A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatót tart pénteken.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
15:20
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Meghalt két idős, koronavírussal fertőzött magyar beteg

Két idős magyar beteg meghalt koronavírus-fertőzés miatt, egy 79 éves és egy 68 éves magyar férfi. Ezzel háromra nőtt a halottak száma Magyarországon - írta a kormány hivatalos oldala.

15:38
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Ha nem maradunk otthon, rengeteg ember kerül majd súlyos veszélybe a koronavírus miatt

Sem felnőtt, sem gyermek nem immunis az új koronavírusra. Ennek megvan a nagyon egyszerű oka: ahogy a neve is mutatja új, tehát eddig nem találkozott vele az emberiség. Kiszámíthatatlansága és ismeretlensége, valamint a hatékony terápia hiánya különösen veszélyessé teszi. Az orvosok mellett mi magunk tehetjük a legtöbbet azért, hogy ezt a tomboló kórokozót megállítsuk. Hatalmas lemondással jár, de meg kell tennünk, különben tömegek halhatnak meg.

15:45
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Minden erőnkkel lassítjuk a járványt

A kollektív védekezést mára megszerveztük, ma egy védekezésre berendezett állapotban van a magyar közösség - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. A kormányfő arra kérte az időseket, hogy maradjanak otthon, mivel a koronavírus rájuk nézve a legveszélyesebb.

16:01
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik a tájékoztató

Kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója.

16:03
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Az idősek maradjanak otthon!

Müller Cecília elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 85-re emelkedett a megbetegedettek száma. Mindezek mellett ketten vesztették életüket, így háromra nőtt az áldozatok száma - mondta az országos tisztifőorvos. Egy 68 és egy 74 éves férfi beteg halt meg. Mindezek kapcsán ismételten felhívták a figyelmet arra, hogy vannak olyan kockázati csoportok, akik nagyon érzékenyen reagálnak a megbetegedésre.

16:05
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

A krónikus betegségben szenvedő fiatalok sincsenek biztonságban

Müller Cecília szólt arról is, hogy a krónikus betegségben szenvedő fiatalok is maradjanak otthon. Mindezen kitett csoportoknál súlyosan lép fel a betegség- tette hozzá. Az országos tisztifőorvos közölte, aki csak teheti, tartson távolságot a másiktól, mindez vonatkozik a külföldről hazatértekre is - mondta az országos tisztifőorvos.

16:07
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Müller Cecília: Ez a helyzet mindenkitől áldozatot követel

Önmagában az, hogy valaki idősebb, az egy jelentős kockázati tényező. Mindez mindenkitől áldozatot kíván - mondta Müller Cecília. Azt kérte, hogy mindenki tegyen meg mindent, amit megtehet, így senki se bulizzon, a külföldről érkezők különítsék el magukat, a nyugdíjasok maradjanak otthon. Jó hír, hogy már hét gyógyult távozott az egészségügyi intézményből. Öt iráni és két magyar gyógyult meg.

16:09
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Nincsen fennakadás a teherforgalomban

Lakatos Tibor elmondta, hogy a Magyarországra belépő forgalomnál nincsen jelentős fennakadás. Sem a teher-, sem a személyforgalomban sincs fennakadás. A csanádpalotai 25 kilométeres kamionsorról azt mondta, hogy mindent megtesznek a kamionosok egészsége érdekében. A Liszt Ferenc-repülőtéren 42 fő várakozik.

16:11
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

69-en szegték meg a házi kötelező karantén szabályait

Lakatos Tibor arról is beszélt, hogy a repülőtéren ágyakat, maszkokat és wifihozzáférést is adnak a várakozóknak. A döntéseket az ORFK egyik vezetője hozza meg. Kérte a várakozók türelmét, hogy a lehető leghumanitáriusabb módon járjanak el. A szóvivő azt is mondta, hogy egyre többen szegik meg a házi karantén szabályait. 69 esetben szabálytalanság történt a házi karantén esetében.

16:14
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyi eljárás indult a koronavírussal való visszaélésekkel kapcsolatban

19 esetben történt jogi lépés az üzletek nyitva tartása ügyében - mondta Lakatos Tibor. Nagyon sokan próbálnak hasznot húzni ebből a kényszerű helyzetből. Volt olyan, aki az ÁNTSZ munkatársának adta ki magát, és azt ígérte, hogy koronavírus elleni szert tud kínálni. Ez a nő letartóztatásba kerülhet - tette hozzá. Az új járvánnyal összefüggésben 47 eljárás indult. Összesen 22 gyanúsítottat hallgattak ki - mondta a szóvivő.

16:17
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

A honvédség újabb 100 fővel segíti a határ védelmét

Ruszin Romulusz dandártábornok elmondta, hogy a honvédség 71 vállalatnál jelent meg, hogy segítsék a biztonságos ellátást. Szólt arról is, hogy több városban működik katonai járőrszolgálat. Céljuk, hogy fokozzák a biztonságérzetet. A határvédelemről azt mondta, hogy szombattól újabb 100 fő támogatja majd a Belügyminisztérium munkáját.

16:19
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

A tömeges megbetegedés küszöbén állunk

Az eddig elhunyt három személy többféle alapbetegségben szenvedett, a fertőzés elősegítette, hogy kialakuljon a halál - mondta Müller Cecília. A területi adatok rendelkezésre állnak, ezek a járványügyi vizsgálathoz szükségek. Az ország minden területéről van beteg, a tömeges megbetegedés küszöbén állunk- mondta Müller Cecília.

16:21
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Ismételten megkérték az időseket, hogy maradjanak otthon!

Müller Cecília ismételten határozottan kérte, hogy maradjanak otthon az idősek. Természetesen nem zárjuk be az időseket, aki lakásban lakik, az nyisson ablakot. A társadalmi kapcsolatait a modern eszközökkel oldja meg- tette hozzá. A kertes házat pedig ne hagyják el az idősek - mondta az országos tisztifőorvos.

16:23
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Itt lehetnek még karanténok

Lakatos Tibor arról is beszélt, hogy nem használt rendőrségi épületekben lehetnek karanténok, és nem használt üdülőépületekben.

16:25
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Folyamatos a maszkok gyártása

Egészséges embernek nincs szüksége maszkra. Sebészi maszkot használnak az egészségügyi dolgozók - mondta Müller Cecília. Speciális FFP3 maszk, akkor szükséges, ha koronavírusban megbetegedett személyt látnak el - tette hozzá. Folyamatos a maszkok gyártása, az alapanyagok beérkeztek. Lakatos Tibor közölte, hogy holnap is érkezik újabb alapanyag.

16:27
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Nem terveznek közterületi korlátozásokat

Mindenkinek a saját belátására van bízva, hogyan mozog. Lakatos Tibor azt kérte az újságíróktól, hogy nagyon körültekintően közlekedjenek. Nincs érvényben olyan korlátozás, hogy valaki nem tartózkodhat közterületen, és nem is terveznek újabb korlátozásokat - mondta Lakatos Tibor.

16:29
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Szüneteltetik a mérőállások leolvasását

Lakatos Tibor szólt arról, hogy felfüggeszti több szolgáltató a mérőállások leolvasását. Humanitárius folyosót csak addig létesít Magyarország, amíg garanciát kap arra, hogy a másik ország be is engedi az állampolgárait. A 21 órás kezdetet a román fél is elfogadta - tette hozzá. 

16:30
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!