A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Itt vannak a legújabb információk a koronavírus-helyzetről

Események

Operatív Törzs, sajtótájékoztató, koronavírus, vírus, 2020.03.17.
Vágólapra másolva!
Az Operatív Törzs szerdán is beszámol a koronavírus-helyzetről.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés
16:37
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Négy koronavírusos súlyos állapotban van a Dél-pesti Centrumkórházban

Súlyos állapotban vannak azok az idős emberek, akiket a Dél-pesti Centrumkórházban kezelnek koronavírussal.

16:37
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

58-ra nőtt a koronavírusos fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel egy nap alatt 50-ről 58-ra nőtt a diagnosztizált fertőzöttek száma - derül ki a kormányzati honlap friss tájékoztatásából.

16:38
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Farkas Örs: Kerülni kell minden személyes kontaktust

Lassítani kell a koronavírus terjedését, amit csak úgy lehet elérni, ha mindenki megérti, hogy kerülni kell minden személyes kontaktust - mondta Farkas Örs. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője hangsúlyozta, még a veszélyeztetett korcsoportban lévők közül is sokan úgy döntenek, hogy elhagyják otthonaikat, pedig most nagyon fontos lenne, hogy betartsák az ajánlásokat, illetve intézkedéseket, és maradjanak otthon.

17:11
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Hét személyt büntettek meg eddig a helységek bezárásának elmaradása miatt

Lakatos Tibor elmondta, hogy hét személyt büntettek meg 350 ezer forintra, mert nem tartotta be a nyitvatartási szabályokat.

17:13
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Az ország ellátása biztosítva van

Lakatos Tibor elmondta, hogy folyamatos az egyeztetés a szomszédos országokkal a tranzitforgalom ügyében. A Bulgária, Románia és Szerbia felé való forgalmat átengedik, hogy a teherforgalom biztosítva legyen. Jelenleg egyórás a várakozás Hegyeshalomnál. Kópházánál és Rábafüzesnél is elindult a teherforgalom. Az ország ellátása biztosítva van.

17:14
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

A cél a vírus lassítása

Lakatos Tibor elmondta, hogy a kormány intézkedései arra irányulnak, hogy a vírus lassítása mellett el legyenek látva az állampolgárok. Minden eszközzel fellépnek a hatóságok azok ellen, akik valamilyen előnytelen hasznot akarnak húzni ebből a helyzetből.

17:16
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Európában okozza most a legtöbb gondot a járvány

Müller Cecília elmondta, Európában okozza a legtöbb gondot a járvány. A kínai régióból már hetekkel ezelőtt importáltuk az eseteket, ezért Magyarországon bárhol jelen lehet a vírus. Számos intézkedést hoztunk.

17:19
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

A lakosság segítségét kérte Müller Cecília

Mindennél fontosabb, hogy lassítsuk a vírus terjedését. Már ötödik alkalommal módosítottuk az eljárásrendet - mondta Müller Cecília. A járvány sikeres kezeléséhez nem elegendő csak az egészségügyi dolgozóknak és a hatósági szerveknek a segítése. Most kifejezetten a lakosság segítségét kérte az országos tisztifőorvos, mert ha nem tartják be az intézkedéseket, akkor a hatóság nem tud hatékonyan fellépni. Még mindig nagyon sok idős ember van a tömegközlekedési eszközökön. Fogadják meg a tanácsainkat, mert ők a legveszélyeztetettebb helyzetben vannak.

17:22
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Erre figyeljenek oda a fiatalok

1803 vizsgálat és 58 megbetegedés volt eddig Magyarországon - mondta Müller Cecília. Kijelölték a járványkórházakat is. Egész Európában különböző módon kezelik a járványt. Az időseken túl az országos tisztifőorvos azt mondta a fiataloknak, hogy az oktatás nem maradt abba, sokan csoportosan sétálnak. Sokan házibulikat rendeznek, és ezt nem szabad, mert segíti a vírus terjedését - mondta Müller Cecília. Akik külföldről jönnek haza, azok vonuljanak önkéntes karanténba.

17:25
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

A teljes országban megjelent már a járvány

Müller Cecília kérdésre válaszolva azt mondta, hogy egy idő után már nem lehet tudni, hogy ki kitől kapta meg a betegséget. Ekkor már csoportosan is terjedhet - tette hozzá. Van az a helyzet, amikor már nem érdemes a kontaktszemélyeket megkeresni. Gyakorlatilag már az egész ország területéről azonosítottak pozitív eseteket. Így már adott a csoportos terjedés lehetősége - mondta.

