Orbán Viktor külön kiemelte, hogy a magyar gazdaság a dimenzióváltás állapotában van. Nő a kutatásra épülő ipar részesedése - tette hozzá. Illúzió, hogy a jövőben nem lesz fizikai munka, és jól tesszük, ha megbecsüjük őket.

16:26
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán: A legnagyobb eredményeink még hátravannak

A miniszterelnök szólt arról is, hogy egy gazdaság színvonalát azzal lehet mérni, hogy a termékeink mennyire állják meg a világban. Jelenleg a 34. legtöbbet exportáló ország vagyunk -  tete hozzá. Nekünk ennek tudatában kell megcéozni Magyarország helyét a világban. Sokan arra számítanak a világgazdaság lassulni fog, de a mi tervünk, hogy a növekedésünk legalább a kétszerese legyen az uniós átlagnak. A legnagyobb eredményeink még hátravannak - mondta a kormányfő.

16:30
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Hétpontos tervvel tennék bevándorlókontinenssé Európát

Orbán Viktor szólt arról is, hogy 30 éve azt gondoltuk, hogy a történelem szemétdombjára került a nemzetköziség, megint nemzetek nélküli világot hirdetnek, és nemzetek feletti világkormányt eszkábálnak. Egy összeurópai választás előtt megint ott tartunk, hogy ki kell állni a magyarságunkért, és a szabadságért. Orbán szerint ma is külföldről irányítják az ellenzéket, eszköze a bevándorlás. Brüsszelben már bevetésre készen áll az a hétpontos terv, ami Európát bevándorlókontinenssé tenné Európát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait - tette hozzá. Soros György nyíltan meghirdette a migrásnok védelmét. Terítéken van a migránsvízum bevezetése is.

16:34
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán: Nem akarunk kevert népességű országot

Orbán Viktor szólt arról is, hogy pénzügyi büntetést akarnak kiszabni azokra, akik nem engedelmeskednek Brüsszelnek. Most itt az alkalom, hogy egész Európa elmondja a véleményét a bevándorlásról. A demokráciából a népet nem lehet kihagyni. A migráció növeli a bűnözést és a terrorveszélyt, de túl kell látnunk a félelmeinken - mondta a kormányfő. Azok az országok akik kevert népességet akarnak, ott véget ér a korábbi korszak, és egy muszlim-keresztény kultúra jön  létre, folyamatosan csökkenő kereszténységgel. A kormányfő szerint az egykori nagy keresztény országok teljesen átalakulnak, elmennek a végállomásig, és nincsen retúrjegy. Közép-Európának még megvan a lehetősége, hogy maga választhassa meg a jövőjét - tetet hozzá.

16:37
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

"Mi a magunk útját járjuk"

A kormányfő kijelentette, a mai kormány bevándorláspolitikája szilárd marad, és nem leszünk bevándorlóország. Nem ismerünk olyan országot, amit a spekulánsok sikeressé tették volna - tette hozzá. Mára az európai baloldal a spekulánsok és a világmigráció élharcosa lett - mondta a kormányfő. Soros György egy Timmermans nevezetű személyt állított a bevándorláspárti erők élére - jelentette ki. Mi egy olyan EP-t akarunk, ami elfogadja a nemzeti szuverenitást, és hogy mi a magunk útját akarjuk járni.

16:39
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Hétpontos családpolitikai intézkedésterv

A mi felfogásunk szerint a bevándorlás fegyverletétel - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint eldönthetetlen az a vita, hogy miért van kevés gyerek, de a kormánynak cselekednie kell.  kormán családpolitikáját az emberek 80 százaléka támogatja, ezért folytatni kell azt, amit elkezdtünk - mondta a kormányfő. Az elmúlt években megdupláztuk a családok juttatásait. Hétpontos tervet jelentett be Orbán.

16:42
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

A négygyermekeseknek nem kell adót fizetnie

Az első pont az, miszerint minden 40 év alatti család 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt kap, 3 gyerek után a teljes kölcsön visszafizetését elengedik. A második pont a CSOK bővítése, miszerint használt lakást is lehet venni. Egy kétgyermekes család 22, egy háromgyermekes pedig 35 milliós támogatást kap. Minden harmadik és további gyermek születése esetén edig egymillió forintos jelzáloghitelt vállaltunk át, a jövőben ennél többet fog az állam átvenni. Minden négygyermekes családanya mentesül a személyi-jövedelemadó fizetése alól.

16:45
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Jön a nagyszülői GYED

A kormány elindítja a nagycsaládok számára a kevezményes autóvásárlás lehetőségét. A kormány célja, hogy 2022-re minden szülő bölcsődébe viheti a gyermekét.  A hetedik pont: a kormány bevezeti a nagyszlői gyedet, így ők maradhatnak otthon a gyermekkel. Orbán Viktor bejelentetet, hogy a fiatalok idegennyelvi tudása terén áttörést szeretné. A fiatalok kétszer két heti külföldi tanfolyamon vehetnek részt, aminek a kormány vállalja a költségét

16:46
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

200 milliárd egészségügyi fejlesztésekre

Orbán Viktor azt mondta, hogy mindezek a lépéek óriási szervezési feladatokat igényelnek. Bejelentette, hogy 200 milliárd forintot fordítanak egészségügyi fejlesztésekre.

16:48
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán: Magyarország mindenek előtt

Orbán Viktor azt mondta, hogy hazánk megvédésére és országépítő munkára hív mindenkit. Képviselőink Brüsszelben állják a sarat, fiataljaink okosabbak és tehetségesebbek, mint mi magunk. Szomszédaink szívesen társulnak velünk, véget ért a 100 magány korszaka. Némi humor és vidámság hiányzik csak, de arról majd a magyar ellenzék gondoskodik - mondta Orbán Viktor. A legnagyobb győzelmek még csak most jönnek, szerencsésen állnak együtt a csillagok. Magyarország mindenek előtt - zárta beszédét Orbán Viktor

16:49
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Véget ért a miniszterelnök beszéde

Véget ért Orbán Viktor 2019-es évértékelő beszéde.

16:50
február 10, 2019
Vágólapra másolva!

Hamarosan összefoglallóval jelentkezünk

Véget ért Orbán Viktor miniszterelnök évértékelői beszéde, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!