A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Itt vannak az újabb részletek a hazai koronavírus-helyzetről

Események

Operatív Törzs, sajtótájékoztató, koronavírus, vírus, 2020.03.16.
Vágólapra másolva!
Az Operatív Törzs tájékoztat a hazai koronavírus-helyzetről.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül30 bejegyzés
16:45
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Újabb hét koronavírusos fertőzött van, mind magyar állampolgárok

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 39-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma - írta korábban a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

16:45
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az éttermek, kávézók, üzletek 15 óráig maradhatnak nyitva holnaptól, kivéve az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák

Lezárják Magyarország határait a személyforgalom elől, az erről szóló nemzetközi egyeztetések folyamatban vannak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt. Magyarország területére csak magyar állampolgárok léphetnek majd be.

16:46
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Sorra állnak le a légitársaságok a vírus miatt

A kormányok által a koronavírus miatt bevezetett kényszerintézkedések miatt egyre több légitársaság függeszti fel üzemelését, a még járatokat teljesítő cégek pedig jelentős kapacitáscsökkentést hajtottak végre. Az érdekükben felszólaló Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség csődhullám lehetőségére figyelmeztet.

17:14
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik a tájékoztató

Kezdődik az Operatív Törzs sajtótájékoztatója.

17:15
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

A következő napokban a csoportos fertőzések szakaszába lépünk

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy a járvány egy újabb szintre lépett Magyarországon. Az első szakasz befejeződött - tette hozzá. Eddig egyedi jelleggel voltak megbetegedések. A következő napokban a csoportos fertőzések szakaszába lépünk.

17:17
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Egy láthatatlan ellenséggel kell szembeszállnunk

Müller Cecília szólt arról is, hogy a következő szakaszban már nehezen lehet megmondani, hogy ki kitől kapta el a fertőzést. Jelen pillanatban is vannak olyan betegek, akiknél nem lehet tudni, hogy ki kinek adta át a fertőzést. Egy láthatatlan ellenséggel kell szembeszállnunk - mondta. Egyikünk élete sem lesz olyan, mint korábban.

17:18
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Minimalizálni kell a személyes kapcsolatokat

A vírus terjedésének a gátlásában mindenkinek megvan a maga szerepe - mondta Müller Cecília. Egy új magatartásformát kell kialakítani. Minimalizálni kell a személyes kapcsolatokat - tette hozzá. Ehhez kapcsolódnak a mostani lépések is.

17:19
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Az idősekre a legveszélyesebb a vírus, ezért maradjanak otthon

Aki teheti, maradjon otthon - mondta Müller Cecília. Minden emberi érintkezés a legnagyobb lehetőségét megadja annak, hogy a vírus terjedjen. Az idősekre a legveszélyesebb a vírus, ezért maradjanak otthon - mondta az országos tisztifőorvos.

17:21
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

A tömegközlekedést is mellőzni kell

Müller Cecília szólt arról is, hogy az idősek ne menjenek orvoshoz. A 65 év feletti egészségügyi dolgozókra is komoly veszély leselkedik, ezért kivonódnak a munkából, de számítanak a segítségükre. Mindenki telefonon kérje a segítséget - tette hozzá. A nagyszülők látogatását időben ki kell tolni, és a tömegközlekedést is mellőzni kell.

17:23
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Akik külföldről jönnek haza, akkor azok vonuljanak kéthetes önkéntes karanténba

Müller Cecília elmondta, hogy nagyon fontos a helyes kézmosás. Az egészséges embereknek nincsen szüksége maszkra - tette hozzá. Akik külföldről jönnek haza, akkor azok vonuljanak kéthetes önkéntes karanténba.

17:25
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

El kell húzni a járvány görbéjét

Lehetővé vált az egészségügyi munkaerő átcsoportosítása, ha ez szükségessé válik. Felelős magatartásra van szükség, hogy a járvány görbéjét a lehető leglaposabbra helyezzük, és elhúzódó legyen - mondta Müller Cecília.

17:28
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Itt vannak a bezárások részletei

Lakatos Tibor elmondta, hogy Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában is több beteg van, mint Magyarországon. Éppen ezért volt szükség a ma bejelentett intézkedésekre. Lakatos közölte, hogy az üzletek egy részében 15 óra és reggel 6 óra között nem lehet majd tartózkodni. A vendéglátóüzletekben nem lehet tartózkodni 15 óra és reggel 6 óra között. Nem lehet zenés-táncos rendezvényt tartani. A házasság és a temetés nem lesz betiltva. Nemcsak a vendéglátóhelyek, hanem az előadó-művészeti helyek látogatása is tilos lesz.

17:29
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

500 ezer forintos bírság jár a zárvatartási szabály megszegőire

A higiéniai termékeket árusító boltok, a benzinkutak és az élelmiszerboltok nyitva lehetnek 15 óra után. Aki megszegi a zárvatartást, annak 500 ezer forintos büntetést kell fizetnie - mondta Lakatos Tibor.

17:31
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

40-en nem tartották be a házi karantén szabályait

Lakatos Tibor szólt arról is, hogy rendőrség kezelheti a fontos egészségügyi adatokat is. A rendőrség eddig 40 olyan embert ellenőrzött, akik nem tartották be a házi karantén szabályait.