17:27
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Kibővül a házi karantén intézménye

Müller Cecília közölte, hogy sokan enyhe tünetekkel rendelkeznek, ezért a házi karantén intézménye ki is bővül. Azok számára adott az egészségügyi rendszer, akik klinikailag súlyos állapotban vannak, egyébként a kötelező házi karantén intézményét sokkal bővebben alkalmazzák. Akik korábban kerültek be, és nincsenek súlyos állapotban, azoknak később nem kell bevonulniuk kórházba.

17:30
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem lesz újabb mozgásszabadságot korlátozó lépés

Nem tervezi az Operatív Törzs a szabad mozgáshoz való jog szűkítését, így kijárási tilalmat sem, és egyes városrészek lezárása sem indokolt a mostani helyzetben - mondta Lakatos Tibor.

17:32
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Nem bővül még az utazási tilalom alá eső országok listája

Más országokra is kiterjesztik a beutazási tilalmat, ha azt a helyzet indokolja - mondta Lakatos Tibor.

17:34
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Számukra biztosított az áthaladás lehetősége

Lakatos Tibor kérdésre válaszolva azt mondta, hogy csak azok számára biztosított az áthaladás lehetősége, akikről lehet tudni, hogy elhagyják az országot. Jelenleg szerb állampolgárok is átutazhatnak ellenőrzött körülmények között.

17:37
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Lélegeztetőgép: Lakosságarányosan jobban állunk, mint az olaszok

Müller Cecília kérdésre elmondta, hogy minden nap jelentenek arról, hogy hány lélegeztetőgép van az országban. Sok új lélegeztetőgép érkezett az elmúlt időszakban. Pontosan tudjuk, hogy hol vannak a gépek. Lakosságarányosan jobban állunk, mint az olaszok - tette hozzá.

17:39
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Teljesen más a vuhani és a magyar környezet

Müller Cecília elmondta, hogy különböző modellek vannak arra vonatkozóan, hogyan folyik le itthon a vírus, de a vuhani és a magyar környezet teljesen más. Bízik benne, hogy a meghozott intézkedések révén csökkenteni lehet az esetek számát.

17:41
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Újabb tények a tesztelés jelentőségéről

A teszteléssel kapcsolatban Müller Cecília elmondta, hogy önmagában egy laboratóriumi vizsgálat nem elégséges ahhoz, hogy megnyugvás keletkezzen. Óránként is lehet vizsgálatot végezni, de az csak az adott állapotra ad információt. Az egyik országban be is szüntetik a tesztelést - mondta az országos tisztifőorvos.

17:44
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Ezen lépések révén lehet csökkenteni a vírus terjedését

Semmilyen vírusteszt nem lassítja a vírus terjedését, ha nagyon sok vizsgálatot elvégeznénk, akkor pár tünetmentes pozitív eset lenne. Müller Cecília szerint a meghozott intézkedések révén lehet csökkenteni a vírus terjedését.

17:47
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért nem hoznak nyilvánosságra betegségi területi adatokat

Müller Cecília kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a média a járvány megelőzésében legyen partner. A területi adatok nyilvánosságra hozása nem járul hozzá ahhoz, hogy érdemben lassuljon a járvány. Az országos tisztifőorvos szerint mivel alacsony az esetszám, ezért könnyen beazonosítható lenne az adott személy.

17:48
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Nem kell tartani az egészségügyi dolgozók tömeges megbetegedésétől

Lakatos Tibor kérdésre válaszolva azt mondta, nagy köszönet jár az egészségügyi dolgozóknak az eddigi munkájukért. Nem kell tartani az egészségügyi dolgozók tömeges megbetegedésétől - tette hozzá.

17:52
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért nem kell felvásárolni semmit

Semmi indok nincs arra, hogy az ország ellátása veszélyben lenne. Lakatos Tibor szerint pont azért vezették be a határon az intézkedéseket, hogy az ellátás ne kerüljön veszélybe. Az árakkal kapcsolatos visszaélésekkel kapcsolatban a hatóságok fel fognak lépni - tette hozzá.

17:54
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Egyre több védőfelszerelés érkezik az országba

Az egészségügyi védőfelszereléseket továbbra is folyamatosan szerzi be az ország, de hiány van ezekből a termékekből. A kínai piac kezd felszabadulni, rengeteget legyártottak - mondta Müller Cecília.

17:55
március 18, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!