A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
15:58TekvondoOmar Salim-Vito Dell'Aquila
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Orbán Viktor tájékoztat az operatív törzs ülése után

Események

ORBÁN Viktor
Budapest, 2020. március 5. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban 2020. március 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ülését követően Orbán Viktor miniszterelnök számol be a legújabb fejleményekről. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül26 bejegyzés
14:28
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Minden óvintézkedést megtettek a két igazolt magyarországi koronavírus-fertőzés után

Hogyan előzhető meg a betegség? Mit tegyünk, ha rosszul vagyunk? Mi az aktuális helyzet Magyarországon? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

14:29
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Enyhe tünetei vannak az iráni diákoknak

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa csütörtök reggel beszélt a Magyarországon regisztrált két koronavírusos diákról. A főorvos azt mondta, hogy enyhe tünetei vannak annak a Magyarországon tanuló két iráni diáknak, akinél kimutatták a koronavírust. Lázuk nincs, kivizsgálásuk zajlik.

14:30
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Két koronavírusos beteg van Magyarországon

Szerda este Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy két embert koronavírus-fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani. A két fertőzött külföldi, iráni diákok, egyelőre tünetmentesek, de a szükséges eljárásnak megfelelően a Szent László Kórházba szállították őket - mondta a miniszterelnök. Szerdától kezdődően a védekezés szakaszába léptünk. Minden nap délben ülésezik az operatív törzs, és utána tájékoztatják a sajtót - mondta Orbán Viktor.

15:20
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik Orbán Viktor tájékoztatója

Kezdődik Orbán Viktor sajtótájékoztatója. 

15:21
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Nincs újabb fertőzött Magyarországon

Orbán Viktor azt mondta, áttekintették a helyzetet. A tegnapi esti adatok szerint van két fertőzött, 24-en vannak karanténban, és 230 mintavétel van folyamatban. Tegnap estig volt több mint 3200 elhunyt beteg, 95 ezer fertőzött és 53 ezer gyógyult - ismertette a kormányfő. 

15:23
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Magyarország az egyedi fertőzésekre koncentrál

Magyarország az egyedi fertőzésekre koncentrál - mondta Orbán Viktor. A cél, hogy az egyedi esetből ne legyenek csoportos esetek. A helyzet alapvető tulajdonsága, hogy az emberek biztonságérzete megrendül, csak akkor áll helyre ez a biztonságérzet, ha lesz ellenvakcina - tette hozzá. Akkor lesz viszonylagos nyugalom, ha felfedezték ezt a vakcinát, és mindenki számára elérhető lesz. 

15:25
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány biztosítja a védekezéshez szükséges kiadásokat

Mind emberéletben, mind a gazdaságban tud károkat okozni ez a vírus. Az operatív törzs az emberi élet kérdéseivel foglalkozik - mondta a kormányfő. A gazdasági hatásokkal majd a pénzügyi vezetők foglalkoznak majd. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mindenkitől követel erőfeszítést a hatékony védekezés. A hatóságtól pontos munkát kért a kormányfő. Az emberek bíznak az egészségügyi szakemberekben. A kormány biztosítja a védekezéshez szükséges kiadásokat - mondta Orbán Viktor. A politikai pártoktól önmérsékletet kért a kormányfő. Együttműködést kért az emberektől Orbán Viktor. 

15:26
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Sem bagatellizálni, sem pánikot kelteni nem szabad

Orbán Viktor elmondta, hogy a vírus megjelenése előtt számos intézkedést megtettek. Sem bagatellizálni, sem pánikot kelteni nem szabad - tette hozzá. 

15:28
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Ők alkotják az Operatív Törzset

Orbán Viktor bemutatta az operatív törzs tagjait. Pintér Sándor belügyminiszter, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Müller Cecília országos tisztifőorvos, Gondos Miklós, Csapó Gábor, az Országos Mentőszolgálat vezetője. Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház vezetője, Balogh János, az ORFK vezetője és György István államtitkár. 

15:31
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Március 15-éről legkésőbb jövő keddig döntenek

Orbán Viktor a szomszédos országok védelmi intézkedéseiről azt mondta, hogy egyelőre a rendezvények szervezőire bízzák, hogy valamit megtartanak-e, vagy nem. A március 15-i központi ünnepségről azt mondta, hogy monitorozzák a helyzetet, és kedden döntenek majd arról, hogy mi lesz ezzel. Ha romlik az európai helyzet, akkor minden bizonnyal lemondják a rendezvényeket - tette hozzá. 

15:32
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: El tudjuk végezni a kontaktvizsgálatokat

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy a kontaktvizsgálatok a fertőzés beazonosítása után indulnak meg. Fel tudjuk deríteni, hogy ki, mikor és milyen kapcsolatban volt, úgy hogy a szabadságjogok ne sérüljenek. Semmilyen ütemtervbeli késésben nem vagyunk a többi országhoz képest. 