17:33
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Még most is készülnek a pontos jogszabályok

Nem magyar állampolgárok nem léphetnek be az országba - mondta Lakatos Tibor. A pontos jogszabályok előkészítése folyamatban van - tette hozzá. Vizsgálják, hogy a hivatalos koronavírusos honlapot megtámadták-e, ha történt ilyen annak jogi következményei lesznek.

17:34
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

A cél, hogy korlátok közé lehessen szorítani a vírus terjedését

A megelőzés egy új szakaszba lépett, ezért mindenki önkéntesen tartsa be a rendelkezéseket, hogy korlátok közé lehessen szorítani a vírus terjedését - mondta Lakatos Tibor.

17:37
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Egyre bővebb a járványról szóló ismeretanyag

Müller Cecília elmondta, hogy folyamatosan bővül a járványról szóló ismeretanyag, és próbálnak lépést tartani a WHO ajánlásaival. További hét laboratóriumot jelöltek ki a minták vizsgálatára. A vidéki infektológiai osztályokon is ellátnak betegeket. Ahogy terjed a járvány, úgy a karanténba helyezettek száma is nő, de egyelőre bőségesen van hely - tette hozzá.

17:39
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Nem lehet eltekinteni a 14 napos megfigyeléstől

Müller Cecília elmondta, hogy a jövőben várhatóan csökkeni fog a vérkészletek mennyisége. A véradásnál nem szűrnek a koronavírusra.  Nem támogatott a WHO-ra a koronavírus-szűrés, mivel az első minta negativitása után jelentkezhet a pozitív minta - mondta Müller Cecília. Ha minden nap mintáznánk, akkor sem lehet eltekinteni a 14 napos megfigyeléstől.

17:41
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Pintér Sándor tesztje negatív lett

Müller Cecília elmondta, abban az esetben készítenek laboratóriumi vizsgálatot egy kontaktszemélynél, ha szoros kapcsolatban volt a fertőzöttel. Minden esetben ezt az elvet követik. Pintér Sándor és még 41 személy vizsgálata elsőként negatív lett.

17:42
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Egyetlen fertőzött egészségügyi dolgozó sincs

Jelen pillanatban pozitív mintát nem kaptak egészségügyi dolgozótól - mondta Müller Cecília.

17:45
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Senki sem marad ellátatlanul

Nem teljes kivonódásról van szó a 65 évnél idősebbek esetén - mondta Müller Cecília. Egyharmadnyi háziorvos vonódhat be ebbe a kategóriába - tette hozzá. Szólt arról is, hogy beteg nem maradhat ellátatlan, és nem is lesz ilyen, mert például a mostani helyzetben is a betöltetlen praxisoknál helyettesítés van. Több egészségügyi dolgozó van karanténban, de közülük senki sem fertőzött.

17:47
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért döntöttek a kiskunhalasi helyszín mellett

Lakatos Tibor kérdésre azt mondta, hogy a kiskunhalasi helyszínre azért esett a választás, mert közel van a főváros. Annak függvényében döntenek új helyszínről, hogyan alakul a fertőzés lefolyása.

17:49
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért utasították ki az iráni embereket Magyarországról

Lakatos Tibor elmondta, hogy az irániak kiutasítása azért történt meg, mert megszegték a szabályokat, agresszívek voltak az egészségügyi dolgozókkal szemben.

17:51
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Megjöhetnek Hamburgból a maszkok

Müller Cecília közölte, hogy egészséges személynek nem kell maszkot viselnie. A betegnek kell viselnie, hogy ne távozzon a vírus a szervezetéből - tette hozzá. A héten beérkezhet Hamburgból a maszkszállítmány - mondta Lakatos Tibor.

17:53
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

A személyiségi jogok miatt nem közölnek részletesebb adatokat

Tiszteletben tartjuk a betegek személyiségi jogait, ezért nem biztos, hogy jó lenne, ha lekövethető lenne egy beteg - ezzel indokolta Müller Cecília, hogy miért nem közölnek részletesebb adatokat a betegekről.

17:57
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Mindenki megkapta a miniszteri rendelkezést a műtétekkel kapcsolatban

Kötelező az összes egészségügyi szolgáltatóra nézve, hogy a halasztható műtéteket ütemezzék át, ez egy miniszteri rendelkezés, amit megkaptak az egészségügyi szolgáltatók - mondta Müller Cecília. Lakatos Tibor egy másik kérdésre közölte, hogy még ma a Spanyolországból hazaérkező turisták beléphetnek az országba. A rendelet megjelenését követően kötelező lesz a 14 napos házi karantén.

18:00
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Az önkormányzattól lehet segítséget kérni

Ha nincs családja egy idős embernek, akkor az önkormányzattól lehet kérni a segítséget - mondta Müller Cecília. Nagyon sok egyéni kezdeményezés született már, megmozdultak az emberek - tette hozzá.

18:03
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Az emberélet megőrzése a legfontosabb

A jogszabályokat be kell tartani - mondta Lakatos Tibor. Az Operatív Törzs vezetője közölte, hogy most az emberélet megőrzése a legfontosabb, és a fertőzés lelassítása. Ezt követően kerülhet sor a gazdasági kérdések rendezése.

18:05
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ez az egészségügyi szolgáltató kötelessége

Az egészségügyi szolgáltató kötelessége, hogy értesítse a beteget az elmaradt vizsgálatról.

18:06
március 16, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!