15:35
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Ezek lehetnek a legfőbb gazdasági hatások

Orbán Viktor egy másik kérdésre azt mondta, mind Varga Mihály, mind Palkovics László megkezdte az esetleges gazdasági következményekről szóló kalkulációkat. A kormány ezzel egyelőre nem foglalkozik - tette hozzá. Nyilvánvaló, hogy mind a turizmusban, mind a gazdasági életben komoly hatások lesznek. Az általános tartalékokból csoportosítanak át forrásokat - tette hozzá. Az iráni diákok esetében fel lett derítve, hogy kivel voltak kapcsolatban - mondta Orbán Viktor. 

15:37
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Minden eshetőségre felkészült a kormány

Orbán Viktor egy másik kérdésre azt mondta, hogy megvan minden forrás a védekezéshez. Ott teremtik meg, és oda irányítják a védekezés eszközeit, ahol arra szükség lesz, így elsősorban a Dél-Pesti Centrumkórházba.  A kormány felkészült arra is, hogyha esetleg kinövik a Szent László Kórház kereteit -  mondta a kormányfő. 

15:39
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Javult a két Magyarországon átutazó lány állapota

Orbán Viktor tájékoztatás szerint a két Magyarországon átutazó lány állapota javult. 

15:39
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Kásler Miklós folytatja a tájékoztatót

Orbán Viktort követően Kásler Miklós folytatta a tájékoztatót. 

15:42
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Február 22-én érkeztek Magyarországra az iráni fertőzöttek

Kásler Miklós elmondta, február 22-én érkeztek vissza a fertőzött iráni hallgatók. A Milánóban tanuló négy egyetemista lány 10 nappal ezelőtt jelent meg Magyarországon, és utána mentek tovább Csehországba. Ott vették le a mintákat, és bizonyították a fertőzést két esetben - mondta a miniszter. 

15:46
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Folyamatosan vizsgálják az iráni fertőzöttek kapcsolatait

Kásler Miklós ismertetése szerint február 24-én jelentkeztek az üzemi orvosnál. Mindketten párkapcsolatban élnek, és a párjuk is karanténba került. Február 24 és március 2-a között élték az életüket, társaságban voltak. A rendőrség megpróbálja azonosítani minden személyre vonatkozóan a találkozásokat, így potenciálisan be lehet azonosítani a fertőzötteket - mondta a miniszter. Nagyon nehéz a felderítés - tette hozzá. 

15:50
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Kásler: Minden egyes szituációban úgy jártunk el, ahogyan a helyzet megkívánta

Kásler Miklós beszámolt arról is, hogy minden egyes szituációban úgy jártak el, ahogyan a helyzet megkívánta. Akiről tudjuk, hogy fertőzött, annak a kontaktjait felderítjük és izoláljuk - tette hozzá. 

15:53
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Az immunrendszer állapotától függ, hogyan reagál a szervezet a koronavírusra

Kásler Miklós egy másik kérdésre azt mondta, hogy szűrési céllal nincs értelme vizsgálatokat végezni teljes körben. Más és más a fertőzésre adott válasz az embereknél, és ez sokban függ az immunrendszer állapotától - tette hozzá. A szűrésnek nagyon szigorú kritériumai vannak - tette hozzá. 

15:55
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Közel ezer ágy áll rendelkezésre

A Szent László Kórházban vannak a gyanús és az igazolt betegek - mondta Kásler Miklós. Körülbelül 180 ágy áll rendelkezésre abban a kórházban, míg országosan 850 ágy áll rendelkezésre - ismertette a miniszter. 

15:56
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem lesz utazási tilalom Iránból

Kásler Miklós arról is beszélt, hogy Irán esetében szóba került a közlekedési tilalom, de mivel egyetlen európai ország sem vezetett be ilyet, így ennek nem lenne értelme a schengeni zóna miatt. 

16:00
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

A gyermekek a legkevésbé kitett csoport

A korábbi esetek kontaktusai felderítés alatt állnak. Életkorok és immunstátusz lehet különbséget tenni a fertőzés hatásai alapján. A gyermekek körében nincs sem fertőzöttség, sem haláleset, míg az idősek és a betegek a leginkább kitettek - tette hozzá. 

16:04
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Több fertőtlenítés volt a Széchenyi fürdőben

Kásler Miklós elmondta, vírusellenes fertőtlenítés volt a Széchenyi fürdőben, mielőtt ott jártak volna a fertőzött amerikai turisták. A fertőzés kiderülése után is volt egy fertőtlenítés. 

16:05
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Nem mehetnek nemzetközi konferenciákra a kórházak vezetői

Kásler Miklós arra kérte a kórházak vezetőit, hogy ne vegyenek részt nemzetközi konferenciákon, így ők kikerülnek az esetleges fertőzési lehetőségekből. 

16:07
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Tünetmentesek voltak az iráni diákok, amikor beléptek az országba

Tünetmentesek voltak az iráni diákok, amikor beléptek a magyar határon - mondta Kásler Miklós. 

16:08
március 05, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a tájékoztató

Véget ért a sajtótájékoztató. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.  

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!